Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

MAD 11:22, 28 mar 2017

Magda70 napisał(a)

siekiera to do betonu! Do rozplenic musisz miec pilę Jak masz to wpadam

Siekiera, piła u mnie wszystko się znajdzie. Tylko trzeba dobrze poszukać...
ewa004 18:55, 28 mar 2017

Madziulek no niezłe przedszkole zrobiłaś
Nie mogę sie doczekac letnich zdjęć z jeziora ...oj czuje ze tam się w tym sezonie będzie działo
April 12:53, 30 mar 2017

Jak mi się przyda wasza dyskusja o powojnikach Zawsze można się czegoś ciekawego dowiedzieć.
I już wiem kto wykupił mi te większe cisy Musiałam obejść się smakiem i kupić te ciut mniejsze, sztuk 30. Mam nadzieję że też będą takie ładne jak twoje.
Pięknie masz zaaranżowany taras i jego okolice.
babka 21:56, 30 mar 2017

Madzenka napisał(a)
Jak morrowi to variegata bez Ice Dance, bynajmniej ja pod taką nazwą kupowałam. A Ty?

Ja kupiłam pod nazwą Morrowi Ice Dance. Na oryginalnej etykiecie tak stoi. To już nie kumam.

Magda dzieje się nieźle u Ciebie, dzielenie, sadzenie itp . Prace pełną parą a u mnie pomalutku, wciąż czasu mało.
I jak z tą rozplenicą, ciachać ?
polinka 21:57, 30 mar 2017

Już widzę te łany traw Jakiego miskanta dzielilaś tak drastycznie?
Johanka77 22:21, 01 kwi 2017

Magda70 napisał(a)
sesleria...

i trzcinnik

Madzia, co ile sadziłąś trzcinnika?
I czy to KF?
Magda70 18:15, 02 kwi 2017

leon60 napisał(a)

to i ja się dołączę

Tak myślalam, że będzie nas więcej

beta napisał(a)

Hehehe.....twoja Mama jest the best ☺☺☺☺ pozdrów ja serdecznie od nas ☺

Zrobione i mama odpozdrawia

kasja83 napisał(a)
Madzia jesteś miszczem mnożenia!Też chcę mieć taką mocSuper

Nie zapowiadalo się na taką ilość...ale powolutku, powolutku i się udało

ivo napisał(a)
Madzia nieźle podzielilaś tego miskanta Nic się nie zmarnowało I widze że obrzeża dajesz ja też musze o tym pomyslec bo od razu jakoś tak porządek się robi tylko sama nie dam rady raczej układać a eM ciągle nieczasowy.
Ice Dance też potnę tylko jeszcze chwilke poczekam - nie mam zamiaru skubać za gęste są.

Obrzeza są superanckie...tak jak piszesz od razu jest porządek. Tylko ten czas naszych chlopaków...ciągle im brakuje.
Magda70 18:21, 02 kwi 2017

nawigatorka napisał(a)
a ja wlasnie miskanty i rozplenice. Ostatnio podzieliłam trzy rozplenice na 24 i myślałam ze to dużo ale i sadzonki spore nawet wyszły. Sesleria wycinam nożem w ziemi

W tygodniu za carex variegata się biorę...zobaczymy jak pojdzie

frezja napisał(a)
Dziewczyny, wszystkie carexy można ciachać ? poskubałam trochę i nie wiem, czy o taki efekt mi chodziło

Tnij. Odrosną na 100%.

MAD napisał(a)

Siekiera, piła u mnie wszystko się znajdzie. Tylko trzeba dobrze poszukać...

no to poszukamy... Chociaż ostatnio kiepsa jestem w znajdowaniu...wcieło mi sekator i nie znalazlam. Pewnie gdzies w trawie lezy tylko w której...
Magda70 18:41, 02 kwi 2017

ewa004 napisał(a)
Madziulek no niezłe przedszkole zrobiłaś
Nie mogę sie doczekac letnich zdjęć z jeziora ...oj czuje ze tam się w tym sezonie będzie działo

Ewcia...już się dzieje

April napisał(a)
Jak mi się przyda wasza dyskusja o powojnikach Zawsze można się czegoś ciekawego dowiedzieć.
I już wiem kto wykupił mi te większe cisy Musiałam obejść się smakiem i kupić te ciut mniejsze, sztuk 30. Mam nadzieję że też będą takie ładne jak twoje.
Pięknie masz zaaranżowany taras i jego okolice.

No ta...tak dziala magia Ogrodowiska i podawania namiarów na fajne szkółki i aukcje. Trza szybko brać
Dzięki

babka napisał(a)

Ja kupiłam pod nazwą Morrowi Ice Dance. Na oryginalnej etykiecie tak stoi. To już nie kumam.

Magda dzieje się nieźle u Ciebie, dzielenie, sadzenie itp . Prace pełną parą a u mnie pomalutku, wciąż czasu mało.
I jak z tą rozplenicą, ciachać ?

Babka - kupiłać carex morrowi ice dance - te rozłażą się po rabacie odłogami. nIE ma co kumać

Rozplenice ciachaj. Ja w tym tygodniu bym sciela ale nie zdążylam...
Magda70 18:42, 02 kwi 2017

polinka napisał(a)
Już widzę te łany traw Jakiego miskanta dzielilaś tak drastycznie?

Ja też widzę te lany
Gracka dziliłam.

Johanka77 napisał(a)

Madzia, co ile sadziłąś trzcinnika?
I czy to KF?

Tak to KF. sadzilam coś ok 70 cm chyba.