Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 18:29, 04 mar 2017

Agastache i Teucrium x lucidrys (muszę kupić go więcej)

Jeżówki

Wygląda na to, że cisy mi się przyjęły, z czego się ogromnie cieszę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:30, 04 mar 2017

Mój olbrzym-rozmaryn będzie kwitł

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:31, 04 mar 2017

To tyle na początek tego sezonu
AsiaK_Z 18:31, 04 mar 2017

Wiosna pełną parą
katel 18:32, 04 mar 2017

Anda napisał(a)
Kasiu, wiesz, ja wolę używać środki bardziej naturalne jednak, gnojówki i inne śmierdzące zupki Mnie zastanowiło bardzo to, co było napisane w tym dokumencie, że związek ten może negatywnie wpływać na zdrowie. Nie znam go jednak w ogóle, więc może się mylę i jest to coś dobrego

Ja dopiero od zeszłego roku zaczęłam z gnojówkami (i będę kontynuować) ale mam kłopot z plamistością i miałam miedzianem pryskać a teraz się zastanawiam czy nie tym nowym - poczytam jeszcze, poszukam i zobaczę.
Kasja tak jak Ewa napisała każdy sam musi zdecydować ale jak bym nie miała u siebie z tym problemu to też bym nie pryskała.

Miałaś już 5cm przyrosty na róży , Ewo u Ciebie wiosna o wiele bardziej zaawansowana niż u nas .
anbu 18:35, 04 mar 2017

Ewa widzę, że u Ciebie też dziś aktywnie Zakupy cudne

Ale Ci się wszystko super budzi u mnie cisza. Zazdraszam okrutnie
Anda 18:37, 04 mar 2017

katel napisał(a)

Ja dopiero od zeszłego roku zaczęłam z gnojówkami (i będę kontynuować) ale mam kłopot z plamistością i miałam miedzianem pryskać a teraz się zastanawiam czy nie tym nowym - poczytam jeszcze, poszukam i zobaczę.
Kasja tak jak Ewa napisała każdy sam musi zdecydować ale jak bym nie miała u siebie z tym problemu to też bym nie pryskała.

Miałaś już 5cm przyrosty na róży , Ewo u Ciebie wiosna o wiele bardziej zaawansowana niż u nas .

Kasiu, ta róża rośnie przed domem, tam jest zawsze trochę cieplej. Mam nadzieję, że nie przesadziłam z cięciem.

A czy jest w PL do kupienia środek pod nazwą Vitanal? Teraz już nawet Kordes go rozprowadza. To jakaś gnojóweczka czy coś podobnego ze zbóż. Bardzo dobra w zwalczaniu grzybów. Nie bywasz w Niemczech przypadkiem?
Warmia 18:39, 04 mar 2017

To Ty już masz wiosnę Super wszystko ruszyło. A ja mam wrażenie, że moja stipa przezimowała Oby, oby...
Anda 18:39, 04 mar 2017

anbu napisał(a)
Ewa widzę, że u Ciebie też dziś aktywnie Zakupy cudne

Ale Ci się wszystko super budzi u mnie cisza. Zazdraszam okrutnie

No musiałam w końcu wyjść do ogrodu. Przedwiośnie już zaawansowane, a ja w polu
U Ciebie też niedługo tak będzie, jeszcze tylko troszkę
Anda 18:42, 04 mar 2017

Warmia napisał(a)
To Ty już masz wiosnę Super wszystko ruszyło. A ja mam wrażenie, że moja stipa przezimowała Oby, oby...

Mam Leje i wieje, więc to już wiosna być musi Teraz mam nadzieję, że wszystko już szybko się będzie zielenić.
Moja stipa nie przezimowała. Suchutka. Chyba tylko jedna kępka schowana pod liśćmi się uchowała. Niestety, nie było tu prawie wcale śniegu, pierzynki zabrakło.
Za Twoją stipę kciuki trzymam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies