Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Alei Lipowej... 11:53, 23 sty 2017

Do góry
Dziekuję Aniu, bardzo mi miło, ze zajrzałaś do mnie
No przyznaje duzo się zmeiniło porównując zdjęcia z początku wątku i teraz. Róże ma młodziutkie dwulatki, zawsze broniłam sie pzred nimi, choroby mszyce itd. Niestetu i stety uległam i mam kilka odmian.
A kula jes bardzo wielka i w środku łyse grube konary, więc stożek byłby wyzwaniem. I na początku byłby łysym stożkiem, podobno ciś odbija z grubej gałęzi nawet, ale chyba już nie będę zmieniac tej kuli. Ograniczam jej wielkość, ale to też nie jest proste.

Na razie Heidi Klum jest faworytką jeśli chodzi o pokrój i ma mało kolców

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 11:45, 23 sty 2017

Do góry

czosneczki główkowate, z setki zeszłorocznej póki co naliczyłam może 20 szt.

W zielonej aptece 11:36, 23 sty 2017

Do góry
Filomena napisał(a)

Aktualnie tajemnicy u mnie mało, klimat jak u wszystkich

Dla mnie to zdjęcie jest bardzo tajemnicze i klimatyczne. Pasowałoby jako ilustracja w jakiejś powieści ...widac jakieś ścieżki, przejścia, możnaby gdybać cóż tam się kryje w głębi?...jak to w książce

...uDany ogród 11:21, 23 sty 2017

Do góry
Agnieszko jak nabiorą masy będziemy dzielić
Wszystkie są cudne, takie wesołe.

Basiu postaram się podpisać wszystko czego nazwę znam. Jak zapomnę to daj znać
O ogrodach mogłabym non stop<3
Uwielbiam!

Milka my też podcinamy, kształtujemy ale stopniowo wraz z powstawaniem kolejnych rabat.
Mam zasieki na mamuty z przyciętych gałęzi. Chyba zrobimy ognisko na początek sezonu

Moje ceglane graty

...uDany ogród 11:14, 23 sty 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Jestem oczarowana twoim ogrodem, wygląda niesamowicie zwłaszcza zimą. Fotki robisz rewelacyjnie. Wcale nie potrzebujesz jakiegoś super wypasionego sprzętu, ten który masz w zupełności wystarczy. Fajny wybrałaś projekt domu, bardzo ładnie się wpasuje w ogród. My też braliśmy projekt z Z500 Pozdrawiam i z przyjemnością będę zaglądać.

Basiu miło mi bardzo
Cieszę się , że moje fotki przypadły Ci do gustu. Uwielbiam uwieczniać naturę. Później w długie jesienne i zimowe wieczory mam co robić

Projekt przerobiłam doszczętnie, dopasowując go do naszych potrzeb, mam nadzieję że to będzie przytulny domek
A jaki wy wybraliście?

Pozdrawiam i zapraszam!

...uDany ogród 11:10, 23 sty 2017

Do góry
Milka napisał(a)

piękne kropelki
Śniegowca dostałam od koleżanki z forum, ona kupiła taki większy okaz, trzymała go w donicy i też sobie poradził, zatem myślę, że lepiej kupić większy okaz.
Gwiaździste ma 3, 2 już wiekowe, posadziłam 2 w jeden dołek i mam cudowny widok dziś, tak samo zrobiłam z inną odmianą. Trzecia gwiaździsta posadzona rok temu, chciałam zieleń lasu rozjaśnić, rośnie szybko. Pięknie tez pachną
W tak dużym ogrodzie warto miec cedry, zachwycam się nimi, szybko rosną, uwielbiam buki trikolor i tamaryszki

Śniegowca kupię z pewnością. Właśnie przeglądam oferty na necie.
Gwiaździsta to moje marzenie, które w tym roku się spełni. W zeszłym roku szykowaliśmy rabaty. Kupiłam trochę, ale z magnolią postanowiłam poczekać do wiosny
Takich dużych drzew już nie sadzę, mam bardzo duży starodrzew, który zacienia sporo ogrodu. Na wiosnę będziemy prześwietlać.

Przerwa na kawę... 11:06, 23 sty 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Tu mniej więcej szkic co mi chodzi po głowie z tym miejscem na ognisko. Po bokach ławki. Płyty w środku chyba zrobię różnej długości. Już nawet znalazłam takie betonowe szare.
Ławki w tym stylu:
https://pl.pinterest.com/pin/575053446154891844/
lub bardziej takie:
https://pl.pinterest.com/pin/575053446154780766/

To jest ten narożnik

Tu pomysł na ławkę

A tu jest na środku nieszczęsna tuja mutant aurea nana. Ona ma 4-5 lat u mnie. Kupiłam ją niedużą a teraz ponad 120 cm ma. Dwa razy już cięłam i nie pomaga. Nadal rośnie za szybko.

Jakie konkretne plany Bardzo mi sie podoba miejsce na ognisko. Fajnie będzie

Tuja jeśli i nawet po cieciu jest za duża, to bym wywaliła. Ona docelowo to 2,5 x 1,5 m będzie miała.
...uDany ogród 11:04, 23 sty 2017

Do góry
Agnieszko kilkanaście i ciągle znoszę nowe.
Bardzo lubię kiedy zdobią jesienią ogród.
Niestety są bezimienne.

...uDany ogród 11:02, 23 sty 2017

Do góry
dana1s napisał(a)

O to super, że sobie tak dobrze radzi. Gdzie go kupowałaś? Jaki był duży?
Muszę się zastanowić, czy kupić maleństwo czy lepie większy egzemplarz?
To masz kolekcję
Uwielbiam magnolie, jeszcze niestety się żadnej nie dorobiłam, ale w tym roku to się zmieni .
Pierwsze będzie gwiaździsta biała. Zachwycają mnie te delikatne, zwiewne kwiaty
Mój aparat już ma kilka dobrych lat i też noszę się z zamiarem kupna nowego , ale stale mamy inne wydatki. Może kiedyś

Marzę o rosie, na szadź już się napatrzyłam

piękne kropelki
Śniegowca dostałam od koleżanki z forum, ona kupiła taki większy okaz, trzymała go w donicy i też sobie poradził, zatem myślę, że lepiej kupić większy okaz.
Gwiaździste ma 3, 2 już wiekowe, posadziłam 2 w jeden dołek i mam cudowny widok dziś, tak samo zrobiłam z inną odmianą. Trzecia gwiaździsta posadzona rok temu, chciałam zieleń lasu rozjaśnić, rośnie szybko. Pięknie tez pachną
W tak dużym ogrodzie warto miec cedry, zachwycam się nimi, szybko rosną, uwielbiam buki trikolor i tamaryszki
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:56, 23 sty 2017

Do góry
polecam ci jeszcze Homebusch

a tu masz Klondyke

i zachwyciła mnie w Pisarzowicach Schenegold i kupiłam 1

a tu pierwsza Kolndyke, rosnie 2 lub sezony
Wszystkiego po trochu 10:52, 23 sty 2017

Do góry
Tak Zbyszku, psedobulwa to ten gruby pęd z liśćmi na którym wyrastają kwiaty, w podłożu są korzenie.
Dodam jeszcze że żeby dendrobium zakwitło pseudobulwy muszą być dojrzałe. W/g mojej obserwacji dojrzała ma górne zakończenie dość grube.
Ja ma trzy dendrobia, jeden kwitnie najobficiej, on miał pseudobulwy dojrzałe, kupowałag go z pseudobulwami już prawie wyrośniętymi. Pozostałe dwa kupiłam z dopiero zaczynającymi rosnąć młodymi, a dojrzałe były już przekwitnięte.

To ten kwitnący najobficiej, on wiosną nie wypuścił żadnych nowych pseudobulw tylko stare mu dojrzewały,

a ten wiosną wypuścił kilka młodych ale teraz zakwitł tylko jednym pąkiem, myślę że dlatego że pseudobulwy muszą dobrze dojrzeć.

Tu masz psb na której widać kikutki po przekwitniętych kwiatach zeszłorocznych ale poniżej i powyżej są kwiaty tegoroczne.

Tu psb która kwitła w zeszłym roku, kwitnie w tym jednym kwiatem ale ma jeszcze miejsca niekwitnące.
Dlatego nie usuwam tych już kwitnących psb, bo myślę że za rok mogą z miejsc niekwitnących w tym roku, wypuścić kwiaty w przyszłym roku.
Nie wiem czy dość jasno piszę. Pytaj jeśli coś zagmatwałam.
Nie wiem obserwuję i sama się uczę.

Ten storczyk, który ma tylko jeden pąk wiosną wypuścił mi na starej psb dwa tzw keiki, czyli młode pędy/psb-pseudobulwy/, one wypuściły korzenie i w literaturze piszą że można je jak już dojrzeją oderwać i rozmnożyć w ten sposób storczyka ale można też zostawić. Ja tak właśnie chcę zrobić. Nie będę ich odrywać

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:51, 23 sty 2017

Do góry
U nas słonko raz wychodziło, raz się chowało - jak wyszło- zjechałam na leżaczki, na herbatkę z prądem Buziola trochę spod "maski" wystawiłam A maskę mam taką:
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:49, 23 sty 2017

Do góry
A do mnie wiosna przyszła! Co prawda w bukiecie, ale za to jaka słoneczna! Podzielę się z Tobą!

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:46, 23 sty 2017

Do góry
Ja planuje ich jeszcze kilka kupic, mam raptem 2 sztuki, jest cudna

ładna jest Sunte Nectrine
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:43, 23 sty 2017

Do góry
Zostawię tylko widoczki z łikendu

Pojechaliśmy jednak na Słowację - tam pustki... Dołączam do grona osób, które twierdzą, że tam 80% wszystkiego jest fajniejsze.....

W oflisowym ogrodzie 10:40, 23 sty 2017

Do góry

Czekamy na lepszą pogodę aby jodłę wystawić
Mój ogródek 10:40, 23 sty 2017

Do góry
przyjemnie się spaceruje po ogródeczku
Mój ogródek 10:37, 23 sty 2017

Do góry
lekki mróz -4 stopnie
W oflisowym ogrodzie 10:37, 23 sty 2017

Do góry

Pod tarasem mróz trzyma
W oflisowym ogrodzie 10:25, 23 sty 2017

Do góry
Takie z nami mieszkają

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies