Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:38, 08 gru 2020

Do góry
Rumianka napisał(a)
Ale pomysł na rzeźbę... Ja takie puszki wykorzystuję jako osłonki do doniczek, a jak pokryje je rdza, to stają się jeszcze ciekawsze...Kiedyś w Casto...trafiłam na podobne osłonki, które kosztowały 18 zł za szt.

Właśnie trzymałam na powietrzu, żeby zardzewiały. Taką rzeźbę widziałam na Hampton Court F.S. albo CHFS.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:38, 07 gru 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Z puszek po psim jedzeniu będziemy robić rzeźbę.

Bo Wicio zdolniacha jest My spawarkę już mamy, ale stare kable w ścianach i z obawy przed pożarem do remontu nie użyjemy Będę podziwiać u Was na razie Na Fb w odpowiedzi pokazałam Ci łąki dolne i górną w sezonie (sporo fotek, ale nie umiem dodać w jednej odpowiedzi wszystkich zdjęć) ona się zmienia mocno średnio co dwa tygodnie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:12, 07 gru 2020

Do góry
Z puszek po psim jedzeniu będziemy robić rzeźbę.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:16, 07 gru 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Miro, chyba od wiosny zrobię taki stolik rzeczy zbędnych i za grosze będę się pozbywać fajnych gadżecików, które oczywiście mam w nadmiarze
W angielskich ogrodach zawsze są takie kąciki, a to ptaszek, a to filiżaneczka, a to kubeczek... zbieractwo to jednak jest choroba, którą muszę w sobie tłumić...
A jak z Tobą? Umiesz się powstrzymać?

Danusiu, dopóki nie zbieramy woreczków foliowych to nie jest źle
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:52, 07 gru 2020

Do góry
Sebku, oczywiście, ostatnie tulipany dosadzone w doniczki i na rabaty. Posadziłam także mieszanki cieniowane kolory oraz tulipany długo kwitnące, chyba są pomieszane kolory. To będzie niespodzianka.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:27, 07 gru 2020

Do góry
Miro, chyba od wiosny zrobię taki stolik rzeczy zbędnych i za grosze będę się pozbywać fajnych gadżecików, które oczywiście mam w nadmiarze
W angielskich ogrodach zawsze są takie kąciki, a to ptaszek, a to filiżaneczka, a to kubeczek... zbieractwo to jednak jest choroba, którą muszę w sobie tłumić...
A jak z Tobą? Umiesz się powstrzymać?
Przeglądanie obserwowanych wątków i artykułów 07:48, 07 gru 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak wiem, zgłosiłam do admina.

Dziękuję Danusiuza szybką reakcję ,bo co mozna robić w wolnych chwilach jak nie siedzieć z Wami Pozdrawiam .

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:22, 06 gru 2020

Do góry
61 Haniu, już rok jestem na emeryturze.

A na Ogrodowisku? - tylko chcę, ale nie muszę Dzięki Hanuś.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:45, 06 gru 2020

Do góry
Basieksp napisał(a)
Oj to będzie coś dla mnie ceglany mur i starocia lubię takie klimaty w ogrodzie u mnie starocia zawsze są mile widziane

Basiu, jak pewnie wiesz, mój obecny ogród ma formułę " wszystko co z odzysku" - nadać przedmiotom nowe życie, kiedy już leżą na złomie lub kupie staroci, zapomniane. Znaleźć dla nich nowe przeznaczenie. Dzisiaj nabyłam koło zębate z myślą wykorzystania w rzeźbie.

Mam też taśmy zardzewiałe, inne złomy... będą jeszcze zachwycały swoją nową rolą w ogrodzie. Nasz ogród nie ma być wzorem doskonałości, ma dawać radość co aktualnie czyni. Ja jestem już na emeryturze więc nie mam ciśnienia na wyznaczanie trendów ani pokazywanie ideałów. Pokazuję nowe życie starych przedmiotów, bo taki jest aktualnie trend na świecie. Im bardziej zapleśniałe i zardzewiałe oraz odrapane z farby - tym lepiej. Oglądam namiętnie "Łowcy staroci'. Mnie też się podobają różne dziwolągi i w tym dostrzegam ich piękno. Takich poszukuję i takimi się zachwycam.

Ogród jest w budowie, nie jest dziełem skończonym. Ma przedmioty w nadmiarze, bo nie mam ich gdzie trzymać i tak ma być.
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 18:25, 06 gru 2020

Do góry
Ja do warzywnika nie daję wcale kartonów, ale rwę na kawałki i dodaję do kompostu.
Przeglądanie obserwowanych wątków i artykułów 18:11, 06 gru 2020

Do góry
Tak wiem, zgłosiłam do admina.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:51, 06 gru 2020

Do góry
Przerywając dyskusję na temat stojaka do choinki (nie rzeźba to przecież ani detal ogrodowy, a raczej domowy - wylaliśmy fundament pod ceglany mur.

Będzie eksponował kiczowate, ludowe narzędzia ogrodnicze, także kupione w Anglii, z dębowymi rękojeściami liczące ponad 100 lat. Zgromadziłam ich przez lata wojaży po Anglii, więc czas je pokazać. Także narzędzia polskie. Będzie ich dużo, bardzo dużo, jedno na drugim. Przed nimi będzie kolekcja roślin sucholubnych m.in. z Nowej Zelandii - będą w kamiennych korytach, które służyły kiedyś do pojenia bydła.

Tutaj jeszcze przed zalaniem betonem.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:15, 06 gru 2020

Do góry
Fajnie jest być anonimem i dowalać po kolei jak ktoś się nawinie, i komu się da. Ja się nie przejmuję co piszesz, a pisz sobie. Ja już swoje szczyty zawodowe osiągnęłam i teraz mam prawo ustawiać w swoim ogrodzie - swoje kiczowate stojaki na choinki jakie chcę. Wypowiedziałeś się i dziękuję bardzo.

Mój ogród (a nie twój) nie ma być wzorem doskonałości, ma być dla mnie i ma spełniać moje/nasze oczekiwania, a spełnia, ma wszystko co nam potrzebne do życia. Dlatego nie zamierzam się tutaj ani bronić ani odnosić.
Dziękuję bardzo i lecę po następne kiczowate stojaki, może nawet bardziej kiczowate niż ten

Za mało o mnie wiesz, a forum nie jest areną do pokazywania wszystkiego co się zawodowo robi, więc najlepiej - szukaj wad u siebie.

Jeśli to się będzie powtarzało u innych- zostaniesz z pewnością zgłoszony przyciskiem "zgłoś' do zablokowania przez admina. Ja w to się nie mieszam. Na mnie to już nie robi wrażenia.
Prowadzę ten portal 11 rok - ile dam rady będę działać, a jak nie to nie. Portal poprowadzi ktoś inny i nie będzie się zapewne patyczkował z "szafirami" bo też będzie anonimowy. Ja tutaj występuję z imienia i nazwiska. Nie boję się krytyki. Krytyka jest dla ludzi.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:30, 05 gru 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mam kolekcję starych stojaków do choinek, na lepsze czasy i większy lokal. Na razie wystawiłam ulubiony - ten ze skrzatów. Choinka będzie stała na środku

wyjatkowej urody te skrzaty, maja taki przyjemny wyraz twarzy, usmiechniete i przyjazne. Arcydzielo sztuki jarmarcznej czyli klasyka kiczu. Jak najszybciej trzeba je zaslonic prezentami, by nie straszyly. Ciekawe czasy nastaly, bo szpetota uwazana jest za piękno , dobro za zlo a nieprzetestowane swinstwo, ktore chca nam podawac za dobrodziejstwo.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:17, 04 gru 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Czekam na choinę w nowym skrzatowym stojaku, kocham Waszą szklarnię:... tarasik wokół
i zobaczyć jeziorko z nową wymarzoną łódką wiosną, to moje marzenie przedświąteczne
Danusiu pozdrawiam

Jejku, z tą łódką na razie słabo, ale Witek mówi, że skombinuje się do wiosny...nie wiem jak
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:16, 04 gru 2020

Do góry
Kasiu, koty są w domku, a tam nie ma miejsca na choinkę. Choinki będą na zewnątrz, po dwie po bokach wejścia. Przed domkiem i przed szklarnią, a jedna może w szklarni wewnątrz. Właśnie nawet o tym nie myślałam, ale z pewnością byłaby jakaś katastrofa choinkowa.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:16, 04 gru 2020

Do góry
Ja wiem, zdolna dziewczyna, nie ma co gadać. Ale kolorowo masz.
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 11:06, 04 gru 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ten spokojny, naturalny

Bardzo ładne te naturalne, podobają mi się
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:29, 04 gru 2020

Do góry
Ojej, ale fajnie, a ja dziś rano oglądałam sobie Ciebie Sylwia Najbardziej mnie zachwyciło jak w 2 tygodnie cudnie ustroiłaś ten domek na narzędzia
Pomysł na... Przedogródek! 07:55, 04 gru 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ułożeń to może być nawet 100, ważne żeby się na coś zdecydować.

A najlepiej to zrób rzut z góry, Wymiary podałaś.
A tutaj propozycja prosto i konkretnie.

Proszę o legendę. Stanowisko bardzo słoneczne i wietrzne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies