Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Elinka 10:17, 26 sie 2017

AngelikaX napisał(a)
Nie, jak na priv podawałam Tobie to już miał wyższe - od wiosny jakoś jak dzwoniłam.

Kontaktowałaś się z nim? Odnośnie cisów na żywopłot? Jak cenowo wypada?

[/quote

Nie nie dzwonilam teraz.wiosna jak kupowalam to umawialismy sie na jesien na stozki i zywoplot ale bez konkretow.

Ps. O tej chemii a wlazciwie jej braku tez bym sie chetnie na priv dowiedziala.
Soda i octem jedziesz czy jakies eko prearaty masz sprawdzone.
AngelikaX 11:50, 26 sie 2017

Elinko, a co i po ile kupiłaś wiosną- bo chyba nie chwaliłaś się?

Priv później podeślę
AngelikaX 11:51, 26 sie 2017

_Martini_ napisał(a)

No ba! Przecież Perfekcyjna Pani Domu też nie używa

No ba, a pewnie nie używa, bo tabun ludzi ma od tego
AngelikaX 11:53, 26 sie 2017

leon60 napisał(a)
Jak Ci się pawilon nagrzeje to tak szybko się w nim nie schłodzi mimo cienia
Nasza altana izolowana wełną a i tak na upałach ciepło, teraz żagiel sporo pomaga bo cieniuje, na szczęście upały nie trwają całe lato
Są też plusy tego nagrzewania gdy na zewnątrz wieczorem już chłodno w środku można posiedzieć bez konieczności ubierania polarów

Hmmm... nie chcę się zasłaniać, więc albo coś do tego czasu wymyślimy, albo będziemy się gotować

Tłumaczę sobie, że w czasie kiedy na tarasie patelnia w kręgu jest bardzo przyjemnie, bo zacienione... a beton też się nagrzewa... zobaczymy
AngelikaX 11:55, 26 sie 2017

Iwonka napisał(a)

Andzeliko piękny ogród stworzyliście! Znalazłam go szukając brzóz doorenbos, czy przycinałaś im koronę? A drugie pytanie dotyczy trawki poniżej, jaka to odmiana carexu? Podoba mi się jej stonowany, lekko biały odcień. Ja kupiłam everillo i w połączeniu z bukszpanami jest zdecydowanie za pstrokato.

Witaj Iwonko miło mi, że Ci się nasz ogród podoba

Tak doorenbosom przycinamy regularnie koronę (co roku luty)

Carexy to evergoldy
Makao_J 11:57, 26 sie 2017

AngelikaX napisał(a)

Planujemy dąć połowę ze ścian obudowanych płytą... w czasie kiedy będzie od frontu świecić słońce - mamy cien na tarasie, gdy na tarasie będzie patelnia to w pawilonie będzie cień

Aha, no to dobrze że te płyty dacie. Bo taki cały oszklony to tak jak Aneta pisze - tylko z klimatyzacją by tam wysiedział
AngelikaX 11:58, 26 sie 2017

kami napisał(a)
Eh ulżyło mi bo już myślałam, ze ja nie ekologiczna jestem ale z chęcią poczytam co tam stosujesz.
Ja ze swej strony magiczną gąbkę polecam i ściereczki tupperware choć mimo, że ekologicznie to perfekcyjnie też ze ściereczką nie wychodzi ale ok.

No co Ty... w ogrodzie używam chemii jak trzeba, a w domu bym się jej wystrzegała? Gdzie tu spójność Poza tym dzieci+ plamy na ubraniach... odpowiedź nasuwa się sama

Podeślę wieczorkiem, jak Gosi naskrobię
AngelikaX 12:00, 26 sie 2017

Makao_J napisał(a)

Aha, no to dobrze że te płyty dacie. Bo taki cały oszklony to tak jak Aneta pisze - tylko z klimatyzacją by tam wysiedział

Aniu pewnie tak...

Na ścianę mam juz nawet plan co zawiśnie - mchowy napis "Garden"
Iwonka 12:10, 26 sie 2017

Dziękuję Angelika za info odnośnie brzozy i carexa W tym roku nigdzie nie mogłam stacjonarnie zdobyć evergold stąd zakup everillo. Wydawały się podobne, niestety tak nie jest. Podobny problem mam z brzozą. Wydzwaniam po Krakowie i okolicach i nie ma na takim wysokim pniu jak mi pasuje. Czy ty swoje tak uformowałaś czy może od razu miały taki goły pień?
AngelikaX 12:14, 26 sie 2017

Takie już zakupiłam, z tym że u mnie odwrotnie - chciałam niższe - mieliśmy już jedną doorenbos i pod nią szukaliśmy ale takich nie było, kilka lat mija i ta cały czas goni pozostałe