Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Mirkowy ogród (początki) 21:51, 02 mar 2017

Do góry
Stipa wysiania 12 luty i dziś

Rzut oka na pozostałe wysiewy

Werbena Rigida,Wielosił,Jeżówka Blada,Rudbekia Bordowa,Cleome
Tu narazie jest ściernisko... 21:20, 02 mar 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Sporo wysiałaś. To że nie wszystko wzeszło to inna sprawa. Stipa to skomplikowana mimo wszystko jest i może się nie udać.

Wiem Aniu że stipa jest kapryśna. W zeszłym roku wzeszła mi rewelacyjnie ale potem po pikowaniu połowa padła.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:41, 02 mar 2017

Do góry
frezja napisał(a)
U mnie dzisiaj porządna "wycinka" się odbyła..kostrzewy, stipa, 2 krzaczki Hakone tak na próbę ciachnięte(dalszych nie ruszałam bo odwagi brak).

O właśnie w sobotę jeszcze ciachnę hakone i werbenę

Hortki, miskanty i rozplenice zostawiam na później.
Tu narazie jest ściernisko... 20:29, 02 mar 2017

Do góry
Sporo wysiałaś. To że nie wszystko wzeszło to inna sprawa. Stipa to skomplikowana mimo wszystko jest i może się nie udać.
Tu narazie jest ściernisko... 18:12, 02 mar 2017

Do góry
Trawy duszek i drżączka ładne ale begoni to trzeba szukać z kupą.

Stipa i cynie takie se.
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:02, 02 mar 2017

Do góry
oliwka napisał(a)

Szkółka renomowana na R. Okejos, w takim razie spokojnie czekam, a w weekend przytnę new dawn i zobaczę co się kryje pod kapturem Uetersen
Zamówiłam też sobie kilka jarzmianek do kompozycji różanej, stipa sie rozkrzewia tfu tfu hmmmmmmm powinno być ładnie w tym roku

To jeszcze tylko przypomnę, że róże tniemy gdy kwitną forsycje
Ogródek Iwony II 08:05, 02 mar 2017

Do góry
Tereniu, to nie jest pocieszenie. Bo je bardzo lubiłam. Były pierwszą oznaką mojej wiosny. W dawnym miejscu kwitnie jeden samotnik. Więcej mie widzę.
Dziś wieczorem ciag dalszy opowiadania.

Z wiesci parapetowych - stipa się zieleni, hameln pokazała kilka zielonych i chyba moundry wyłazi. Ale to jeszcze nic pewnego
Ogródek Iwony II 00:42, 02 mar 2017

Do góry
Nie wiem, kiedy będę miała więcej czasu, a nosze się z zamiarem podsumowania zeszłego sezonu tak trochę w pigułce "Od wiosny do wiosny" w moim ogródku.
Zatem zapraszam na podsumowanie roku 2016
Luty
Sezon rozpoczęły przebiśniegi i parapetowe wysiewy.

W domu zakwitł amarylis

Stipa zdobiła rabatę, niestety nie przetrwała.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:14, 01 mar 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Chciałam Molinie Moorhexe, Heidebraut i Stipa calamagrostis, Grazielle albo coś w zamian i paprocie- głownie długosz królewski nad staw. To takie min na dzień dzisiejszy. Zobaczymy co będzie.

Zdecydowanie nie chcemy...

Boję się, że jak zobaczysz to bogactwo bylin to na więcej się skusisz
Verbena bonariensis - werbena patagońska 21:52, 01 mar 2017

Do góry
ewwa napisał(a)
Oliwko, dzięki za wsparcie już oglądałam z latarką i lupą i... nie widać postępów Ale w takim razie jeszcze poczekam, bo pomidory wzeszły, stipa wzeszła a werbena... czarna ziemia....

Jak dużo ziemi nasypalaś na nasionka?
Verbena bonariensis - werbena patagońska 21:48, 01 mar 2017

Do góry
Oliwko, dzięki za wsparcie już oglądałam z latarką i lupą i... nie widać postępów Ale w takim razie jeszcze poczekam, bo pomidory wzeszły, stipa wzeszła a werbena... czarna ziemia....

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:24, 01 mar 2017

Do góry
Jana ja mam w ogrodzie też studnie przykryte kręgami betonowymi - wstrętne - 1 na widoku i szukam i szukam inspiracji i nic mi nie wychodzi nic kompletnie
z jednej powstała studnia i tam jest pompa - często pokazuję ale są jeszcze inne nie opanowane
jak coś jeszcze wymyślisz daj znać

Kasiek - ja nie wiem jak Ty to robisz bo u mnie ziemia była przedwczoraj zamarznięta tylko po wierzchu rozmarznięta - ja na razie sprzątam, przesadzania i dzielenia dopiero pod koniec marca
na razie muszę po zimie wszystko co mam powycinać i wygrabić i trawniki i rabaty
co prawda to robota bez długiego efektu ale tak musi być

Miłaka a jak co prawda dopiero pierwsza mała partia /wysiane lobelia,karczoch, gilenia, stipa, lewkonia, goździki, szałwie i kleome - już będę pikować wnet i siać kolejne partie

Doświadczalnia bylinowo-różana 20:29, 01 mar 2017

Do góry
Anda napisał(a)

Jeśli to renomowana szkółka, to powinni przysłać już przycięte. Wtedy je tylko moczysz przed sadzeniem

Szkółka renomowana na R. Okejos, w takim razie spokojnie czekam, a w weekend przytnę new dawn i zobaczę co się kryje pod kapturem Uetersen
Zamówiłam też sobie kilka jarzmianek do kompozycji różanej, stipa sie rozkrzewia tfu tfu hmmmmmmm powinno być ładnie w tym roku
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:22, 01 mar 2017

Do góry
U mnie dzisiaj porządna "wycinka" się odbyła..kostrzewy, stipa, 2 krzaczki Hakone tak na próbę ciachnięte(dalszych nie ruszałam bo odwagi brak).
Mój mały ogródeczek :) 16:21, 01 mar 2017

Do góry
agnieszka_m napisał(a)

Stipa moja ma już prawie 2cm
a dmuszka nie mam

Dmuszka też będę wysiewała
Mój mały ogródeczek :) 13:17, 01 mar 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
u mnie pomidory jeszce nie wysiane
ale się chociaż zrehabilitowałam i wysiałam stipę
moze zdąży urosnąć
no i jeszcze muszę w tym tygodniu dmuszka wysiać

Stipa moja ma już prawie 2cm
a dmuszka nie mam
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:19, 28 lut 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Śliczne ujęcia z irysami, no i ile stipy

Dziękuję
Jestem tak stęskniona za kolorem, że nawet mi się podoba a wiadomo, że do swojego ogródka człowiek podchodzi zawsze z dystansem i marudzi

babka napisał(a)
Oglądam zdjęcia z irysami i stwierdzam, że stęskniłam się za Twoimi kadrami
Stipa gigant, moja jeszcze w postaci pudełkowej ale ziemię już kupiłam, zawsze to jakiś postęp

Ja się też stęskniłam za zielenią, kwiatami.
Irysy koniecznie muszę w tym roku pogrupować kolorystycznie - takie mam założenie
Stipa szybko rośnie, nie ma się co spieszyć. U mnie część stipy chyba przezimowała, bo zielona w środku kępy, nie wiem jakim cudem? Na razie zostawię i zobaczę czy się odrodzi.

Zana napisał(a)
Też nieczasowa jestem ostatnio, a nawet długo ostatnio, napiszę więc tylko na szybko, że cieszę się, że wracasz i nawet nie myśl o opuszczaniu nas tutaj. Jak spojrzałam na fotki irysków, to mi się od razu buziak uśmiechnął. Po prostu brakuje Twoich fotek.

Miło
Oglądając zdjęcia z zeszłego roku nawet mi się podobało u mnie

alinak napisał(a)
Irysy śliczne .Ale chyba się na razie wstrzymam z zakupem .
jak mi tego niebieskiego podarujesz ściubkę to tyle, bo rabaty nie z gumy a ja tyle nasiałam ,że już kombinuję gdzie to posadzę. Tak więc zaczyna się wykluwać pomysł

P o s z e r z a m r a b a t ę

OMG!
To będzie szał
Irysy niebieskie masz zaklepane, jak będziesz mieć miejsce przygotowane to dzwoń. Chyba, że jeszcze wcześniej jakaś kawka?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:09, 28 lut 2017

Do góry
olga80 napisał(a)
Witaj Aniu u Ciebie stipa już wschodzi a u mnie nawet nie wysiana.Muszę dziś się za to zabrać

Tereniu zdążysz jeszcze. Moja wzeszła w pięć dni. Wczoraj wysiałam kolejną partię tak na wszelki wypadek. Za tydzień planuję wysiew rozplenicy Pegassus od Przemka. Mam nadzieję, że dochowam się więcej niż jednej sztuki.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:02, 28 lut 2017

Do góry
Witaj Aniu u Ciebie stipa już wschodzi a u mnie nawet nie wysiana.Muszę dziś się za to zabrać
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:18, 27 lut 2017

Do góry
JoannA napisał(a)
Jakie trawki planujesz Aniu kupić?
Chciałam Molinie Moorhexe, Heidebraut i Stipa calamagrostis, Grazielle albo coś w zamian i paprocie- głownie długosz królewski nad staw. To takie min na dzień dzisiejszy. Zobaczymy co będzie.

JoannA napisał(a)
... "zdechlaków" nie chcemy
Zdecydowanie nie chcemy...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies