Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 06:43, 07 lut 2014

Gabi cudowna wiadomość. Dzisiaj u nas jeszcze cieplej. Liczę że jutro zobaczę czy u mnie krokusy wylazły
Dotarły już do ciebie latarenki, bo moje już leżą w magazynie kurierskim, dzisiaj odbiorę ?
Madzenka 06:45, 07 lut 2014

alinak napisał(a)

Miedzian to na grzyba stosuje tylko na brzoskwinię . na szarą pleśń , raczej kupuje z firmy Bayer ....ale nie pamiętam nazwy.
Powiem ci że mam zaufanie do skuteczności tych środków . kupowałam też Target .też nie jest zły , ale po zwalczaniu przędziorka różnymi preparatami , wiem że najlepsze środki ma Bayer .dlatego tylko te stosuję .

Ale oprysk wrzosów to za ok 2 tygodnie , pod koniec lutego można . teraz jest za mokro w ziemi mróz a jeszcze będzie na pewno jakiś śnieg ..szkoda roboty .

Alinko co zatem polecasz na oprysk tej firmy na choroby grzybowe. Muszę też podlać porażone bakteryjną plamistością hortensję incrediball i magnolię, czy polecasz do tego celu previcur?
Madzenka 06:46, 07 lut 2014

Agania napisał(a)
Akcja Promanal dojrzewa i stylizację ogrodową czas zacząć ja jeszcze dorzucę swoje trzy grosze i hasło miedzian
po opryskach wiosennych drzewa i krzewy zdrowo przywitały wiosnę

Wiosna, pomału sie do nas zbliża, legutko niech na plusie będzie i legutko w nocy na minusie, byle bez wietrznej zawieruchy i będzie wiosna wymarzona

Od kilku lat utwierdzam sie w przekonaniu, że ten wiosenny oprysk jest najważniejszy. Róże mimo bardzo niesprzyjających warunków niemal nie ucierpialy. Dlatego poproszę o rekomendację środka do oprysku.
Gardenarium 08:28, 07 lut 2014

Marzenko, ja trzymam rękę na pulsie, pozdrawiam i jestem zła, że mam tak brudno w ogrodzie
Na kwiatki do mnie zapraszam w sobotę wieczorkiem

Instagram Ogrodowiska
renatamama3 09:40, 07 lut 2014

Super ,rozmowa opryskowa ,zapisuję na listę zakupową ,wrzosy i róże czekają .pozdrawiam wiosennie ,bo u mnie też wiosna za oknem .
gusiarz 09:57, 07 lut 2014

Dziewczyny - to wy już promanalem pryskacie??? Rany u nas śniegu po kostki na rabatach ... jakieś zagłębie śniegowe u nas czy co? A nasionka werbenki wędrują już do mnie... kupiłam w necie.
gusiarz 09:59, 07 lut 2014

Ja czytałam że wrzosy należy przeciwgrzybowo spryskać zaraz po przycięciu... czy to cięcie wrzosów to już? O rany wiem, że nic nie wiem...
Rench 10:03, 07 lut 2014

Ło matko,u Ciebie wiosna na całego
Mówisz,że zebrane nasiona werbeny jesienią,trzeba mrozem jeszcze potraktować ?
Magda70 10:09, 07 lut 2014

Super wiadomości w tej klubokawiarni....promanal mam od zeszłego roku bo wiosna szyyyybko przyszła i nie zdążyłam prysnąć....
Pogoda u mnie superancka więc jutro jak nic się nie wydarzy to będziemy pryskać
Witaj wiosno we Wrocku...muszę zerknąć na moje krokusy, które już w grudniu wylazły...ciekawe...

Werbeny nie mam....hmm nie wiem czemu..jestem w tyle...he he

pozdrawiam weekendowo...wieczorem imprezuję....
Gabisia 10:28, 07 lut 2014

Marzenko, latarenki już są
Kupiłam dwa komplety, bo lubię symetrycznie - dwie duże i dwie małe…
Jakość nie jest zachwycająca, ale za tą cenę nie śmiem marudzić

Teraz potrzebuję kupić duże kwadratowe donice.
Najlepiej takie betonowe, albo a'la betonowe.
Albo czarne….
Może znowu poratujesz jakąś przeceną??

U mnie rano słoneczko i jeszcze więcej krokusów