Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ele2001"

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 19:48, 30 sie 2015

Do góry
Musze wstawić zdjęcie hortensji Maćka z naszego forum bylem widziałem piękne

Limelight
invicible spirit
magical moonlight
annabelle
wims red i wiele innych
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:03, 30 sie 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)
Ja jescze bardziej polubiłem jesień kiedy pokazywałaś migawki "nowego" ogrodu z lustrem, berberysy i derenie kolory na tle białej kory brzozy, patrzyłem na nie ciągle..

Tak, to jest kolorowy pod tym względem ogród
Ja lubię jesień na zdjęciach Obstaję przy tym. Jesień lubię w holenderskich ogrodach,, bo lubię tam jeździć w październiku
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:30, 30 sie 2015

Do góry
Ja jescze bardziej polubiłem jesień kiedy pokazywałaś migawki "nowego" ogrodu z lustrem, berberysy i derenie kolory na tle białej kory brzozy, patrzyłem na nie ciągle..
Moja codzienność - ogród Oli 17:22, 30 sie 2015

Do góry
Pewnie że tak, przynajmniej w takim miejscu jak ogrodowisko ogrod nie pozostaje 'anonimowy'wiadomo że ogród ma cieszyć nas samych ale jeśli podoba się rzesze osób to wiemy że to ma sens i mobilizuje jeszcze do większego działania, wyszło ci super zresztą po tych wszystkich wpisach widać że inni podzielają twój gust a jeśli jeszce twój ogród jest inspiracją dla ludzi to już wogóle fajnie Działaj dalej jestem na bieżąco
Moja codzienność - ogród Oli 16:27, 30 sie 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)
Olu miałaś jakiś projekt czy to wszystko są twoje pomysły właśnie oniemiałem....

W trakcie projektowania uwzględnione było wcześniejsze oczko, wiedziałam że ma powstać altana w miejscu blaszaka i placyk.
Jednak w zimie zmieniła się koncepcja Postanowilismy przerobić oczko i wybudować ściankę do tego już wcześniejsza altana średnio nam pasowała. Znalazłam na pintereście coś co nas zachwyciło i zapadła decyzja, że budujemy eM wymyślił corten i zrobił donice. Nasadzenia już dopasowałam do nowych kształtów, chciałam by w tym zakątku szumiały trawy Pod płotem zrezygnowałam z długiej różanki na rzecz drugiego szpaleru hortensji.

Z ręką na sercu przyznaję nie sądziłam, że tak fajnie to wszystko wyjdzie a skoro podoba się innym to jeszcze bardziej cieszy
Moja codzienność - ogród Oli 09:47, 30 sie 2015

Do góry
Olu miałaś jakiś projekt czy to wszystko są twoje pomysły właśnie oniemiałem....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:07, 29 sie 2015

Do góry
Te twoje topiarzyska są takie piękne mówiłaś gdzieś że szkoda że żółtych cisów na pniu nigdzie nie ma a gdyby tak ostrokrzew golden gem tak zaczęli szczepić na wysokiej podkładce?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:35, 25 sie 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)
Ta zółta na pierwszym planie co to za trawka, kurcze zazdroszcze ogród jak zwykle piękny tak jak by problem suszy Cie nie dotyczył uwielbiam...

ja ją kupowałam jako carex golden bowls, ale niczym nie różni się od Elata. Ba nawet w niektórych źródlach nazwa jest połączona czyli carex golden bowls elata
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:18, 25 sie 2015

Do góry
Ta zółta na pierwszym planie co to za trawka, kurcze zazdroszcze ogród jak zwykle piękny tak jak by problem suszy Cie nie dotyczył uwielbiam...

ana_art napisał(a)

Ogród mały, ale pojemny;) 15:43, 18 sie 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)
Tak to ona posadziłem bo kwitnie wcześniej niż np.vanilka ale trzeba ją podpierać zresztą jak wszyskie drzewiaste kwiaty mają wielkośc grandiflory ale kolor piękny

I ja dziękuję za tę informację.

Katalogowo piękny, zadbany, dobra ręka ogrodnika.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:39, 16 sie 2015

Do góry
No i oczywiście ogród super tak jak by Cie nie dotyczył problem suszy twój ogród podglądam zawsze choć tak po cichu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:38, 16 sie 2015

Do góry
Tak jak waldek pisał patogeny uodparniają się po zastosowaniu pewnych środków dlatego powinno się stosować rotację bądz mieszać preparaty ze sobą oczwiście te które można np topsin + rovlar, topsin + gwarant a jeśli choroba silnie opanowała rośline mildex -tym sposobem w tym roku pozbyłem się czarnej plamistości róż pnących.
Ogród mały, ale pojemny;) 20:40, 09 sie 2015

Do góry
All Gold u mnie rośnie jak szalona
Ogród mały, ale pojemny;) 08:15, 09 sie 2015

Do góry
Nie dzieliłem jescze - wszystko zależy od tego jaką odmianę chcesz posadzić np Hameln nie jest tak ekspansywna(nie jest taka duża) ale już formy wyjściowe są ogromne pokombinuj eksperymentuj

MirellaB napisał(a)

Przemku odległości mi wyszły mniej niż 50 cm. Dużo osób pisało, że to zdecydowanie za mało i radzili 1m odległości. Tyle miejsca to u mnie nie ma

A Ty Przemku przy małej odległości jak często dzielisz rozplenice? Czy wogóle je dzielisz?
Pokażę nasz ogród 14:50, 08 sie 2015

Do góry
Pieknie Asiu powiedz jak sobie radzisz zpodlewaniem podlewasz ręcznie?
Ogród mały, ale pojemny;) 13:30, 08 sie 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)
Z przodu są dwie odmiany admirałek i golden carpet..

Przemku odległości mi wyszły mniej niż 50 cm. Dużo osób pisało, że to zdecydowanie za mało i radzili 1m odległości. Tyle miejsca to u mnie nie ma

A Ty Przemku przy małej odległości jak często dzielisz rozplenice? Czy wogóle je dzielisz?
Ogród mały, ale pojemny;) 13:07, 08 sie 2015

Do góry
ele2001 napisał(a)

Fajnie udało Ci się skomponować roślinność, ogród jest jeszcze młody. Trawy i byliny dość dynamicznie się rozwijają, hakonechloa osiąga około 40cm więc dla kulek z bukszpanu będzie to duże wyzwanie. Podobnie kulki, które rosną w żurawkach też będą miały coraz większą konkurencję. Jest bardzo ładnie.
Ogród mały, ale pojemny;) 17:10, 05 sie 2015

Do góry
Sokojnie ja mam ciaśniej nawet..
Ogród mały, ale pojemny;) 15:35, 04 sie 2015

Do góry
Z przodu są dwie odmiany admirałek i golden carpet..

Danylenko napisał(a)
Widze dwie odmiany berberysow. Jakie to odmiany?
Ogród mały, ale pojemny;) 15:34, 04 sie 2015

Do góry
Wszystko rośnie na słońcu mi hakone nie przypala-czasami się lekko zwinie jak ma sucho ale po podlaniu jest ok

siakowa napisał(a)
witam najpier powtórze po wszytskich - pięknie!!!!

Powiedz mi bo widze że masz hakone i szałwie i chyba przywrotnika obok siebie. Hakone rośnie na słońcu? bo takiego wymaga szałwia i przywrotnik. Czy wszytsko rosnie w półcieniue? Zawsze zastanawiam sie nad takimi połączeniami wydawałoby się wykluczających się obok siebie roślin..?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies