Mam tak samo. Mam jedną jedyną białą złączoną z różową. Ale boję się ruszać.
Ta różowa sieje się bardzo. Nawet wysiała sie w kostce brukowej.
Zostawiłam. Jesli jej tam dobrze, to na razie nie będzie
Waw. Ale cudny ten rabarbar. Co to za odmiana ? To ten dłoniasty ?
Ciemiężyca u mnie po 4 latach przepadła.
Pigwa ślicznie kwitnie. I u mnie kwitnie zarówiasto
Rabarbar dłoniasty pewnie już wybija do kwitnienia, taki okaz może zakwitnąć obficie
Był przymrozek? U mnie zabawnie, biegam dwa razy dziennie z okryciami, a to podobno jeszcze potrwa. Pisałaś o ciemiężycy?
Tak to ten dłoniasty a to czerwone to pigwowiec, ładnie kwitnie ale owoców u nas nie ma za dużo. Ciemiżnicy jestem ciekawa, jak będzie u mnie ,nigdy jeszcze u mnie nie kwitła i jakoś nie widać by chciała się rozrastać.
Muszę do niego zajrzeć do środka. Teraz zimno, ale wcześniej widziałam, że te zwykłe już pąki kwiatowe wypuszczały, on jeszcze nie miał. U nas narazie przymrozków nie było, ale chyba weekend ma być najzimniejsze. Dziś pochowam swoje wszystkie donice, narazie je tylko okrywałam, wystarczało. A ciemiężnicę mam jedną
Życzę rozrostu ciemiężycy, to taki klejnot ogrodowy rzadko spotykany.
U mnie był przymrozek, rano dach szopki był biały, potem szybko temperatura poszła nieco do góry i zaczął padać deszcz.
Był mały przymrozek, w nocy było 1 na minusie. Trochę niektóre tulipany się pokłoniły, piwonie podobnie, ale reszta ok Owocowe kwitną, jakiś zmian nie zauważyłam. Jest ok