Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Grzebiuszka ziemna 07:28, 04 kwi 2025

Do góry
Kordina napisał(a)

Aniu kwitły bardzo na raty i dopiero w trzecim (chyba) roku, mam słabe zdjęcie z 24 roku, ale mam W tym roku, mam nadzieję na lepszy spektakl

Piękne, zawsze chciałam mieć ale wydawały mi się ponad moje zdolności ogrodnicze Masz zielone łapki
Ogród Basi 00:43, 04 kwi 2025

Do góry
Zakwitł dereń jadalny, jest pierwszy.

Magary Dramaty z Rabaty 00:13, 04 kwi 2025

Do góry
Kanciki dziękują za uznanie Powera mam takiego, że dziś kolejne dwie rabaty okancikowane, została mi na jutro ostatnia Od soboty ma być zimno, w poniedziałek orzeł wyląduje a późniejszy plan to już będzie zależny od pogody

Ola -
mój patent na kanciki jest taki - biorę nóż do darni (półksiężyc), nacinam darń wzdłuż rabaty - tak jak planuję jej kształt. Przy wbijaniu półksiężyca naciskam lekko, żeby jednocześnie odciąć darń i trochę podnieść. Jak już wytyczę to biorę pazurki i podnoszę to co wcześniej podniosłam Otrzepuję z ziemi. Darń do wiadra, a później na kompost. To co wytrzepałam ręcznie wygładzam. Powstaje wrażenie jakby rowka - trawnik jest wyżej niż rabata. Może ktoś to lepiej wytłumaczy

Zuza - zgadzam się Każdy kompost jest lepszy niż jego brak

Mirka - szklarnię pokażę jak stanie, ale warzywnik to mam w rozsypce Deski elewacyjne na skrzynie się nie sprawdziły, mam tam totalny bajzel

Ania-Anuska - 90 zeta za tonę Trochę przegięcie. Ale z drugiej strony... Ja jestem strasznie na kompost i ściółkowanie nim zafiksowana. Rabaty, które ściółkowałam kompostem to jest później bajka. Kompost "wchodzi" w ziemię. Ziemia pulchniutka, sadzisz jak w masełko, nawet przy mojej glinie. Dlatego tak się cieszę, że znalazłam blisko, bo już byłam skłonna płacić milion monet za transport z Gdańska No i wygląd rabat - to nie jest obojętne przecież
Tu przykład:

Za drzwiami do ogrodu... 00:11, 04 kwi 2025

Do góry
Basieksp napisał(a)

Bardzo ładnie ja też jakoś średnio ogarniam wszystko w ogrodzie, ale chyba co rok tak jest

Mam wrażenie, że w tym roku jakoś skumulowały się rzeczy do zrobienia
Za drzwiami do ogrodu... 00:06, 04 kwi 2025

Do góry
No mam nerwa, bo tak bym chciała wszystko od razu ogarnąć i zrealizować to co w głowie, a tu w pracy gonią mnie terminy, w domu obowiązki i rozgrzebany remont na który zimy zbrakło i mocy przerobowych Poza tym potrzebuję ruchu i resetu psychicznego jaki daje mi ogród, liczę na trochę luzu w przyszłym tygodniu, ale czy pogoda pozwoli poszaleć w ziemi?
Przy ścieżce 23:19, 03 kwi 2025

Do góry
vita napisał(a)

Tym razem zachwyciły mnie obeliski

Vita, napisz proszę coś więcej o białej forsycji - jaka ona, jak rośnie, czy marudna - no i skąd się taką zdobywa
Czy Abeliofylum koreańskie to jest właśnie to?
Glina i zielsko 23:07, 03 kwi 2025

Do góry
Judith napisał(a)
Porobione .
Jakie masz plany na hosty spod thujek? Będzie zmiana miejscówki czy eksmisja?
Ptaszki dają czadu, cnie? Drą się niesamowicie, ciekawostka, że ten dźwięk nie przeszkadza . U mnie też była dzisiaj piękna pogoda.

Mam 5 karp. 3 szt takiej wczesnej juz ruszyła a 2 szt póżniejszej.

Czekają w taczce. Aż coś wymyślę.

Już w zeszłym roku miały ciasno.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 22:47, 03 kwi 2025

Do góry
Ciepło się zrobiło. Czereśnie zaczynają kwitnąć. Pierwsze kwiaty, ale jednak już!Duza szansa że przymrozki przyjdą i zniszczą....

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 22:46, 03 kwi 2025

Do góry
I na koniec debiut pierwszej ścieżki ze zrębek. Karton i na to zrębki. Ładnie wygląda z tym czarnym kompostem w truskawkach.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 22:45, 03 kwi 2025

Do góry
Piwonie pomału wychodzą, niektóre ledwo co kły wystawiły, chyba coral już pąki pokazał, a ten tutaj taki z meszkiem się wydaje. Wzrostowo gdzieś po środku jest
Muszę pamiętać, że jesienią będę mieć sporą dostawę piwonii jeszcze.... już mam chyba z 15szt.
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 22:44, 03 kwi 2025

Do góry
Ubiegłoroczne szalenstwo kosacców... zobaczymy czy pokaże kolory żebym mogła zdecydować co gdzie posadzić
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 22:43, 03 kwi 2025

Do góry
Cudenko moje
nawet ładnie wylgąda na tle tej szmaty na płocie sąsiada.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 22:42, 03 kwi 2025

Do góry
Pierwsze kwiaty Genie
Oby rosła ładnie.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 22:41, 03 kwi 2025

Do góry
Tulipany ładne, ale do żółtków nie pasują za grosz.To były różne łososiowe tulipany, w wyglądają wszytkie tak samo

Niektóre żółtki mają ładne kwiaty... tylko kolor nie ten! Wrr!!!

Przy ścieżce 22:36, 03 kwi 2025

Do góry

Przy ścieżce 22:33, 03 kwi 2025

Do góry

Przy ścieżce 22:29, 03 kwi 2025

Do góry
Zaczyna kwitnąc leszczynowiec, martwię się, że zaszkodzą mu prognozowane przymrozki.

Żywopłot cisowy, tak radykalnie przycięty w zeszłym roku zagęścił się, ale jeszcze wymaga dopracowania

Po zimie w to miejsce doszła donica z kaliną, która mnie tak kiedyś zachwyciła w szkółce w Chwaszczynie Pora na strzyżenie

Przy ścieżce 22:16, 03 kwi 2025

Do góry
Magnolia na której kwitnienie tak długo czekałam nie okazała się stellatą.
Ale kwitnie na biało i to jest ok

Dziwię się tylko trochę, że pąki kwiatowe małe, maleńkie, muszę o nią zadbać, może w przyszłości nadrobi ilością kwiatów? Rośliny z siewu nie zawsze powtórzą cechy mateczne, ale też mogą mieć swoje piękno

Platan rośnie w siłę, cieszę się, że jego pień, jak to napisać? Wybarwia się? Nabiera plamistości?

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 22:15, 03 kwi 2025

Do góry
Popracowałam dzisiaj sobie chwilę w ogrodzie, bo przyszedł moment, że nie można było dłużej odwlekać przycięcia hortensji - miały już mnóstwo pąków, niektóre częściowo rozwinięte. Mus było porzucić ulubiony sposób porządkowania (czyli kompleksowy) i przerzucić się na tematyczny .
I zebrałam igliwie z jednej niedużej rabaty pod sosnami - prawie dwa wory 120-litrowe! Warstwa miała chyba 20 centymetrów, odkryłam pod nią zapomniane zawilce .
Zostawiam Pissardi, które zaczynają kwitnąć - cudne są!
Za drzwiami do ogrodu... 22:05, 03 kwi 2025

Do góry

Bardzo ładnie ja też jakoś średnio ogarniam wszystko w ogrodzie, ale chyba co rok tak jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies