Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Anda 17:59, 08 mar 2017

Moje łubiny zniknęły. Mus nowe zakupić.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgataP 18:02, 08 mar 2017

W połowie lipca wchodzą już inne kwiaty - zawilce, przetaczniki, jeżówki, obwódka z lebiody... i właśnie myślałam o liliach...
Jak będziesz chciała dalej zobaczyć to daj znać wyszukam dalsze miesiące.

Wendy79 18:43, 08 mar 2017

Bardzo bym chciała,daje mi to dużo do myślenia
AgataP 19:10, 08 mar 2017

26.07

01.08

16.08

11.09
AgataP 19:14, 08 mar 2017

No to by było na tyle Aga... w tym roku dosadzam jeszcze białe jeżówki, fioletowe floksy i czekam czy wybije rdest polymorpha
AgataP 19:15, 08 mar 2017

No i dodałam trzcnniki na rabatę i molinię transparent na przód.
Zobaczę czy wszystko wyjdzie i czy będzie "grało"
Anda 19:19, 08 mar 2017

Agato, a gdzieś pisałaś że sadzisz lilie, bo Ci brakuje koloru w środku lata, tak? Może posadź Malva moschata, Malva sylvestris, to chyba ślazy czy ślazówki. One kwitną pięknie i pasowałyby na Twojej bylinówce.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgataP 19:24, 08 mar 2017

Anda napisał(a)
Agato, a gdzieś pisałaś że sadzisz lilie, bo Ci brakuje koloru w środku lata, tak? Może posadź Malva moschata, Malva sylvestris, to chyba ślazy czy ślazówki. One kwitną pięknie i pasowałyby na Twojej bylinówce.

Ewuś chciałam posadzić lilie w peoniach i bodziszkach, bo latem nic nie kwitnie, a one miejsca za dużo nie potrzebują. Tam już ciasno się robi
Z tyłu mam jeżówki, a jeszcze dosadzę floksy więc powoli mój problem się rozwiązuje. O Mavata poczytam sobie Mam jeszcze kawałki wolnego pola
Aga2017 20:03, 08 mar 2017

Przeczytałam Agatko Twój wątek od początku troszkę tego było
jesteś niesamowita tak pięknie dobrałaś rabatę bylinową i nie tylko tą, iż przez cały czas coś kwitnie i cieszy oko, muszę się bardzo długo uczyć aby choć w minimalnym stopniu u mnie rośliny były dopasowane do siebie zresztą taki ze mnie ignorant że o istnieniu niektórych bylin nawet nie wiedziałam mam nadzieję, że choć troszkę uda mi się to zmienić w tym roku, raz jeszcze wyrazy podziwu dla ślicznego ogrodu pracowitej kobitki
pa
Agnieszka
Makao_J 20:26, 08 mar 2017

AgataP napisał(a)

Aniu, hortki chcę ciachnąc niziutko by nie wyrosły na wielkie krzaki

Bylinówka już rusza, dziś dokończyłam ją sprzątać i różankę też.
Obie czekają na kompost i obornik.

To nic że zetniesz hortki króciutko, po takim cięciu one wybujają i będą miały piękny kwiat. Zobaczysz.
I dlatego piszę że będą obłędne.