Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 14:41, 30 lip 2015

lojalna_ napisał(a)
U mnie jeszcze tez kilka kulek do ciecia , ciesze sie ze sama nie zostalam jeszcze raz westchnę sobie u Ciebie
zrobię Wam później fotkę obwódki którą tnę na raty od czterech dni, jak nie widać deszczu
Czasami inaczej się nie da, ważne że do przodu
ana_art 14:45, 30 lip 2015

Margarete napisał(a)
Z moich kilkunastu kulek buksikowych pocięłam tylko 4 sztuki - reszta czeka, na cięcie...ale mam ambitny plan do końca miesiąca to zrobic...niewiele mi zostało czasu
Tez ma ten sam problem co ty bo mam kulki w żwirku i latam z prześcieradłem przykrywam okoliczne rosliny, tnę, rozsypuja mi sie te kawałeczki bukszpanowe, klnę, wybieram z kamieni jak Kopciuszek groch z popiołu...ale potem siadam na tarasie i patrze na te moje zgrabne kuleczki ...i juz o żadnych trudnościach nie pamietam tylko sie nimi ciesze
ja ostatnio wykorzystuje worki do śmieci, urywam z rolki po dwa i rozkładam, jak wieje to przykładam jakimiś narzędziami, potem sukcesywnie zbieram jeden po drugim ze ścinkami i do koszyka ścinki wysypuje. Wczoraj cięłam trzmielinę i mój eM się śmiał bo jeszcze o zmroku siedziałam i robiłam sadzonki na przechowalniku. Powiedziałam że od przybytku głowa nie boli
Lamaze 14:52, 30 lip 2015

ja z kolei nic nie okrywam, wykorzystuję po cięciu odkurzacz do liści, sprawdza się wyśmienicie!
Luki 15:06, 30 lip 2015

Matko moja trzmielina na sadzonki dobrze, że napisałaś bo też wczoraj ciachałem trzmielinę i chciałem powtykać w ziemie i zapomniałem o niej na amen
Kuba 15:15, 30 lip 2015

Luki napisał(a)
Matko moja trzmielina na sadzonki dobrze, że napisałaś bo też wczoraj ciachałem trzmielinę i chciałem powtykać w ziemie i zapomniałem o niej na amen

ha ha dobre, też tak mam
Makao_J 15:28, 30 lip 2015

Luki napisał(a)

Pytanie : jeśli obcięłam trzmielinę na sadzonki to od razu w ziemię czy można najpierw do wody? A może bez różnicy?
Luki 15:36, 30 lip 2015

Aniu ja od razu wsadzam do ziemi, jak dla mnie nie ma potrzeby trzymać w wodzie. W zeszłym roku wszystkie gałązki mi się ukorzeniły
16:13, 30 lip 2015
Luki napisał(a)
Aniu ja od razu wsadzam do ziemi, jak dla mnie nie ma potrzeby trzymać w wodzie. W zeszłym roku wszystkie gałązki mi się ukorzeniły

trzemila tak 1-2% nie ukorzeni sie ale trzeba do wilgotnej ziemi dac najlepiej zaraz po deszczu
MirellaB 17:15, 30 lip 2015

Makao_J napisał(a)

Pytanie : jeśli obcięłam trzmielinę na sadzonki to od razu w ziemię czy można najpierw do wody? A może bez różnicy?

Ja obcinam, wsadzam do ziemi i dużo podlewam. Jeden raz podlewam ukorzeniaczem. Zawsze mi się przyjmuje. Wszystkie trzmieliny mam własnego chowu
Makao_J 17:17, 30 lip 2015

Ok. Wielki dzięki Wam za podpowiedź.