Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:23, 22 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ja Twój ogród nazwałam sobie "prostokątnym ogrodem", jest tak harmonijny i uporządkowany. Nikt na O. nie ma takiego, no i to wszystko pasuje do jego wielkości. A green carpet zachwycający, tylko czemu on ma tyle kolców!

Dzięki Ula Choć ostatnio usłyszałam od mądrych ludzi (bynajmniej nie złośliwie), że na wsi ogród powinien być w stylu bardziej wiejskim, mniej formalnym, żeby lepiej wtapiał się w otaczający krajobraz. Mój jest w stylu miejskim, nie pasuje do otoczenia... No ale trudno, już go nie zmienię

Aga, a ja Ci powiem (a jako wsiowy człowiek mam prawo i wiem coś na ten temat), że Twój styl jest OK. Ogród jest tworzony ręką ludzką. Raz. Gdybyś miała prosiaki na podwórku i stodołę otwartą tak, że kury sobie swobodnie wydziobują ziarno to i owszem ogród taki nie na miejscu. Ale nie przesadzajmy! Tutaj muszę stanowczo się odezwać. Ta wieś za Twoimi plecami to jednak miejska, podmiejska. A nawet ten mój ulubiony widoczek dodaje urody całości, jak w soczewce. Nie konserwujmy tradycyjnego obiegowego myślenia i przyzwyczajeń. Już nie zmieniaj.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:19, 22 paź 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)

Ano będę, już w kalendarzu zabukowałam termin

No spróbowałabyś nie!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:53, 22 paź 2012

Do góry
Ło matko! Ale dawka! Dzięki!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:27, 22 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
fakt, zapał jest, ale i tak z przyjemnością te berberysy oglądam

Toż ja Ci nie żałuję Może trochę Twojej energii na mnie przejdzie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:16, 22 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Piękne zdjęcia i ogród, na pewno widać kawał pracy i tę elegancję
a berberysy faktycznie dodają energii

Irenko, ja czytałam, że chęci i energii Ci nie brakuje Więc berberysy raczej nie dla Ciebie, a dla mnie na ten przykład
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:14, 22 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ja Twój ogród nazwałam sobie "prostokątnym ogrodem", jest tak harmonijny i uporządkowany. Nikt na O. nie ma takiego, no i to wszystko pasuje do jego wielkości. A green carpet zachwycający, tylko czemu on ma tyle kolców!

Dzięki Ula Choć ostatnio usłyszałam od mądrych ludzi (bynajmniej nie złośliwie), że na wsi ogród powinien być w stylu bardziej wiejskim, mniej formalnym, żeby lepiej wtapiał się w otaczający krajobraz. Mój jest w stylu miejskim, nie pasuje do otoczenia... No ale trudno, już go nie zmienię
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:11, 22 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
Mgła pięknie uchwycona Rewelacja...... ogród Domi.. tam mnie jeszcze nie było, a piszesz że pięknie..... kolejny ogród do podzwaniania i dołowania się

Aniu!!! Niemożliwe, żebyś nie znała OGRODU DOMI!!! Pięknie - to mało powiedziane, tam jest bosko!!! To dla mnie ogród nr 2, zaraz po bukszpanowym!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:10, 22 paź 2012

Do góry
ola napisał(a)
Piękne, spokojne widoczki u Ciebie, moje oczy tu się ralaksują, bo od mojego ogrodowego misz-maszu to można oczopląsu dostać. Aaa ... i baaardzo mi się podoba ten Twój redowy green carpet.

Olu, uwielbiam Twój misz-masz, jak go nazywasz
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:17, 22 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

No ja protestuję!!!! spotkanie ogrodowiskowe na Facebooku a nie na ogrodowisku????

Co takiego??? No ja o niczym nie wiem Fejsa nie lubię, no ale teraz to na pewno zerknę

Aga, pozdrawiam i szykuję się na spotkanie
Ogród zmyślony 11:16, 22 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A sumienie ogrodnika gryzie od dołu (jak perz i skrzyp), więc wstaje skoro świt i ściereczką kuchenną (bo w oczekiwaniu na dzień pokręcił się przy piecu) przepędza noc i mgły (choć mgły uwielbia), żeby zobaczyć te swoje zagonki i zagony, zwane rabatami i móc dostrzec, co jeszcze poprawić musi .... .

A nagrodą jest widok i uczucie zadowolenia. Tak to widzę, Myszorku.

Ależ trafnie to opisałaś Pszczółko. Jakby początek jakiegoś opowiadania

Myszorku - fantastyczne ujęcia z ogrodu! A błędy? Nie widać żadnych błędów! Widać ogrom pracy ogrodowej, zamiłowanie do niej Podobno raz na tydzień wstawiasz fotki? Hmmm... przegapiłam, ale będę Cię teraz terminowo pilnować
Ogrodomania Oli 11:10, 22 paź 2012

Do góry
No rzeczywiście - znowu zachwycająco nudno u Ciebie Skromnisia z Ciebie, za to Twój ogród pyszni się sam za siebie Te jesienne przebarwienia i kształty - bomba!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:04, 22 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Wieloszko, mam swoje ulubione widoczki na Ogrodowisku. Ten u Ciebie zawsze mi się podoba. To co u Ciebie w ogrodzie i poza. Bardzo fajnie. A wejście do domu to masz dywanowe. Błysk.

Jak bukszpanom podaje się potas?

Pszczółko, przez to "poza nim, (ogrodem)" - czytaj dąb - nieważne jak duże drzewa posadzę - przy tym monumencie wyglądają mizernie... Dąb dominuje
Potas podałam bukszpanowm w formie siarczanu potasu rozpuszczonego (choć to bardzo trudne) w wodzie. Miał być oprysk, ale opryskiwacz się zapychał i ostatecznie zostały polane z konewki po liściach. Niestety niewiele to pomogło. Muszę szukać innej przyczyny, albo czekać do wiosny.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:56, 22 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Parę fotek przedwieczornego ogrodu

Wieloszko, mam swoje ulubione widoczki na Ogrodowisku. Ten u Ciebie zawsze mi się podoba. To co u Ciebie w ogrodzie i poza. Bardzo fajnie. A wejście do domu to masz dywanowe. Błysk.

Jak bukszpanom podaje się potas?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:55, 22 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
No ja protestuję!!!! spotkanie ogrodowiskowe na Facebooku a nie na ogrodowisku????

Co takiego??? No ja o niczym nie wiem Fejsa nie lubię, no ale teraz to na pewno zerknę
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:53, 22 paź 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Dzięki za pochwały Jestem w trakcie robienia kolejnych wianków. Tym razem z rodzynek oraz z kawy Sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie

Mech można mocopwać za pomocą drucika, ale ja wole żyłkę, bo jest mniej widoczna.

Zazdraszczam tych zdolności w paluszkach Zwłaszcza, że u mnie zero, nic! Za to mój młodszy synek jest biegły we wszystkich pracach ręcznych - taki mały Pan Robótka
No nie bądź taka - pokazuj więcej Zadowolą nas nawet zdjęcia z komórki, plisss
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:48, 22 paź 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Ale piękne zdjęcia, oczywiście robione w pięknym ogrodzie, inaczej by nie były takie.
U nas mgła zaczynała się wczoraj inaczej - wisiała na wysokości latarni, a na drodze było przejrzyście. Fajne wrażenie. Do rana opadła niżej, ale paraliżu nie było.

Ja widzę, że na tym forum za bardzo szafuje się słowem "piękne" i jak względne jest to pojęcie
Aga, u nas ta mgła utrzymuje się do tej pory, a jak wszyscy powoli jeżdżą po Wrocławiu Fotoradary niepotrzebne
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:44, 22 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

oczywiście, dlatego świerki nie podcinaliśmy, żeby były gałązki

Dobrze Irenko, że Ktoś myśli o wszystkim, za wczasu i za innych Buziak!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:39, 22 paź 2012

Do góry
BEATA_S napisał(a)
Agnieszko jakie tajemnicze te ostatnie zdjęcia

Beatko, udało mi się wyskoczyć z domu w odpowiedznim momencie - mgła zaczęła się tworzyć, ale nie było jeszcze całkiem ciemno. W rzeczywistości wyglądało to jeszcze bardziej tajemniczo Za to rano, jak stałam w mega korku, żeby dojechać do pracy już nie było fajnie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:37, 22 paź 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Bardzo energetyczny ogród. Już czuję się pobudzona pozytywnie po obejrzeniu tych zdjęć. Miłego dnia

Dzięki Anitko! Widziałam fotki z Waszego spotkania z Anią-studio Jesteście tak pełne energii, że kolejna dawka to już będzie ADHD
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:36, 22 paź 2012

Do góry
Domi napisał(a)
Ależ piękna harmonia i symetria. Super fotki, super ogród.

Ty pisałaś u mnie, ja zachwycałam się fotkami Twojego ogrodu! Aż wstyd, żebyś TY pisała u mnie : Super fotki, super ogród" - do pięt Ci nie sięgam ani w jednym, ani w drugim .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies