Basiu, to tak jak u mnie, aktualnie w cieniu na balkonie + 10 C.
Żyjemy! Ziemia do wysiewów kupiona, szykuję pojemniki na wysiew, Najpierw papryka i niektóre jednoroczne kwiatki, Zobaczę które, chyba lewkionia, petunia i kleome.
Ciekawe co u mnie w ogrodzie? Takich widoków jeszcze się nie spodziewam.
I u mnie podobnie .Własnie trochę gaz skręciłam i kominek wieczorami odpalam.
Pospacerowałam z aparatem ,wiosny szukałam i własnie coś się zaczyna dziać ,to pierwsze zieloności jakie znalazłam to własnie pączki bzów i piwonii krzewiastej.Na listki to jeszcze poczekam,ale pączki ładnie już nabrzmiałe.
Nadal jednak kolorowe iglaki spełniają swoją rolę i kolorowe gałązki dereni.
Wczoraj był fantastyczny dzień, nie tylko z powodu miłego święta i kilku pozytywnych zdarzeń, ale też dlatego, że to był chyba ostatni zimowy dzień u nas. Dziś słonecznie, cieplutko i w końcu można powiedzieć, że wiosnę czuć w powietrzu!
Ale nie tylko czuć - już ją widać!
szczeka mi opadła! no szok... bajeczna ta rabata. napisz mi co na niej rośnie? wiem że chopin
ja na jesień robilam nowa bialą rózankę z artemisami ale patrzac na Twoja juz wiem że chcę ją powiekszyć. czy moglabyś mi opisać jakies 2-3 białe róże które sa Twoimi ulubionymi? powtarzająca i jak najmniej chorowite
Dziś znów pobiegłam z sekatorem ognisko znów było. W polarze za ciepło na słońcu.i odkryłam że krokusy w wielu miejscach wychodzą nie tylko na jednej rabacie.na fotkach różne miejsca nawet o dziwo od frontu czyli na północy gdzie słońce jeszcze nie dociera.
I kopce Krecie powoli odmarzaja i od południowej ich strony można je trochę rozgraniczenia.a będę miała z tym trochę pracy
Wiosna dla Was