Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Hortensja 14:28, 30 sie 2015

ale narzekacie
ja uwielbiam jesień - nie wiem czemu ale zawsze kiedy widzę pożółkłe liście, dojrzewającą jarzębinę i falujące łany zboża to czuję wielką radość bo zbliża się jesień. nasza, złota polska jesień! Nie zapominajme o pięknym babim lecie - no nie mówcie że nie lubicie jesieni....
zapraszam w GORCE na zmianę poglądów
Madzenka 14:29, 30 sie 2015

Juz wiem, ze gdy mi białe pelargonie przekwitną wsadze do donic cyklameny

Myślałam, ze z zawilcami i cyklamenami kupiłaś Morning Ligt ale kupialś jakąs mała trawkę. Czy to Everest?
lojalna_ 14:36, 30 sie 2015

Poszalałas Danusiu cudnie kocham biel
Gardenarium 14:44, 30 sie 2015

Madzenka napisał(a)
Juz wiem, ze gdy mi białe pelargonie przekwitną wsadze do donic cyklameny

Myślałam, ze z zawilcami i cyklamenami kupiłaś Morning Ligt ale kupialś jakąs mała trawkę. Czy to Everest?

Nie Everest, ta jest bardziej żółta. Nie znam nazwy. Przypomina 'Goldband' ale czyt to ta? nie wiem. Poszukałam nieco w necie i raczej jest dużo węższy.
Everest ma białe paski i jest miękka, a ta jest sztywna i ostra.

Cyklameny sadzę od kilku lat. Polecam Marzenko burgundowe, będzie bosko w Twoim ogrodzie.

Instagram Ogrodowiska
Niezapominajka 16:30, 30 sie 2015

proszę napisz Danusiu co to za drzewa po prawej stronie zdjęcia, te które stanowią tło dla stołu i donic, jak sprawdzają się jako 'ramy' ogrodu?
Gardenarium 17:17, 30 sie 2015

To jest Thuja plicata, gdybym wtedy miała ładniejsze ogrody po sąsiedzku ...wtedy, teraz mam ładniejsze- to byłby cis, teraz już tego nie zmienię.

Instagram Ogrodowiska
ele2001 17:30, 30 sie 2015

Ja jescze bardziej polubiłem jesień kiedy pokazywałaś migawki "nowego" ogrodu z lustrem, berberysy i derenie kolory na tle białej kory brzozy, patrzyłem na nie ciągle..
JulkAd 18:36, 30 sie 2015

Danusiu jak zwykle piękne zdjęcia pokazujesz...biel faktycznie daje wrażenie takiej świeżości wiosennej...i ja nie przepadam za jesienią...dla mnie jest przygnębiająca...chyba przez te opadające liście. Za to oczekiwanie i planowanie zimą już jest ok
malgorzata_s... 18:49, 30 sie 2015

Kochałabym jesień miłością wielką ( bo urody jej odmówić nie można) gdyby po niej była wiosna
Gardenarium 19:03, 30 sie 2015

ele2001 napisał(a)
Ja jescze bardziej polubiłem jesień kiedy pokazywałaś migawki "nowego" ogrodu z lustrem, berberysy i derenie kolory na tle białej kory brzozy, patrzyłem na nie ciągle..

Tak, to jest kolorowy pod tym względem ogród
Ja lubię jesień na zdjęciach Obstaję przy tym. Jesień lubię w holenderskich ogrodach,, bo lubię tam jeździć w październiku

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies