Pewnie, że cieszą, nawet te pojedyncze ale czekam już na pozostałe cebulowe, zeszłej jesieni trochę ich nawsadzałam, więc jestem ciekawa efektu
Pozdrawiam
Dzisiaj popracowalismy trochę w ogrodzie, między innymi złożyliśmy szklarenke
tu jeszcze nie stoi na swoim miejscu
poobcinałam hortki, tawuły, borówki, jagody kamczackie, pigwowieca, berberysy, zastanawiałam się kiedy trawy ozdobne ciąć, ale chyba jeszcze za wcześnie
Popołudniu posiałam pomidorki i paprykę
A tak wygląda moja werbena
Petuniom brakuje słońca
I proso
Werbena gotowa do pikowania Co to za proso?Listki podobne do Rozplenicy Magesti Ja paprykę posiałam wczoraj ,pomidorki dopiero w sobotę posieje może w końcu słonko zaświeci
werbenę w weekend popikuję cieszę się, że trochę jej wyrosło-może w końcu się udało
proso kiedyś dostałam w Szkółce i siałam w zeszłym roku, ale bez sukcesu, a tym razem może będzie lepiej ale jaka odmiana to nie wiem
tak wyglądało- zdjęcie z netu
Jak dziś takie piękne słońce było, to ja mam cały dzień do 22.00 w pracy ciekawe jak krokusy się bujnęły przez to słoneczko
Ale za to od czwartku em zorganizował mi wolne, bo ma operację, teściowa przyjeżdża z pomocą, więc oby pogoda była fajna, to coś na rabatach porobie
I pochwalę się jeszcze jakie donice dostałam od koleżanki już szarą farbę kupiłam do nich
dzięki za miłe słowa
szklarenka wczoraj miała lot próbny-dacie wiarę, że tak wiało, że przeleciała górą nad pergolą i wylądowała w sadzie na drzewkach?!
już są dwie dziurki i urwany jeden zaczep