89. Memorial Day
Róża wielkokwiatowa, która ma ciekawe kwiaty. Są w kolorze różowym i są lekko postrzępione. U mnie byłą zdrowa.
90. Cupcake Flower Circus
To nowość w moim ogrodzie.
Kwiaty ma w tonacji liliowej z amarantem ?. Była zdrowa, ale kwiaty pod wpływem dużych opadów trochę podgniwały. Kwiatów miała sporo. Krzak ładny, pędy sztywne.
Jeszcze róże, które rosną w gruncie,ale nie mam ich zdjęć.
91. Stephanie Baronin zu Guttenberg
Kupiłam ją bardzo chorą na wyprzedaży w markecie. Ciągle ją przesadzam i szukam jej miejsca i chyba znalazłam. Kwiaty ma początkowo białe z takim bursztynowym środkiem,potem są białe.
92. Karen Blixen
To róża wielkokwiatowa, mam jej 2 sztuki. Prawie cały sezon była zadołowana, a pod koniec posadzona na docelowe miejsce.
93. Chopin.
Kupiłam ja w tamtym roku. Krzak ładny, ale kwiatów brak. Wiosną przemarzły jej pąki, a potem strajkowała.
A teraz róże, które mam w donicach.
94. Bienvenue
To moje drugie podejście do tej róży. Pierwsza w pierwszym roku po posadzeniu pięknie rosła i kwitła. W kolejnym przyszły wiosenne przymrozki i ja zmroziły. Miała duże trudności z odbiciem. Pożegnałam się z nią, ale w kolejnym kupiłam kolejną sadzonkę, bo podobają mi się jej kwiaty, które są duże i maja postrzępione płatki. Tą posadziłam do donicy.zobaczymy, czy zaszkodzi jej ta zima. Róża była zdrowa.