Na śniegu sporo kocich śladów, spacerują sobie obce kociska i polewają bukszpany jakby to ich były Na szczęście Kropka, sprawuje się jako pies gończy Goni, ale nie łapie
Kule po lewej - trzmielina na pniu
Zielone pod śliwą - trawy miskanty Variegatus - białe
żólte kule, dowolnie cięty żółty krzew, albo kule z żółtego bukszpanu, albo tawuła japońska Goldflame, cięta ładnie w zgrabne kule.
Tuja Smaragd dorośnie
za tują dużą dwie tuje żółte cięte
świerk cięty w stożek, żeby wielki nie urósł
Dolne piętro żurawki, białe- Carex Evergold lub białe hosty.
No dobra, jestem - ale nie pocieszyłam oczu bo też śnieg jak u mnie A dowcip niezły, w Komorowie też na nartach jeżdżą
Po raz pierwszy od dawna noc była prawie na plusie
No jeszcze dodam, że wątki tematyczne mam na bieżąco, wystarczy wyszukać moje ostatnie posty
Cierpliwie oczekuję na wiosnę, a jak zakupię jakieś nowe kwiatki to oczywiście pokażę. Jest szansa, że będzie to w sobotę Dużo się dzieje w moim życiu teraz, nie wiem czy udźwignę
Kompozycji donicowych nie mogę zrobić bo mróz, ciemierniki kwitną w domu, hiacynty przekwitły. Garaż jako tako, żyje wszystko, ale bukszpany zaczęły rosnąć.
Jestem, jestem, tylko mniej piszę, ale wiem co w trawie piszczy i w Waszej urodzie
Cholercia, to najgorszy dla mnie miesiąc, zdjęć nijak zrobić, bo brzydko i brudno się zrobiło Z tulipanowca lecą owocostany, strasznie brzydko
Na stole tarasowym też brzydko, ale niedługo Walentynki, to się zaczerwieni Ale tego dnia akurat z Mamą do lekarza jadę.
No i pracować też trzeba i zaległości odrabiać, bo na chleb nie będę miała. Przyjemności jak zwykle trzeba odłożyć na potem. Bo Ogrodowisko i kontakt z Wami to sama przyjemność