Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak to wszystko ogarnąć? 06:54, 03 lut 2017

Do góry
Miłko kochana, oczywiście przeczytałam. Ja też życzę Ci wspaniałego dnia. Wierzę, że ciasto wyszło przepyszne. A z okazji imienin z całego serca życzę Ci fantastycznych dni. Niech każdy z nich przybliża Cię do spełnienia marzeń. Buziaczki

A to jeszcze dla Ciebie, z mojego ogrodu:

...uDany ogród 06:10, 03 lut 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Też lubię ranne wstawanie, tak po 4, mam wiecej dnia i radochy, al mycie okien o tej porze, nie ma mowy

Ja już sobie siedzę z kawką... zapraszam serdecznie dostawiam kubek
O oknach już zapomniałam, są czyste i słonko ładnie do domu zagląda
Miłego dnia

...uDany ogród 05:40, 03 lut 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ja poznałam raniuszka gdy uderzył u nas w okno zresztą nie on jeden.siefzial ogłoszony na balkonie pół dnia.zrobilam zdjęcie i dałam mu spokój.i rozpoznałem że to właśnie on.uroczy.a i oczywiście odleciał po kilku godzinach

U mnie kiedyś często do okien dobijały sikorki, teraz rzadziej się to zdarza.
Kiedyś M jedną cucił i reanimował, przeżyła. Siedziała kilka godzin na gałęzi i odleciała

Raniuszki są cudne, ale tak szybkie że nie sposób im zrobić ostre zdjęcie.
A szkoda

...uDany ogród 05:36, 03 lut 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
No, pacz Pani, to wstyd że nie rozpoznałam. U mnie od lat kilka rodzin kopciuszkowych mieszka. Ale prawdę mówiąc, to w takiej pozycji jeszcze kopciuszka nie obserwowałam

Na tym zdjęciu co Ci się tak zaogniło wspaniale ?

Kopciuszki są takie delikatne, bardzo płochliwe a ten siedział siebie pod oknem to pstrykałam
Wtedy zbierało się na burzę, a z drugiej strony mocno świeciło popołudniowe słońce, efekt płonących drzew mnie zachwycił

A tu wschód słońca na Śląsku

...uDany ogród 05:30, 03 lut 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Witaj, podglądam od początku. Zachwycają mnie Twoje zdjęcia i format ogrodu.
Będę cichym podglądaczem nadal pozdrawiam i dziękuję za tę możliwość.

Witam i serdecznie dziękuję za komplementy
Zapraszam!

Ogród - moje marzenie 00:44, 03 lut 2017

Do góry
Witam serdecznie wszystkich Ogrodomaniaków

Mam na imie Ania, mieszkam w okolicach Tarnowa, od 2013 roku próbuje stworzyc ogród ale zupelnie mi to nie wychodzi. Na wiosne i lato ogród jeszcze jakos wyglada - kwitna rosliny i jest kolorowo, natomiast jesien i zima niestety obnaza zupelny brak tzw. bazy - nie mam nasadzen zimozielonych. I chyba od tych nasadzien musze zaczac, ale zanim zaczne to postanowilam zalozyc watek na Ogrodowisku zeby sie poradzic madrych ludzi i aby zminimalizowac bledy w nasadzeniach i projektowaniu, bo tych bledów popelnilam jak do tej pory zdecydowanie za duzo.
Na Ogrodowisko trafilam jakis czas temu i podgladalam Wasze piekne ogrody.
Zapragnelam miec równiez piekny ogród, ale mam problem poniewaz podobaja mi sie wlasciwie prawie wszystkie style ogrodowe, mnóstwo roslin i ich wzajemnych zestawien. Ale wkoncu trzeba sie na cos zdecydowac i wybrac swoja sciezke ogrodowa. Wiec narazie wiem ze chce miec w swoim ogrodze kolory bialy i rózowy i oczywiscie mnóstwo zielonego. Kostka wokól domu biegnie miekkimi liniami -lukami wiec i rabaty musza byc juz tak wytyczone tzn luki- zeby ogród byl spójny. Prace chcialabym zaczac od rabaty przed domem. Jest ona dosc duza okolo 80m2 - w ksztalcie lezki. Ponizej zamieszcze zdjecia
podwórka bo ogrodem jeszcze go nie moge nazwać. Licze na Wasza pomoc. Pomożecie?

łezka Maj

łezka zima

Nie wiem jak zagospodarować łezke na zdjęciach. Muszę zdecydowac jaką nawierzchnie zastosować - kora, trawa lub połaczyć kore z trawą i opcja połaczenia chyba najbardziej mi odpowiada. Aktualnie jest trawa i tam gdzie rosną rośliny ziemia bez żadnej nawierzchni typu kora kamyczki itp. Niestety koszenie pomiedzy takimi poletkaimi z kwiatkami jest dość uciążliwe wiec musi to być funkcjonalne pod względem koszenia trawy. Napewno chce zostawić mini skalniak na mini skarpie który jest widoczny na zdjeciach ale musze mu zrobic od góry jakąs obwódkę np z bukszpanu albo może jakaś inna roslina na wykończenie skalniaka górą.
Na dzisiaj juz musze kończyć. W najblizszym czasie zamieszcze dalszy plan zagospodarowania łezki. I oczywiscie z niecierpliwoscia czekam na Wasze komentarze i porady
Kiedyś będzie tu ogród 00:22, 03 lut 2017

Do góry
katel napisał(a)
Wiosną powiało ale się przyjemnie ogląda takie fotki.

Oj chce się wiosny, chce....

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ania u Mariusza wyczytałam , że kupiłaś metasekwoję Pokażesz jaka i gdzie posadziłaś?

Sylwio kupiłam 3 takie najzwyklejsze nad staw, ale moje to jeszcze maluchy do kolan. Fotkę mam tylko taką

Na dzień dzisiejszy wygląda tak (zaznaczona strzałką). Pomiędzy metasekwoją a widocznymi po bokach drzewami jest staw- zawalony śniegiem to na fotce się nie wyróżnia. Za metasekwoją- wał.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 00:17, 03 lut 2017

Do góry
Czwarta Małej Mi
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 00:14, 03 lut 2017

Do góry
Trzecia nasza, należała do nas

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 00:13, 03 lut 2017

Do góry
Ta druga jest Mariuszowa

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 00:08, 03 lut 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudny wypad miałaś Dzięki za foteczki gunnerki

Mam foty wszystkich czterech tyle naliczyłam... pierwsza najmłodsza

Ogródek Iwony II 00:04, 03 lut 2017

Do góry
Nett napisał(a)

Zastanawiam się nad zakupem wysyłkowo a że chciałabym dośc sporą już roślinkę, to obawiam się, że przyślą kiepski egzemplarz i będzie szkoda. Może uda mi się znaleźć kogoś kto się do nich wybiera po magnolie i wybrałby dla mnie ładny egzemplarz, a oni by już tylko przesłali.

Może znajdziesz Anetko pobliską szkółkę, która od nich sprowadza magnolie?
Nie wyobrażam sobie przesyłki takiej magnolii:
Spectrum:

Niestety, zmarzła zeszłej wiosny. Najpierw zmarzły gałązki. Potem z pnia wypuściła dwa listki i niestety nie poradziła sobie...
Przyjazny ogród 23:57, 02 lut 2017

Do góry
Mariusz napisał(a)

Witaj , wiosenny tuż tuż . Zimowy ogród, to pustka, brakuje iglaków/zimozielonych, kilka latek musi upłynąć, aby te braki uzupełnić.

Kiedyś była taka.
Dla niewtajemniczonych, gunnery - to nie mój ogród, a Arboretum w Bolestraszycach.

Krasnoludki są wśród nas Choć ty to raczej za Guliwera powinieneś robić
Gunnerki super i nie ważne, że nie u Ciebie, ważne, że o nie dbasz i masz doświadczenie Ważne dla mnie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:56, 02 lut 2017

Do góry
mira napisał(a)
Ale super ten zegar - nie widziałam - pewnie nowość - kiedy byłyście ?

2015

Sama jestem ciekawa jak szybko i jakie grzybienie tam zarosły
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:51, 02 lut 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Cuuudowny zegar słoneczny...

Tak to zegar słoneczny...można odczytać godzinę, dotknąć i podziwiać nie tylko kwiaty grzybieni

Największa bylina Gunnera czyli olbrzymka i maluszek

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:40, 02 lut 2017

Do góry
katel napisał(a)
Piękne wspomnienia, papirusy można hodować w domu i łatwo je rozmnożyć

Kasiu w domu super łatwa uprawa, tylko mało na taką uprawę czasu, ale jak widzę takie rośliny w szklarni, to takiej chwili
nie mogłam się oprzeć i zabrałabym te rośliny do domu, uwielbiam trudne i wymagające w utrzymaniu rośliny ...stąd
tylko foty, bo w domu bym je uśmierciła
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:28, 02 lut 2017

Do góry
Agania napisał(a)
A teraz zagadka z Bolestraszyc na ciekawe pomysły w ogrodzie...ten też z Bolestraszyc

Mariusz nam wszystko wytłumaczył....autor projektu
?

Cuuudowny zegar słoneczny...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies