Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 07:57, 28 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pawilon też będzie w biedronce?
To ja lecę po bułeczki, hi, hi

Sądząc po stale poszerzającym się tam asortymencie możliwe, że i pawilony będą "D
Na zielonej... trawce :) 07:56, 28 sie 2017

Do góry
kami napisał(a)
Trawnik zapewne podlewasz?

A teraz właśnie się podlewa, w weekend straszyli burzami - nic nie popadało od tygodnia.

Tak ostatnie 3 tygodnie nawadnianie nie włączane, z nieba było
Na zielonej... trawce :) 07:55, 28 sie 2017

Do góry
Mam nadzieję, że piękny wyjdzie i ja zacieram... bo chciałabym już, a tu czekać mi przyjdzie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:56, 27 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Bardzo dobry plan prze Pani

ps. Nie zapomnij choć jednej foty Twej buźki (czy też z eMem) wrzucić... mam nadzieję że tym razem się załapię

Cieszę się, że się plan podoba

Angel, dzisiaj chyba już się napatrzyłaś Jak wszystko się uda to wrzucę kilka fotek z imprezki ale bez twarzy
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:45, 27 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
mówię to ja ta co nosi przedłużone rzęsy (ale bez nich żyć nie mogę )

I naprawdę nie wolisz odżywek?
Tu ma być ogród :) 18:04, 27 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Przyszłam oczy nacieszyć... pięknie masz... rabata z bukiem przcudowna... to ten co Ci chorował?

Takie rabaty są dwie, buk na tej drugiej łysy, na podkładce wyrastają liście, a korona goła od wiosny, pewnie czeka mnie wymiana.

Moja codzienność - ogród Oli 14:34, 27 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
U nas swego czasu, jak osiedle było w miarę świeże, ludzie normalnie wycieczki rowerowe sobie robili... no bo cisza, spokój i pogapić się na "nowe" sobie można a że nasza działka narożna to niektórzy byli tak bezczelni, że na pedałach rowerowych stawali i szyję wyciagali aby dojrzeć co za betonowym płotem (swoją drogą dziekuję eMowi, że namówił mnie na ten betonowy płot bo chciałąm z siatki ogrodzeniowej - to dopiero by bylo zero prywatności )

Na czas obecny mam spokój - tuje tak porosły zakrywając szczelnie cały ogród, że dojrzeć coś to naprawdę trzeba by było być mega wścipskim i kawę w gaciorach ze spokojem można wypić na tarasie

Prywatność i spokój na własnej posesji to rzecz święta ale zawsze sąsiad może kupić sobie drona i pozamiatane.... właśnie to przerabiamy...
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 14:02, 27 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Niezmiennie przepięknie u Ciebie... ten kadr jest jak z zaczarowanego ogrodu

Stipa robi swoje
Na zielonej... trawce :) 23:59, 26 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

A to Twój eM nie zna powiedzenia "Tanio jak w Biedronce?"

Pawilon też będzie w biedronce?
To ja lecę po bułeczki, hi, hi
Ogród Mirelli 13:32, 26 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Angelika czyli proponujesz tuje przed nimi ML, a przed nimi hortki na przemian z cisami tak? Podoba mi się

A ja chciałam tuje, przed nimi ML, przed nimi cisy, a przed cisami hortki

Muszę podjąć decyzję, bo już czas wielki sadzić, żeby zdążyły się roślinki zakorzenić

Tak przy czasie postaram się poszukać inspirkę kiedyś fajna widziałam z cisem jako przerywnik
Na zielonej... trawce :) 12:14, 26 sie 2017

Do góry
Takie już zakupiłam, z tym że u mnie odwrotnie - chciałam niższe - mieliśmy już jedną doorenbos i pod nią szukaliśmy ale takich nie było, kilka lat mija i ta cały czas goni pozostałe
Na zielonej... trawce :) 12:00, 26 sie 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Aha, no to dobrze że te płyty dacie. Bo taki cały oszklony to tak jak Aneta pisze - tylko z klimatyzacją by tam wysiedział

Aniu pewnie tak...

Na ścianę mam juz nawet plan co zawiśnie - mchowy napis "Garden"
Na zielonej... trawce :) 11:58, 26 sie 2017

Do góry
kami napisał(a)
Eh ulżyło mi bo już myślałam, ze ja nie ekologiczna jestem ale z chęcią poczytam co tam stosujesz.
Ja ze swej strony magiczną gąbkę polecam i ściereczki tupperware choć mimo, że ekologicznie to perfekcyjnie też ze ściereczką nie wychodzi ale ok.

No co Ty... w ogrodzie używam chemii jak trzeba, a w domu bym się jej wystrzegała? Gdzie tu spójność Poza tym dzieci+ plamy na ubraniach... odpowiedź nasuwa się sama

Podeślę wieczorkiem, jak Gosi naskrobię
Na zielonej... trawce :) 11:57, 26 sie 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Planujemy dąć połowę ze ścian obudowanych płytą... w czasie kiedy będzie od frontu świecić słońce - mamy cien na tarasie, gdy na tarasie będzie patelnia to w pawilonie będzie cień

Aha, no to dobrze że te płyty dacie. Bo taki cały oszklony to tak jak Aneta pisze - tylko z klimatyzacją by tam wysiedział
Na zielonej... trawce :) 11:55, 26 sie 2017

Do góry
Iwonka napisał(a)

Andzeliko piękny ogród stworzyliście! Znalazłam go szukając brzóz doorenbos, czy przycinałaś im koronę? A drugie pytanie dotyczy trawki poniżej, jaka to odmiana carexu? Podoba mi się jej stonowany, lekko biały odcień. Ja kupiłam everillo i w połączeniu z bukszpanami jest zdecydowanie za pstrokato.

Witaj Iwonko miło mi, że Ci się nasz ogród podoba

Tak doorenbosom przycinamy regularnie koronę (co roku luty)

Carexy to evergoldy
Na zielonej... trawce :) 11:53, 26 sie 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Jak Ci się pawilon nagrzeje to tak szybko się w nim nie schłodzi mimo cienia
Nasza altana izolowana wełną a i tak na upałach ciepło, teraz żagiel sporo pomaga bo cieniuje, na szczęście upały nie trwają całe lato
Są też plusy tego nagrzewania gdy na zewnątrz wieczorem już chłodno w środku można posiedzieć bez konieczności ubierania polarów

Hmmm... nie chcę się zasłaniać, więc albo coś do tego czasu wymyślimy, albo będziemy się gotować

Tłumaczę sobie, że w czasie kiedy na tarasie patelnia w kręgu jest bardzo przyjemnie, bo zacienione... a beton też się nagrzewa... zobaczymy
Na zielonej... trawce :) 11:51, 26 sie 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

No ba! Przecież Perfekcyjna Pani Domu też nie używa

No ba, a pewnie nie używa, bo tabun ludzi ma od tego
Na zielonej... trawce :) 11:50, 26 sie 2017

Do góry
Elinko, a co i po ile kupiłaś wiosną- bo chyba nie chwaliłaś się?

Priv później podeślę
Moja codzienność - ogród Oli 11:48, 26 sie 2017

Do góry
U nas swego czasu, jak osiedle było w miarę świeże, ludzie normalnie wycieczki rowerowe sobie robili... no bo cisza, spokój i pogapić się na "nowe" sobie można a że nasza działka narożna to niektórzy byli tak bezczelni, że na pedałach rowerowych stawali i szyję wyciagali aby dojrzeć co za betonowym płotem (swoją drogą dziekuję eMowi, że namówił mnie na ten betonowy płot bo chciałąm z siatki ogrodzeniowej - to dopiero by bylo zero prywatności )

Na czas obecny mam spokój - tuje tak porosły zakrywając szczelnie cały ogród, że dojrzeć coś to naprawdę trzeba by było być mega wścipskim i kawę w gaciorach ze spokojem można wypić na tarasie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies