Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Nowalijka 22:13, 01 kwi 2017

Radziu2013 napisał(a)

No nie wiem... ale dzięki( nie wiem czy piszesz szczerze czy żeby było mi miło, ale dzięki )

Radziu, dlaczego miałabym kłamać? Trochę wiary. Zapewniam Cie, że piszę uczciwie. Wyobrażałam sobie Ciebie zupełnie inaczej, a tu miłe zaskoczenie.

Codziennie wstaję o 5:30, dziś był wyjątek. Mam sunię (zresztą podobną do Twojego przyjaciela), która budzi mnie o tej samej porze.

do linka o sadyście nawet nie zajrzę, sam tytuł budzi we mnie złość i nienawiść....
Radziu2013 22:16, 01 kwi 2017

Violu jak będziesz na O - bo kiedyś pytałaś jak masz je posadzić

1. Podważasz cebulkę i wyciągasz z doniczki.

2.Robisz dołek i wsadzasz do ziemi ( wiadomo przykrywasz ziemią itd. Ja po posadzeniu ich nie podlewałem bo miały wilgotną ziemię wokół korzeni ).

Skończone

sylwia_slomc... 22:20, 01 kwi 2017

I tak sporo pracy zrobiłeś jak na tak młode chłopięTez wszystkiego nie zdażyłam, musi poczekaćMiło Cię widzieć
Radziu2013 22:22, 01 kwi 2017

Elu moje wysiewy - rzeczywiście będzie remis. Tylko nie wiem czy takiego efekty chciałem - nie za bardzo jestem zadowolony ( dużo roślin mi nie wzeszło, no ale trudno nie we wszystkim trzeba być dobrym ----- po prostu kupię sadzonki roślin- tych które nie wzeszły na bazarku )

Aminek

Dalia

Ślazówka

Ostróżka
Radziu2013 22:26, 01 kwi 2017

Orlik nora barlow - wypuścił po trzecim listki

Malwa

Szałwia powabna - wzeszła i stoi w miejscu

Chaber górski - przemroziłem go w lodówce i dopiero zaczął mi wypuszczać
Radziu2013 22:30, 01 kwi 2017

Kobea- ta siana w drugiej partii zaczyna wypuszczać ( ale na zdjęciu nie za bardzo widać)

Orlik ( mix ) wypuszcza

I to tyle
drakwi drakiewi - już nawet nie wiem jak to odmienić wypuściły mi dwa nasionka i stoją w miejscu, dziewanna zaczyna zamierać, zółwik o odętka, szałwia omszona, powojnik tangudzki, zawilec w ogóle mi nie wypuściły. Wysieję chyba jeszcze po jednej partii ( jak nie wypuszczą to to będą ostatnie siey na ten rok )
Radziu2013 22:31, 01 kwi 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
I tak sporo pracy zrobiłeś jak na tak młode chłopięTez wszystkiego nie zdażyłam, musi poczekaćMiło Cię widzieć

Sporo? Bywało więcej więc jestem trochę zawiedziony Ale przynajmniej złapałem pierwszą opaleniznę
Aurelllia 22:37, 01 kwi 2017

Nooo Radziu ujawniłeś się fajnie Ty typowy ogrodnik bez rękawic ja jednak w rękawicach w ziemi grzebię, ale one i tak jakoś nie chronią i potem jak je zdejmuje to moje tak samo jak Twoje wyglądają multum pracy odwaliłeś gratki
Radziu2013 22:41, 01 kwi 2017

Aurelllia napisał(a)
Nooo Radziu ujawniłeś się fajnie Ty typowy ogrodnik bez rękawic ja jednak w rękawicach w ziemi grzebię, ale one i tak jakoś nie chronią i potem jak je zdejmuje to moje tak samo jak Twoje wyglądają multum pracy odwaliłeś gratki

Babcia zawsze mówi żebym założył rękawice, ale ja muszę postawić na swoim i i tak nie zakładam - w nich jakoś nie mam wyczucia a ja muszę dotknąć rękoma ziemi, listka, trawki
Radziu2013 10:54, 02 kwi 2017

Co nowego w ogródku- zauważyłem paki u szafirków - daje im 3-4dni i zakwitną

Tulipanki- nie wiem czy dlatego że pierwsze czy co ale wydają mi się takie piękne ( chyba przez ten kolorek- nie czerwony,nie różowy nie wiadomo jaki)

a do tego z tymi białymi bratkami