Bukszpan zadołować w ziemi, ale kto kupuje w zimie? Jak roślina ma się zakorzenić? Może to wszystko zmarznąć, choć nie musi
Za chwilę ściśnie mróz. Koniec wiosny widać
Ja nie polecam siania tych roślin w domu. Napisałam niezupełnie tak, że należy już siać tylko tak:
Samodzielne wyprodukowanie rozsady w domu wymaga bardzo wczesnych wysiewów, nawet w styczniu, dlatego moim zdaniem najlepiej jest zakupić rozsadę na targu lub w sklepie.
Co zrobisz jak miejsca będzie za mało, albo oświetlenie za słabe? To roślina wymagająca dobrego światła. Wstrzymaj się do marca.
Wysiewasz nasiona, wymagana temp. 16-22 st. wschodzą po około 3 tygodniach. Gdy mają 2 pary liści pikujesz. i uszczykujesz wierzchołek.
Tak będzie rozsądnie. W styczniu wysiewają producenci tej rośliny na handel. wtedy w kwietniu mają już kwitnące egzemplarze
Witaj DANUSIU! Bardzo serdecznie dziękuję za powitanie i szapo ba za stworzenie tak fantastycznego portalu społecznościowego dla ludzi z pasją Mam nadzieje że nie zawiodę oczekiwań i liczę na współpracę Pozdrawiam!
hi hi hi no tak ale ma mały ogród mitami wsadzie nie będą przeszkadzać bedą za Turkami i za trasami tutaj jak widać na tej działce maja powstać bliźniaki
Witaj, bardzo lubimy takie historie, zwłaszcza jeśli będą zilustrowane pięknymi zdjęciami. Wtedy czytelników tego wątku nie zabraknie Czekam na zdjęcia