Pięknie Basiu wole tak biało i mroźno niż ciapa wietrznie i mokro ...
choć wiadomo trza brać co dają z góry
Bałwanek cudny i zwierzaki ubaw miały
macham ...
Dzięki wystającym kłosom seslerii przynajmniej widać gdzie powinien być chodnik.
Odśnieżam kulki tujowe by ciężar śniegu ich nie połamał/odkształcił.
Z tunelu większość śniegu sama się osunęła, trochę tylko ściany odśnieżyłam.
Śniegu sporo…
…a tam gdzie bardziej zawiało aż tyle
Ale czarujesz tymi pięknymi ciemiernikami, chyba najpiękniejsze szpalery na O
A ja swoim obcinam liście na wiosnę,
A jesienią obcinasz liście i stare kwiatostany, czy te wcześniej żeby się nie siały?
Fajne, bo jeszcze było na drzewach trochę kolorów, a nie tylko czerń i biel
W tym roku śnieg spadł wyjątkowo szybko, jeszcze do tej pory na niektórych drzewach widać liście, które nie zdążyły opaść
Śnieg popadał wreszcie i u mnie. Nie za dużo, ale zrobiło się pięknie . Do tego pogoda jest świetna na spacery - nie ma wiatru, temperatura w okolicy 0. Pies zachwycony światem, a las wygląda magicznie.
Niestety w lesie nie fociłam, zatem kilka fotek tylko z ogrodu
U mnie wszystkie róże są pod śniegową pierzynką. To, że grozi im połamanie nie przyszłoby mi do głowy.
Jaka to ulga obudzić się i zobaczyć skrawek błękitnego nieba. Dzisiaj już nie pada, ale po nocnych opadach i tak trzeba było odśnieżać 2 godziny. Rośliny jakoś trzymają pion. Na szczęście.
Musiałam sobie odśnieżyć dojście do karmników i do kompostownika.
Świetne są! Wiwat Karolcia! (mam sentyment do tego imienia, miałam cudowną babcię Karolinę właśnie )
Jeśli masz jeszcze gdzieś zapisany adres to poproszę namiary na priv
Czyżby to dzieło Twojego męża???
Zapisałam sobie przepis na nieserwy sernik wypróbuję, dziękuję za link, bo patrzę, ze tam dużo ciekawych i niekonwencjonalnych mniamniamów jest
Z tymi niebieskimi i czarnymi tulipanami, to ja też dałam się nabrać i to 2x na niebieskie lilie
Szałwia tricolor przepiękna jest, nawet mam nasiona, zachęciłaś mnie jej urodą do wysiania w 24 no i przez Ciebie kupuję Gargamela i fasolnik
Co za uzdolnienie ludzie z Was wszystkich pozdrawiam mamę, męża i siostrę
Fajnie się czytało następny odcinek powieści do porannej kawy.
Ale żeby zaczynać od 12.30 w nocy i całą noc pisać?? No, no, witamy w gronie uzależnionych