Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:01, 21 gru 2023

Do góry
DariaB napisał(a)

Nawet zimowo jest urokliwie mimo, że nic nie kwitnie. Ile tu masz cm od domu do płotu? Jakie masz tam nasłonecznienie? Cień budynku Ci pada na tą rabatę?
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 11:17, 21 gru 2023

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Mamy w rodzinie patent na takie święta. Nikt z nas nie urabia się po łokcie, a stoły są pełne. W biesiadnikach luz i radość. Patent bardzo prosty. Współorganizacja. Przed świętami ustalenie, co i u kogo w dany dzień. Po kilkunastu latach taka logoistyka przygotowania do świąt to już tylko formalność. Utwierdzenie się, że ten przygotowuje ryby, ten piecze makowiec, a ten gotuje barszcz itd. Co komu wychodzi najlepiej i najbardziej lubi robić. Biesiada w każdym dniu u kogoś innego. Goście-współbiesiadnicy wysiadają z samochodu z gotowymi półmiskami, które wjeżdżają na przygotowany przez gospodarzy stół. Panowie zajmują się dzieciakami, a panie dopinają na ostatni guzik dania (np. jeśli trzeba podgrzewają przywiezione posilki, wrzucają do gara pierogi, odcedzają ziemniaki itp). U nas to działa i hula. Nie ma zmęczenia i napinki.
Pewnie nie u wszystkich można ten model zastosować (my mieszkamy w bliskiej odległości). Ale jeśli można - gorąco polecam.

A po świętach, napełnieni radością wspólnego przebywania, uciekamy w góry, gdzie mróz, śnieg i cisza
Kopczyki/odchody na trawniku 10:42, 21 gru 2023
Do góry
Witam. U mnie dzisiaj takie znalezisko. Dodam że mam bardzo dużo kopczyków w ogrodzie i niestety trawa robi się żółta. Co to może być i jak z tym walczyć?
Wizytówka- Ogród hortensjowo różanecznikowy 07:22, 21 gru 2023

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:27, 20 gru 2023

Do góry
Darecka napisał(a)

Mocny przekaz, jaka jest historia powstania tego napisu, skąd pochodzi?
Szarobiałego ogrodowe początki. 19:22, 20 gru 2023

Do góry

Od lat te same szydełkowe gwiazdki
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:11, 20 gru 2023

Do góry
Darecka napisał(a)

Fajne. Do zapamiętania.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 15:43, 20 gru 2023

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Mój pierwszy „zero waste”, czyli z kawałka kartonu po czymś + gałązki, które i tak trzeba było podciąć choince.

Genialne! Nie wpadłam na to, żeby użyć kartonu do tego celu. Zgapiam i też sobie coś takiego machnę.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 15:14, 20 gru 2023

Do góry
Po śniegu zostało tylko wspomnienie, zauważyłam, że spadający z dachu śnieg rozłamał mi gruby pęd hortensji, cała prawda objawi się dopiero jak reszta stopnieje. Ciemierniki się wychyliły spod zwałów śniegu i chyba będą kwitnąć.

Jest ogólnie szaro, buro i ponuro ale przynajmniej wschody są piękne, a dzisiaj nawet tęcza rano była!
Zostawię sobie na pamiątkę te cudne wschody.

Za drzwiami do ogrodu... 14:42, 20 gru 2023

Do góry
Wrzucam na szybko reniferka z drutu, który jest w fazie twórczej. Pomysł podpatrzyłam w internecie. Może jeszcze ktoś się skusi na zrobienie takiego!?
Wygięłam go z drutu, potem owinęłam żółtą taśmą malarską, a następnie bandażem gipsowym. Zdjęcia obrazują te trzy fazy. Trzeba go teraz pomalować np na czarno, a może złoto, a może tak zostawić lub na biało jeszcze zabezpieczyć farbą.
Zdjęcia robione o różnych porach dnia i ta samą kanapa wyszła w innym kolorze
Na pierwszym zdjęciu ledwo można dostrzec tego chudzielca

Zieleń, drewno i antracyt 14:12, 20 gru 2023

Do góry
W weekend udało mi się ogarnąć choinkę i dodać jeszcze odrobinę świątecznego nastroju. Jemiołę lubię w wersji sauté.

Zostało mi jeszcze "wypchanie" lampionu i może rozwieszę co nieco na oknach. Mam kilka takich szklanych, witrażowych gwiazd i aniołków, muszę tylko żýłkę kupić.

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 11:52, 20 gru 2023

Do góry
Mój pierwszy „zero waste”, czyli z kawałka kartonu po czymś + gałązki, które i tak trzeba było podciąć choince.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 11:04, 20 gru 2023

Do góry
Wizualizacja. działka jest długa, budowa daleko od drogi asfaltowej, będziemy robić drogę dojazdową - gość ma podjechać obejrzeć. zobaczymy. Jest wykorytowane, trochę gruzu nawiezione, jeszcze sporo wejdzie. I w styczniu będzie się działo, o ile pogoda pozwoli.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 11:02, 20 gru 2023

Do góry
Dom który będziemy budować - niespecjalnie mój styl, ale duża działka nam wynagrodzi, mam nadzieję. I prawie całkowity brak sąsiadów

Po Nowym Roku wytyczamy geodezyjnie dom i budynek gospodarczy, zamówiłam i zapłaciłam za materiały na fundamenty i ściany - bo pewnie zdrożeją.

Ogarnę temat ogrodzenia jeszcze na dniach. Spotkam się z architektem który będzie pełnił rolę kierownika budowy. I Święta
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 10:39, 20 gru 2023

Do góry
Dzialka rolna pod zabudowe siedliskowa. Ponad hektar. Z pozwoleniem na budowe. Zaczynamy!

Wizytówka- Ogród hortensjowo różanecznikowy 07:37, 20 gru 2023

Do góry
Jesień

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 06:12, 20 gru 2023

Do góry
Ogród z zegarem 18:21, 19 gru 2023

Do góry
Choinka dostała czarny łańcuch, są już też prezenty!

Dziś wieszaliśmy śnieżynki na bramie ❄️

I postawiliśmy choinkę przed wierzbami . To też hit. Choinka składa się z 5 sznurków, które przytwierdza się do podłoża śledziami. Między sznurkami jest taśma led, światełka zmieniają kolory, migają w rożnym tempie. Jest zaczepiona na rurze zakotwiczonej w ziemi. Ma 5 metrów (na pierwszym zdjęciu widać eMa, który coś poprawia).

Niestety na fotkach nie widać, jaka jest ładna

Ogród z zegarem 18:15, 19 gru 2023

Do góry
Basiu, też tak myślę

Bożenko, szacunek do każdego jedzenia (nie tylko dla zwierząt) to ważny teraz temat. Zbyt wiele jeszcze marnuje się, zamiast np. rozdać potrzebującym.

Zuza, wszelkie suki, czyli arabskie bazary, to dla mnie raj . Podobne mają w Iranie, eM często tam bywał i przesyłał mi zdjęcia ze sklepików, żebym mogła sobie coś wybrać . Może kiedyś uda mi się tam pojechać.
Czarne bombki to mój tegoroczny hit.
Kupiłam sobie jeszcze wielką bombkę, ma chyba 25 cm średnicy , wisi na lampie nad stołem.

A i naturalne (ale sztuczne) dekoracje też mam, z zeszłego roku, na poręczy

Judith, No to wychodzi na to, że kręciłam się po Starym Mieście .
Spokojnie możesz się tu panoszyć
Znowu na wsi 17:05, 19 gru 2023

Do góry

cdn.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies