rododendrony przesadzane późną jesienią
i w porownaniu do rodka którego zostawiłam wtedy w gruncie i przesadzałam dopiero teraz
różnica kolosalna, nie spodziewałam się że tak szybko rosną i że przesadzanie tak je hamuje
Podsypałam obornikiem bydlęcym w granulkach, a tam gdzie mi nie starczyło mi go to podsypałam azofoską. Ogólnie wielkiego doświadczenia nie mam, ale w tamtym roku eksperymentowałam z kilkoma nawozami i pięknie mi kwitły
Haniu, to zostawię całkiem możliwe, że Twoja popatrz, jaka farciara jestem, nawet kolejny gratis mam ładny kolor żurawki
łubin i przywrotnik rodzajem liści, jakby z jednej rodziny
łubin
przywrotnik
dziś już uciekam, w poniedziałek u was pobiegam; po 2 tygodniach przyjaciółka znowu z Kanady musiała wrócić, bo jej mama miała wylew, stan ciężki, w szpitalu jest, przyjaciółka tym razem sama i musimy jej pomóc
miłego weekendu Wam życzę
Lila, nie będę sterylizować, piesek będzie wykastrowany, jedna sunia juz 10 lat, kontaktu z innymi nie mają, tylko jak obie w rui, to cyrk
Niby w zasięgu ręki, ale tez jakoś w nim mało jestem. cieszę się, że Ty już coś sobie poszalejesz. Na spotkanie wrócisz??
Buziak
Alu, jakaś kiepska ta wiosna, choć w ogrodzie dużo się dziejeale konstrukcji zielonej dużo, to nawet nie jest źle
kupę czasu zajęło mężowi podcinanie sosen, rany wysoko,ponad dachem domku letniego, ciężko, tarabanic się z tymi gałęziami, potem mielił to, potem zwoził na rabaty, potem grabił, byłam w szoku, ile zrobił.
to zmielone
i takie już grube żerdzie zostały tylko
Irenko, zostaw żurawkę ranniki w czerwcu zanikają, byłby pusty placyk, a tak żurawka nadmiar wody rannikom wypije i będzie dobra współpraca. Po rannikach też mam żurawki. A może to od mojej korzonek? Bo podobne mam.
kolejne donice się rozwalają, ajaj
i kolejna, a w niej potężna anabelka i ...szczypior
i na dodatek bluszcze
ścięte róże do donic wetknęłam, na razie bez ziemniaka
ciachłam czuby amazon mist
kolejne czekają
w tych rośliny w dobrej kondycji
no to dałam fot, ale mam zapas
teraz u was pograndzę
najbardziej cieszy mnie, że z siewek, teraz 2-letnie, mam kwitnące ciemierniki
pora znowu siewki wyzbierać i w kupę w inne miejsce dać
i bez koralowy pąk pokazuje, już nie mogę się doczekać, cudnie pachną