Elu, dlatego zanim poznam swojego dokładnie to robię tylko w kilku podstawowych trybach, jak ptaszkom to tzw, sportowy, jak kwiatkom to "normalny" i makro. Inne czekaja aż się nauczę
Kurcze - piszac ostatniego posta nareszcie uświadomiłam sobie jak chce skorygować kolory domku i wyleciałam na ogród z puszką farby - przemalowałam potem kilka miejsc
Kasiu w donicach bedą kolorowe jednoroczne np begonie, werbeny itp. - cos kwitnącego przez cały rok
A na łuku juz przesadziłam białą różę i 2 granatowe clematisy
Za bardzo kombinujesz i za bardzo cie przeraża, wiśnia Umbraculifera to nie dąb. To karłowe drzewo doskonałe na to miejsce. Tylko mam obiekcje co do jakości i wyglądu tego drzewa, ja tu go w ogóle nie widzę. Gdzie ma koronę, gdzie ma prosty pieniek? Są jakieś kije powbijane, ale gdzie drzewa takie jakie powinny być? Nie widzę.
Raczej trzeba jakoś wysłonić brzydki kojec i psie odchody, a nie martwić się i przerażać z powodu drzewa. To dobrze że wyroś nie i zasłoni cokolwiek.
Tak mi się u Ciebie spodobała Incarvillea, że dziś ją kupiłam
W sumie mam 6 kłączy, czy posadzić je razem w grupie? (nie wiem jaka duża rośnie z jednego kłącza, myślałam nawet, żeby je zadołować w donicy i przynieść latem na balkon)
A teraz pokaze ze wczesniejsze kroki roslin moga sie i inaczej zakonczyc. Tu kwiatu juz nie bedzie. Wczoraj magnolia otworzyla paka, nad ranem byl przymrozek i prosze, oto efekt.
Za to liliowcom nic nie grozi, pedza do slonka jak oszalale, codziennie widac jak rosna
Podrażnień ciąg dalszy.Dostałam od miłej ogrodniczki nasionka .
Werbena Rigida bardzo ładnie wzeszła
Ostnica Brachytrycha na razie kilka igiełek widać
Jeżówka Biała,pozostałe nasionka wysieją do gruntu
Poziomki rosną.