I dla ochłody też egipskie ogrody ale tym razem podwodne
Rezerwat w pobliżu Hurghady oraz zdjęcia z rafy przyhotelowej znajdującej się jakieś 2 m od brzegu w wodzie o głębokości 80 cm - nawet kilkuletnie dzieci mogły snurkować mając z jednej strony grunt pod nogami a z drugiej rafę.
Ta cholera pływała sobie w wodzie o głębokości 40 cm - niestety trzeba mieć oczy szeroko otwarte by nie nadepnąć na taką paskudę. Dla osób nie wtajemniczonych to skrzydlica - jest jadowita - nie zabije człowieka ale ból ponoć jest straszny i długotrwały.
Aurelio i Mirello ja mam przetaczniki dopiero od lata ub.r. posadziłam kilka sadzonek.
Kiedyś moja siostra Ania z wątku Radości...miała ładne okazy ale nie widziałam teraz u niej na wątku,może się już wysłużyły, muszę zapytać. Fajnie wyglądają, gdy kwitną i długo kwitną, w tym roku też się na nie nastawiam.
Wykiełkowały mi już Jeżówki biała,żółta,bordowa
Wielosił ,Kocimiętka,werbena rigida szałwia jednoroczne (z nasionek od Anabell dzięki Haniu)fotki jutro wstawię
A tymczasem Cleome
I poziomki taka drobnica że hej.Jak to pikować?
Stan wysiewów na dzień dzisiejszy
Rozplenica Hamlen z moich nasionek
Trawa Pegasus nasionka dostałam od Przemka(dziekuję Przemku)
Stipa też z moich nasionek rośnie jak na drożdżach
Werbena
Bez zielonego też nie wyszłam
Naoglądałam się u Agani i robię drugie podejście
trytomę mam w przydomowym, ale na dużym też chcę
są trzy nie wiem czy sadzić razem czy osobno ....w sumie pod domem z jednej bardzo szybko się rozrosła
myślę , że obie rośliny będą nad brzegiem strumienia ...jak myślicie?
Ogród przy pałacu Montaza - Aleksandria - Egipt
Niby pustynia a jednak można stworzyć cudowne, kwitnące ogrody
A tutaj drewniany mostek - tylko, że z palmy
I dla kontrastu też roślinki - ale tym razem w proszku
Ponieważ ani eM ani ja nie mieliśmy za bardzo zimą czasu, bo strumień był ważniejszy to zakupiłam dzisiaj w bardzo dobrej cenie domki do powieszenia w łące
spore są bo po 25cm wysokości
Byliśmy dziś w Castoramie, zamowilismy płytki klinkierowe elewacyjne na ganek, płytki na schody zewnętrzne, taras nad garażem i balkon. Em kupił kosiarke spalinową, drabinę, klucze nasadkowe, wiertła i podobne pierdoły. Kostkę brukową grafitową wzięliśmy na obrzeża rabat i takie jeszcze drobiazgi
I mój stoliczek kupiony z myślą o mikro-altanko-pergoli
kupiony za bardzo dobre pieniądze, bo posiada takie uszkodzenie, które mi w niczym nie przeszkadza. A może jakoś je zamaskuję...
Reniu dziękuję za miłe słowa tulipan jest rzeczywiście śliczny. Ciekawe czy w tym roku ponowi kwitnienie
Róża na zdjęciu to pastella niestety po utracie większości zdjęć nie mam zbyt dużo ujęć ani z tego ani z zeszłego sezonu
Asia moja jak co roku jest w stanie okropnym dzisiaj zrobilam jej ciecie bo miala zielone ok 60cm wiec musialam skrocic. Zawsze na poczatku marca wstawiam na widok slonca, ona i tak stoi w jasnym miejscu i ma dlugie wiotkie pedy i oblatuja jej liscie stad ciecie.
W zal zdjecie