aa.. :/
spójrz na to co wrzuciłam w poscie do Poli bo powiem Ci ze cały czas myślę o twoim projekcie drzew i niewiem w sumie teraz jakby tam bylo z tymi kostkami? ale jedynie po lewej stronie gdzie dałaś klona kostke wyżej niewiem jakby to miało wygladac? i tam szpalery były naprzeciwko siebie. czy nie zwróciłas na to uwagi?
mialam plan Lukiego oparty na tych kostkach szpalerach i Luki mi reszte doplanowal ze tak powiem bylinowo. tak więc to planowanie teraz nie przeszkadza w tamtym bo tam glownie byly pomysły na miejsca miedzy kostkowo-szpalerowo-drzewkowymi rabatami troszkę za bardzo bylinowo tam wyszło i teraz po roku od tamtej pory wiem juz ze więcej traw będzie ale wciąż powołuję sie na jego projekt bo jest poprostu dla mnie punktem wyjścia i podoba mi się poprostu.
przed limkami są rozplenice Hameln, przesadzone w upale po powrocie z urlopu w lipcu dlatego takie marne trochę... mam nadzieję że mi przezimują i ładnie wypuszczą w przyszłym roku.
mialam nie wrzucać tego planu bo mozliwe ze jutro gdy będe mierzyć pomysł Makadamii to moze wyjść trochę inaczej z tymi kostkami ale ogólny zamysł widać
Poli widzisz ze to tak symetrycznie jest więc jak zrobić "tak samo ale w różnych miejscach"?
te seledynowe miejsca to sa takie juz rabatki misz-maszowe coś w takich klimatach myślałam tylko z róznymi kompozycjami roslin. i na tych rabatkach tez mają być kostki cisowe tylko juz mniejsze
i mam mega prośbę pomóż mi z tą "petardą"
jak widzisz pomimo tego ze u mnie rozwleka się to w czasie to ja konkretną koncepcję ogrodu w głowie juz mam, widzę jak ma wygladac i trzymam sie założeń. tylko gdy przychodzi juz do konkretnych realizacji to wchodząc w szczegóły wałkuję temat kolejny raz ale uwierz mi wizja się nie zmienia
Wow! Nie wiedziałam, że jednak zdecydowałaś się na realizację tych kwadratów. Będzie super a ja będę z zazdrością wzdychać To takie moje marzenie ale chyba nigdy go nie spełnię
Jakie masz rozplenice przed hortkami?
Ja totalna minimalistka jestem i obydwie strony zrobiłabym takie same tzn. drzewa i hortensje a z najniższym piętrem był kombinowała ale w taki sposób aby takie same rośliny dać na obydwu rabatach ale nie w tych samych miejscach.A z tej rabaty na wprost zrobiłabym petardę
Ale Aniu Ty nie miałaś już konkretnego planu od Lukiego??
Mirella co ja czytam..ty coś zmieniasz?? szok miałaś nowy watek zakładać po tym sezonie bo już wszystko skończone
jednak i ciebie wciągnął wir
na której stronie bylo planowanie?
Poli masz i-de-al-nie!!szok
robisz podmiankę kostek buksowych? jakiego cisa wybrałaś? jak internetowo zamówiony to dasz namiary? w razie gdyby moje baccaty nie zdały egzaminu...