Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:29, 30 lip 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
O mamo, jakie te Vanillki i rozchodniki ogromne. Nawet deszczowa jesień będzie bardziej znośna, kiedy się przebarwią

Nie wiedziałam, że masz dziewanny! A myślałam, że znam Twój ogród

aaaaa widzisz pewnie dlatego, że sadzone w tym roku razem z sadzonkami Sebkowych kosmosów
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:27, 30 lip 2015

Do góry
Anitko codziennie jem malinowkę (po lewej), trochę za gęsto... po prawej na przeciery

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:47, 30 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Anitko, pięknie niesustannie trwam w zachwycie sumaka, nie wiem dlaczego ale dopiero dzisiaj dostrzegłam trawiaste schody. Niezwykły klimat wyczarowaliście. Mebelki według mnie to jednak głównie ozdoba ogrodu

Dziękuję

W hortensjowym lubimy usiąść wieczorem z lampką wina , bo tam jest najdłużej słońce, na tarasie siedzimy z poranną kawą, bo jest jeszcze cień, a w altanie jemy obiady i kolacje, wcześniej na plastikowych krzesłach i stole, z którym przeprowadzaliśmy się już 2 razy. Najmniej korzystam z tych białych muminków z Ikei, Kinga je bardzo lubi, nie kosztowały majątku, to nie ma stratyGeneralnie nasze życie w sezonie w wolnych chwilach toczy się w ogrodzie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:37, 30 lip 2015

Do góry
Anitko, pięknie niesustannie trwam w zachwycie sumaka, nie wiem dlaczego ale dopiero dzisiaj dostrzegłam trawiaste schody. Niezwykły klimat wyczarowaliście. Mebelki według mnie to jednak głównie ozdoba ogrodu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:17, 30 lip 2015

Do góry
I moje piękne światło popołudniowe juz kiepskie ale ...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:14, 30 lip 2015

Do góry
Róże jakoś dziwnie kwitną w drugim tłoczenia

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:11, 30 lip 2015

Do góry
Zakwitły dziewanny

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:03, 30 lip 2015

Do góry
Obiecane fotki obwódki ciętej na raty

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:59, 30 lip 2015

Do góry
Makao_J napisał(a)

Pytanie : jeśli obcięłam trzmielinę na sadzonki to od razu w ziemię czy można najpierw do wody? A może bez różnicy?

ja zawsze wkładam bezpośrednio do ziemi, a narobiłam sadzonek mnóstwo i sporadycznie coś się nie przyjęło. Tylko ziemia musi być wilgotna
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:57, 30 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Matko moja trzmielina na sadzonki dobrze, że napisałaś bo też wczoraj ciachałem trzmielinę i chciałem powtykać w ziemie i zapomniałem o niej na amen
miałeś czuja, że do mnie zajrzałeś
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:40, 30 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
ja niskociśnieniowa więc nalewki powinnam poczynić, ale moje dzieci lubią ogórki i co ja teraz bidula mam wydziałać.... może nalewke ogórkową robił ktoś?

jak zrobisz to ja sie piszę na degustacje takiego cudaka...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:45, 30 lip 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Z moich kilkunastu kulek buksikowych pocięłam tylko 4 sztuki - reszta czeka, na cięcie...ale mam ambitny plan do końca miesiąca to zrobic...niewiele mi zostało czasu
Tez ma ten sam problem co ty bo mam kulki w żwirku i latam z prześcieradłem przykrywam okoliczne rosliny, tnę, rozsypuja mi sie te kawałeczki bukszpanowe, klnę, wybieram z kamieni jak Kopciuszek groch z popiołu...ale potem siadam na tarasie i patrze na te moje zgrabne kuleczki ...i juz o żadnych trudnościach nie pamietam tylko sie nimi ciesze
ja ostatnio wykorzystuje worki do śmieci, urywam z rolki po dwa i rozkładam, jak wieje to przykładam jakimiś narzędziami, potem sukcesywnie zbieram jeden po drugim ze ścinkami i do koszyka ścinki wysypuje. Wczoraj cięłam trzmielinę i mój eM się śmiał bo jeszcze o zmroku siedziałam i robiłam sadzonki na przechowalniku. Powiedziałam że od przybytku głowa nie boli
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:41, 30 lip 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
U mnie jeszcze tez kilka kulek do ciecia , ciesze sie ze sama nie zostalam jeszcze raz westchnę sobie u Ciebie
zrobię Wam później fotkę obwódki którą tnę na raty od czterech dni, jak nie widać deszczu
Czasami inaczej się nie da, ważne że do przodu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:39, 30 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A ja lubię czosnki krzysztofa
Jak Ty to robisz, że zdrowe i dorodne wszystko, że powtórzę?
mam je ale tak nie forunnie je posadziłam trzy lata temu że wcale ich nie widać, zawsze sobie obiecuje że wykopie i przesadzę, a później zapominam
Zdrowo?Pozory... Róże chyba muszę prysnąć bo jakieś pojedyncze żółte listki się pojawiają, bukszpany i coniki od przędziorka...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:07, 30 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
spadaj
miło, że ktoś w człowieka wierzy...

edit:
bombardują mnie @ z promocjami i przedsprzedażą, a ja twarda jestem i nawet @ nie otwieram

a moze przesłąc na priva namiary na te sklepy?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:17, 30 lip 2015

Do góry
Anias napisał(a)

Aa oki czyli tak do polowy czerwca.. dzieki ))
Ale tylko GIGANTEUM bo najpopularniejsze Gladiatory przekwitają wcześniej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:14, 30 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
u mnie najdłużej kwitną białe i fioletowe w odmianie GIGANTEUM, ale one już dawno przekwitły. Zerknęłam na zdjęcia i białe 16.06 były już przekwitnięte
tutaj mam zdjęcie z 14.06 i widać, że jeden giganteum jeszcze w kolorze a gladiatory obok już such

Aa oki czyli tak do polowy czerwca.. dzieki ))
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:44, 30 lip 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
Wow Ana ma drugi ogrod i tyle czasu to przed mami ukrywała
ha nigdy, zawsze mówiłam że mamy działkę przy biurze, tylko że taka ona bardziej rekreacyjna poza tym nie traktuje jej jako swoją bo ona wspólna...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:42, 30 lip 2015

Do góry
Anias napisał(a)
Dziewczyny a propos cebuowych, jak to jest z tym czosnkami? One naprawde tak dlugo kwitna? Na pinterescie sa zdjecia czosnow z hortensjami. A przeciez hortensje teraz dopier kwitna.. to czosnki tak dlugo? Chyba nie u nas?
u mnie najdłużej kwitną białe i fioletowe w odmianie GIGANTEUM, ale one już dawno przekwitły. Zerknęłam na zdjęcia i białe 16.06 były już przekwitnięte
tutaj mam zdjęcie z 14.06 i widać, że jeden giganteum jeszcze w kolorze a gladiatory obok już suchę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:35, 30 lip 2015

Do góry
Kondzio napisał(a)
Nic straconego we wrześniu będziemy w tamtych okolicach jeszcze raz
oooo widzisz, to zapraszam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies