Obejrzałam i najbardziej mi się podobają te rabaty późnym latem z ostnicami . Zdecydowanie obecnie u mnie dużo sympatii oprócz wiosennych rabat, mają późnoletnie z bylinami i trawami
Czerwonymi kulami z berberysu na ten przykład, pomarańczowe Platycladus orientalis 'Aurea Nana', niskie kulki na pniu to iglaki szczepione jednakowe, trzmieliny szczepione albo choćby miłorzęby Trolle na niskim pieńku, dowolne co wybierzesz aby było ładne i jednakowe
Białe trawy to miskant Variegatus.
Ja poddaję myśl, strukturę, kształt a rośliny dobieraj sam i kombinuj
cd myśli, rabata w rogu zaokrąglona, na płocie zasłona z bluszczu po lewej (nr1), a tu (nr 2) jak się da z cisa, albo tez z bluszczu, betonu nie powinno być widać.
Danusiu mam już buka Rohan Obelisk i planuję Riversii na rabacie o której wcześniej rozmawiałyśmy. Jak dodam jeszcze cztery to nie będzie za dużo? Chociaż nie powiem bardzo mi się podobają.
Ta 6 czyli istniejące cosik to krzewuszka z ciemnymi listkami.
Nie masz tutaj miejsca na średnie piętro, to jest podstawowy błąd tej rabaty- ona jest za wąska. Brakuje jej tła, trzeba uzupełnić tło. Najpierw trzeba ją poszerzyć, uzupełnić dziury w płocie tym samym, dodać drzewo z koroną nad tujami, dodać średnie piętro i dopiero niskie
Bo w tej sytuacji rabaty zbyt wąskiej, , co byś tam nie kombinował posadzić - nie będzie wyglądało dobrze