Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:09, 20 lut 2017

Do góry
Uwielbiam zasłony. Na tarasie u siebie nie powieszę bo nie ten styl ale w altanie w tym roku planuję powiesić. Może spróbuj najpierw z nimi a jeśli nie zdadzą egzaminu to posadzisz graba.

Zacytowałam Twoją propozycję. Faktycznie grab rósłby tak w przejściu. Chyba za bardzo. A gdyby przysunąć go do donicy przy tarasie?
Kwitnące skarpy 15:27, 20 lut 2017

Do góry
Blondyny
Kwitnące skarpy 15:21, 20 lut 2017

Do góry
Mój ogródek 15:19, 20 lut 2017

Do góry
A to jest moje przedszkole mieczyków
Mój ogródek 15:17, 20 lut 2017

Do góry
Dziś robiłam przegląd mieczyków zimę zniosły dobrze. Będzie co sadzić a jeszcze dojadą zamówione.
Te kupiłam wczoraj w castoramie
Kwitnące skarpy 15:16, 20 lut 2017

Do góry
Kwitnące skarpy 15:11, 20 lut 2017

Do góry
Wiosennie i cebulowo
Ogrodowe przygody 15:10, 20 lut 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Róże naprawdę piękne, a jeszcze w tych ciepłych promieniach...
Ach od razu rozgrzewają atmosferę
Dziękuję za odwiedziny i także zostawiam kwiatka

Oby do wiosny

Dziękuję
Pelargonie 15:02, 20 lut 2017

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
A ja dziś wstawiłam szczepki pelargoniowe do wody. teraz czekam na korzonki!

To też dobry sposób.

Zdjęcie moich posianych pelargonii
Tulipany w donicach 14:58, 20 lut 2017

Do góry
Danusiu, moje wyglądają tak! Zostawić je na zewnątrz czy jakoś jeszcze okrywac? Mają być nocami jeszcze przymrozki

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:55, 20 lut 2017

Do góry

Pomoże ktoś mi z ta rabatą i podpowie czy dobrze myślę. Chciałabym ja zmienić żeby zimą nie było tak łyso Po lewej stronie myślę o jakieś choince żeby można było na boże narodzenie ozdobić jaka byłaby najlepsza? Na środku jest studnia teraz jest przysypana ziemia ale myślałam żeby to zlikwidować i zrobić jej obwódkę z bukszpanu lub trzmieliny a w środek może jakaś donica z jednorocznymi kwiatami? Rabata jest w pełnym słońcu A jeszcze chciałam sie zapytać o żywopłot po lewej stronie jak widać blisko rosną drzewa wiśnie i leszczyna z przodu sa tuje a dalej jest dużo cienia co będzie rosło w cieniu?
Tu gdzie jest studnia jest 160 ale chcem zrobić na równo
Wysiewy czyli rozmnażanie dla cierpliwych;) 14:53, 20 lut 2017

Do góry
Gazania

Stipa

Pomidorki
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:41, 20 lut 2017

Do góry
Dzień był akuratny. Powiewało (obsuszało), temperatura +7. Czasem słoneczko wyglądało zza chmur.

Cisy na okołostudziennej trochę zmężniały. Z lekka je podcięłam po bokach i z góry.

Ogród zdobią teraz rośliny zimozielone. Odchudziłam jałowce Blue Arrow.

Pierwsze chyba ruszą jagody kamczackie i tawlina jarzębolistna. Na zdjęciach ta pierwsza.

I na koniec rzut okiem zza płotu

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:31, 20 lut 2017

Do góry
Aganiu, remontu współczuję. Zdaje się, że na klika lat nabawiłam się wstrętu do tego typu działań. Mam nadzieję, że u mnie też się sprawdzą te nożyce.

Przebiśniegi się powiększają.

Z ziemi wyłażą sasanki i krokusy. Widać nad wyraz grząską glebę.

Astry i wrzosiec z listkiem kiścienia

Ładnie przezimowała turzyca ptasie łapki. Po zakupie kilka lat temu chyba niepotrzebnie ją podzieliłam. Od tego czasu marnie przyrasta. Zapomniałam o przycięciu i wyczyszczeniu traw pod dereniem Flaviramea.

Rodzaje donic 14:28, 20 lut 2017

Do góry
Witam serdecznie, znalazłam takie skarby w piwnicy i zastanawiam się co w nich posadzić?? Mysle o hostach i hortensjach bukietowych.
Czy odnawiać te dwie donice?? W ogrodzie mam też drewniane skrzynie zrobione przez mojego mężą.

Zielono zakręcona 14:27, 20 lut 2017

Do góry
wilana napisał(a)
Jesteśmy już dawno po 14.02. ale muszę się pochwalić co dostałam od m. na Walentynki. Z wyrazami miłości

Ewa to przecież pachnący prezent z drogerii
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:20, 20 lut 2017

Do góry
Agatko, oliwników jeszcze nie wąchałam. Uczynię to w sezonie. Dzisiaj zrobiłam im sesję zdjęciową.

Rosnący na rabacie przedpłotowej klon ginnala zapowiada się nieźle. Będzie miał mocne rozwidlenie. Trzmielina przybiera wiosenne barwy. Nie przepadam za tymi zimowymi różowatościami.

Róże w większości świetnie zniosły zimę. Tylko jeden egzemplarz wygląda kiepsko. Trzeba go będzie przyciąć prawie do ziemi (drugie zdjęcie)

Śniegu zostało tylko tyle

Zielono zakręcona 14:00, 20 lut 2017

Do góry
wilana napisał(a)
Jesteśmy już dawno po 14.02. ale muszę się pochwalić co dostałam od m. na Walentynki. Z wyrazami miłości

W minioną sobotę nawet udało mi się wyskoczyć do ogrodu na 2 godziny i poprzycinać winobluszcz i owocowe krzaczki. Nie zdążyłam jesienią pościnać malin więc teraz to zrobiłam. Wody jest pełno wszędzie ale dla chcącego - w kaloszach- nic trudnego. Cieszą mnie już główki "kapusty" (tak z mamą mówimy na rozchodniki).

No kurczę i Ty tez, tak jak Krysia, nie masz już śniegu w ogrodzie? Ja sie tak nie bawię u mnie jeszcze z dobry tydzień śnieg poleży
Oryginalny prezent
Ogród w remoncie 13:59, 20 lut 2017

Do góry
Tiaa,chyba jednak zmieniłabym w frontowej części ogrodu jeszcze co nie co. Za dużo mi tam miejsca . Asia-Makadamia zaproponowała tam pasy bylinowe ale myślę i myślę i chyba jednak zrezygnuję z tego pomysłu. Może dać tam jeszcze kółko trawnika np tak

Pewnie zrobię jeszcze ten kawałek trawy a jak już dojrzeję do zmian kiedyś tam pewnie trawnik zniknie.
Zimowy ogród w Anglesey Abbey 13:38, 20 lut 2017

Do góry
Leida napisał(a)
Kalinowe pola to coś dla naszej Królowej kalin.

Tego zapachu jaki tam panował w żaden sposób nie da się opisać.

Cóż za cudowny zimowy ogród!
Kaliny - wyobrażam sobie te zapachy, u mnie jedna zakwita w listopadzie. Po mroźnych zimach czekam na kolejny listopad bo kwiaty przemarzają i wiosną nie kwitnie.
Ogniki w szpalerach i wąskich przejściach, faktury kolorowych gałązek

Leida napisał(a)
Zaraz za irgami wita nam zapachami kolejne pole kaliowe. Jak ja anglikom zazdroszczę tego ich klimatu - moje kaliny które zaczęły powoli rozwijać kwiaty po tych mrozach niestety padły. A tam cały czas są temperatury dodatnie i wszystko jak pachniało tak pachnie i dalej się rozwija

poduchy trzmielinowe! Na takie czekam u siebie już wiem jak będzie u mnie za parę lat!

Dziękuję za tę relację Leido !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies