Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Nowocześnie z różAnką :D 22:44, 26 wrz 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
chodzi jedynie o to by hortki nie było dokładnie na przeciwko siebie. ale nie zakumałam, że one juz takie duże

aa.. :/
spójrz na to co wrzuciłam w poscie do Poli bo powiem Ci ze cały czas myślę o twoim projekcie drzew i niewiem w sumie teraz jakby tam bylo z tymi kostkami? ale jedynie po lewej stronie gdzie dałaś klona kostke wyżej niewiem jakby to miało wygladac? i tam szpalery były naprzeciwko siebie. czy nie zwróciłas na to uwagi?
Nowocześnie z różAnką :D 22:38, 26 wrz 2017

Do góry
MonikA napisał(a)

Pięknie rozchodniki komponują się z trawami, i ta mała pszczółeczka też piękna, jakbym widziała moją

dziękuję
Nowocześnie z różAnką :D 22:36, 26 wrz 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Jakie duże masz to poletko z bergeniami?

1,5x3m
u mnie wszystko jest krotnością 1,5x1,5
Nowocześnie z różAnką :D 22:34, 26 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Wow! Nie wiedziałam, że jednak zdecydowałaś się na realizację tych kwadratów. Będzie super a ja będę z zazdrością wzdychać To takie moje marzenie ale chyba nigdy go nie spełnię
Jakie masz rozplenice przed hortkami?
Ja totalna minimalistka jestem i obydwie strony zrobiłabym takie same tzn. drzewa i hortensje a z najniższym piętrem był kombinowała ale w taki sposób aby takie same rośliny dać na obydwu rabatach ale nie w tych samych miejscach.A z tej rabaty na wprost zrobiłabym petardę
Ale Aniu Ty nie miałaś już konkretnego planu od Lukiego??

mialam plan Lukiego oparty na tych kostkach szpalerach i Luki mi reszte doplanowal ze tak powiem bylinowo. tak więc to planowanie teraz nie przeszkadza w tamtym bo tam glownie byly pomysły na miejsca miedzy kostkowo-szpalerowo-drzewkowymi rabatami troszkę za bardzo bylinowo tam wyszło i teraz po roku od tamtej pory wiem juz ze więcej traw będzie ale wciąż powołuję sie na jego projekt bo jest poprostu dla mnie punktem wyjścia i podoba mi się poprostu.

przed limkami są rozplenice Hameln, przesadzone w upale po powrocie z urlopu w lipcu dlatego takie marne trochę... mam nadzieję że mi przezimują i ładnie wypuszczą w przyszłym roku.

mialam nie wrzucać tego planu bo mozliwe ze jutro gdy będe mierzyć pomysł Makadamii to moze wyjść trochę inaczej z tymi kostkami ale ogólny zamysł widać

Poli widzisz ze to tak symetrycznie jest więc jak zrobić "tak samo ale w różnych miejscach"?
te seledynowe miejsca to sa takie juz rabatki misz-maszowe coś w takich klimatach myślałam tylko z róznymi kompozycjami roslin. i na tych rabatkach tez mają być kostki cisowe tylko juz mniejsze

i mam mega prośbę pomóż mi z tą "petardą"

jak widzisz pomimo tego ze u mnie rozwleka się to w czasie to ja konkretną koncepcję ogrodu w głowie juz mam, widzę jak ma wygladac i trzymam sie założeń. tylko gdy przychodzi juz do konkretnych realizacji to wchodząc w szczegóły wałkuję temat kolejny raz ale uwierz mi wizja się nie zmienia
Nowocześnie z różAnką :D 22:28, 26 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

ide w cisy bo przecież mam ponad 40 szt

Asia ja "rozjeżdżać " nie umiem, to juz wyzsza szkoła dla mnie. ja tylko symetrycznie i nudno umiem. narysujesz mi?
chodzi jedynie o to by hortki nie było dokładnie na przeciwko siebie. ale nie zakumałam, że one juz takie duże
Nowocześnie z różAnką :D 22:17, 26 wrz 2017
Do góry
anna_t napisał(a)

Pięknie rozchodniki komponują się z trawami, i ta mała pszczółeczka też piękna, jakbym widziała moją
Nowocześnie z różAnką :D 22:15, 26 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

na wprost są bergenie

Jakie duże masz to poletko z bergeniami?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:09, 26 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
zaglądam
uhh... a ja myslałam że mam dylematy...

Ania no i co myślisz?
Nowocześnie z różAnką :D 22:06, 26 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

kostki będą z cisów. myslałam o tym zeby przed każdym szpalerem były inne nasadzenia
po lewo są rozplenice przed limkami

na wprost są bergenie

po prawej stronie są rozchodniki ze stipami i zawilcami ale nie do pokazania jeszcze w sumie to taka luźna klompozycja, moze do zmiany..? niewiem, zobaczę jak to w przyszłym sezonie będzie wygladać bo w tym sadzone.

co sądzisz?

bo tak myslę ze mogłabym nasadzenia przed szpalerami zrobić takie same a te wszystkie chciejstwa w kwadratach pobocznych posadzić

Wow! Nie wiedziałam, że jednak zdecydowałaś się na realizację tych kwadratów. Będzie super a ja będę z zazdrością wzdychać To takie moje marzenie ale chyba nigdy go nie spełnię
Jakie masz rozplenice przed hortkami?
Ja totalna minimalistka jestem i obydwie strony zrobiłabym takie same tzn. drzewa i hortensje a z najniższym piętrem był kombinowała ale w taki sposób aby takie same rośliny dać na obydwu rabatach ale nie w tych samych miejscach.A z tej rabaty na wprost zrobiłabym petardę
Ale Aniu Ty nie miałaś już konkretnego planu od Lukiego??
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:59, 26 wrz 2017

Do góry
zaglądam
uhh... a ja myslałam że mam dylematy...
Od nowa ... na przekór wszystkim 21:53, 26 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
ja posadziłam rok temu 4 krzaczki i urosly tyci, tyci. kiedy one beda miały z metr wysokości? teraz z 20cm mają...
co się z nimi generalnie robi?tnie?

maliny ? no co ty...
jaka odmiana ?

ja mam jesienne, tne na wiosne na20-30 cm i wyrastaa do 120-150 cm
teraz mam duzo owocow
Od nowa ... na przekór wszystkim 21:45, 26 wrz 2017

Do góry
ja posadziłam rok temu 4 krzaczki i urosly tyci, tyci. kiedy one beda miały z metr wysokości? teraz z 20cm mają...
co się z nimi generalnie robi?tnie?
Ogród Mirelli 21:40, 26 wrz 2017

Do góry
Mirella co ja czytam..ty coś zmieniasz?? szok miałaś nowy watek zakładać po tym sezonie bo już wszystko skończone
jednak i ciebie wciągnął wir
na której stronie bylo planowanie?
Doświadczalnia bylinowo-różana 21:15, 26 wrz 2017

Do góry
ale masz wspaniałą pracę...
Coś jeszcze, coś więcej... 21:08, 26 wrz 2017

Do góry
next week please rewolucji nam trzeba bo wieje nudą coś ostatnio na forum
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:58, 26 wrz 2017

Do góry
Poli masz i-de-al-nie!!szok
robisz podmiankę kostek buksowych? jakiego cisa wybrałaś? jak internetowo zamówiony to dasz namiary? w razie gdyby moje baccaty nie zdały egzaminu...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:56, 26 wrz 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

masz stresujacy porządek

a co tu jest zanim trawy sie pokaza ?

przepiękna, równiutka i idealna drobna kora Kasiu

Nowocześnie z różAnką :D 20:37, 26 wrz 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Nie wiedziałam, że świecznice pachną

i to jak!! cudownie
Nowocześnie z różAnką :D 20:37, 26 wrz 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Rozplenice i rozchodniki super wyglądają

trochę już przynudzam tym zestawieniem ale wszystko inne w chwastach to nie pokazuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies