Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

jolanka 08:44, 02 kwi 2017

Zagajanka napisał(a)

Ja też na początku ostrożnie podchodziłam do tego cięcia różanego, ale później się nabiera wprawy i po prostu się ciacha i już!

Wczoraj byłam na wykładzie o różach anielskich i pokazie cięcia róż w Ogrodzie Botanicznym w Powsinie. Pani dr nic a nic się nie bała, ciachała aż miło. Teraz ja znacznę - niby przeszkolona
Madzenka 15:49, 02 kwi 2017

Świetnie koło przy scieżce Wam wyszło! Czekam teraz na róże na nim

U mnie tez magnolie i tulipany w tym roku wcześniej niż w poprzednim sezonie,, mimo że wiosna się mocno ociągała. To chyba ciepłe noce sprawiły
oliwka 18:29, 02 kwi 2017

Janko wpadniesz do mnie na balkon ? Chcę za dużo roślin a za mało mam miejsca w donicach. Nie mam gdzie w głównej donicy dosadzić miłorzeba i zastanawiam się jak teraz to wszystko urządzić. Na stronie 26 mam zrobiony plan, a na ostatnich stronach jak to wygląda w realu. Potrzebuję jakiś kontrapunkt do tego miłorzeba i nie wiem co zrobić
Zagajanka 22:57, 02 kwi 2017

iwonadm napisał(a)
Brawo dla pierwszego tulipana Empor. Rabaty przeslicznie skrojone czekam na efekt Wow w czasie kwitnienia

Iwonko, ale masz oko, to rzeczywiscie Exotic Emperor

W dzisiejszym słoneczku już ładnie się pootwierały kolejne:

Zagajanka 23:02, 02 kwi 2017

inka74 napisał(a)
Rabatka świetnie się zapowiada. I miejsce na dodatkowe róże
Jak wąż uszkodziliście to trzeba 2 złączki przedłużające kupić i to co uszkodzone wyciąć i zastąpić nowym kawałkiem. Łatanie zawsze może puścić.

Magnolie tak obsypane pąkami robią wrażenie. Człowiek nie może się doczekać kiedy zakwitną.

Uszkodzone zraszacze wyciągnęliśmy na brzegi rabaty. Teraz musimy je na nowo podłączyć i zmienić dysze, albo jakoś ustawić kąt podlewania...

Dzisiejsze magnolie już powoli zaczynają pokaz:

Zagajanka 23:05, 02 kwi 2017

Zagajanka 23:10, 02 kwi 2017

jolanka napisał(a)

Wczoraj byłam na wykładzie o różach anielskich i pokazie cięcia róż w Ogrodzie Botanicznym w Powsinie. Pani dr nic a nic się nie bała, ciachała aż miło. Teraz ja znacznę - niby przeszkolona

Nic się nie martw, nawet jak ciachniesz nie do końca tak jak trzeba, to w kolejnym sezonie skorygujesz

Trochę zazdroszczę wam tych wykładów i pokazów...
Zagajanka 23:14, 02 kwi 2017

Madzenka napisał(a)
Świetnie koło przy scieżce Wam wyszło! Czekam teraz na róże na nim

U mnie tez magnolie i tulipany w tym roku wcześniej niż w poprzednim sezonie,, mimo że wiosna się mocno ociągała. To chyba ciepłe noce sprawiły

Noce ciepłe, kilka ostatnich dni też.
Szkoda, ze od jutra ma się pogoda popsuć...

Na róze na kole i ja czekam z niecierpliwościa
Zagajanka 23:15, 02 kwi 2017

oliwka napisał(a)
Janko wpadniesz do mnie na balkon ? Chcę za dużo roślin a za mało mam miejsca w donicach. Nie mam gdzie w głównej donicy dosadzić miłorzeba i zastanawiam się jak teraz to wszystko urządzić. Na stronie 26 mam zrobiony plan, a na ostatnich stronach jak to wygląda w realu. Potrzebuję jakiś kontrapunkt do tego miłorzeba i nie wiem co zrobić

Byłam.
Zagajanka 23:21, 02 kwi 2017

I kilka dzisiejszych wiosennych widoczków.

kwitnie śliwa wiśniowa:

oraz brzoskwinka Saturn:

Kiku chyba już za chwilę zakwitnie:

i bzy:

A tu różanecznik chyba chcę nas zaskoczyć i już otwiera pączki: