Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

anabuko1 17:44, 05 mar 2017

Piękne te twoje stipy oj piękne
Czytam o nowych zakupach cebulowych...Zawsze czymś człowieka skusza.Ale te nasze radości są takie energetyczne.czekoladowe kosmosy brzmi pięknie. Też chociaż na jednego skusilabym się.
MirellaB 17:46, 05 mar 2017

Jolu to kupna stipa. Od razu duże sadzonki i zdążyła zakwitnąć, bo moja z własnego wysiewu nie zakwitła, ale też była całkiem niezła

Ania do Twoich lilii to ja ilością i pięknem nie dorównam, ale fajne kupiłam. Jedna odmiana wygląda jak róża
lojalna_ 17:49, 05 mar 2017

Mirelko jak u mnie juz jest wielka to do wyrzucenia i co tok kupuje duza i konczy wiosna w koszu tylko małe siewki mam zielone a reszta mi zamiera. Taki los ale bardzo ja lubie i bede dalej kupowac wielkie ))
Alicja169 17:54, 05 mar 2017

Stipowe kitki przepiękne, widoczne oznaki życia Będzie zielono i bujnie

MirellaB 18:00, 05 mar 2017

Jolu no nie może być tak, że wszystkie trawy będziesz miała piękne hi hi Stipę należy traktować jako jednoroczną. Zresztą Beatka Szemusia królowa stipy pisała, że i tak stipa najładniejsza jest w pierwszym roku o ile oczywiście przetrwa

Alicja pusto na rabacie się zrobiło po ścięciu. Będzie zielono jak wiosenne przymrozki ściętej nie zaszkodzą
18:13, 05 mar 2017
Miałam kosmosy i przezimowały mi raz.Nie wykopywałam ich bo nie mam i tak gdzie przechowywać karp,kłączy.I jakież było moje zdziwienie gdy na drugi rok one wyszły.Ale następnej zimy nie przeżyły.Ale w tym roku tez kupię kłącza.
Uwielbiam ich zwiewność.Niby takie niepozorne a zachwyca ten ich kolor.
Ale ile bym nie wąchała..czekolady nie czuję
Ty swoje spróbuj wykopać bo szkoda pieniążków bo jednak kosztowały sporo.
Stipę na jesień swoją częściowo wyrwałam a sadziłam ją wiosną.
Posadziłam ją też na rabacie z krokusami.Pięknie wyglądała,falowała na wietrze.
Przyszła jesień i myślę...no tak..a wiosną jak z krokusami..nie będzie ich widać.
Część wyrwałam,część na jesień przycięłam.Jak wyrywałam to w korzeniach stipy zaplątane były cebule krokusów.
Ładnie wyglądała na rabacie ale pewnie zrobiłam przetasowanie w krokusach
tulucy 18:25, 05 mar 2017

Mirelko miałam w ubiegłym roku kosmosu z tej firmy - przynajmniej etykiety takie same. Były ok, ale oczywiście zapomniałam je wykopać. Wątpię, aby przetrwały, niestety.
_Martini_ 18:42, 05 mar 2017

Mirella, stipe już mozna ścinać? Twoja jest pięknie zielona od spodu. Moja nie ma tego zielonego aż tak dużo. W ogóle to liczyłam, że ją przesadzę na nowe miejsce, a tu czytam, że ona ma male szanse przetrwać na drugi sezon. Kurczę, a zamówienie już zrobiłam bez stipy.
Mixtoorka 21:24, 05 mar 2017

Jeju jakie piękne Twoje stopy. No maksymalny wypas. Piękne, niech rosną zdrowo. I krokusy masz kwitnące. Niesamowicie. U mnie w tym roku pierwsze hiacynty. Filoetowy jeden wylazł a krokusy ledwo co listki wystają. Kosmosy są świetne. Ja lubię też te zwykłe. Uwielbiam pisanie na telefonie
Stopy na pewno piękne, ale stipa zachwycająca.
Basilikum 21:27, 05 mar 2017

stopy? lepiej niech juz nie rosna hihih