Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród, mydło i powidło. 10:26, 29 paź 2016

Do góry
Jeszcze mój pomysł co zrobić jeśli robimy rabatę a brakuje nam jakichś roślin i musimy poczekać na ich posadzenie a chcemy posadzić np. cebulowe i będziemy się bali potem rozkopywać całości.

Przygotowuję podłoże i zakopuję w miejscu w którym ma być roślina doniczkę (większą lub taką jaką spodziewam się kupić) z gotową ziemią - kiedy dostanę już roślinę to wykopuję doniczkę i wstawiam roślinę. Dookoła tej doniczki mam już zakopane cebulowe i nic im się nie stało przy wsadzaniu cyprysika .

Gotowe:

Ogrodowy song 10:22, 29 paź 2016

Do góry
frezja napisał(a)

malinowo )) tak lubie )) u mnie juz nie maja lisci
Rododendronowy ogród II. 10:14, 29 paź 2016

Do góry
U nmnie też stałe towarzystwo dopomina się o karmę, siadają na parapecie, zaglądaja do okna, pukają w okno.... .. ale słonecznika w workach jeszcze nie sprzedajną w rolnym.. muszą poczekać. Ale ewidentnie się upominają..
Za to przyszła paczka do pracy, wielki karton opakowany, nawet nie chowałam nigdzie tylko leży pod drzwiami aż zabiorą karton na budowę. I tak od 2 dni słyszałam cały czas łomotanie za drzwiami.. na początku myślałam, że sąsiad trenuje na perkusji cały dzień, ale drugiego dnia to już było mal realne by miał 2 dni wolne.. Wyglądam za drzwi, a tam sikorki pracują nad kartonem.. myślały że tam słonecznik???

Schowaliśmy karton by nie jadły tego swiństwa i tej folii.. patrz jak poszarpany karton.. foto słabe bo szybki grube i takie zniekształcając ....

Ogród, mydło i powidło. 10:14, 29 paź 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
W przyszłym sezonie będę do ciebie na tulipany przychodzić

Ty do mnie a ja do Ciebie .

Teraz troszkę zdjęć.
Rogaliki z przepisu Gobasi:

Dokupiłam dwa brakujące cyprysiki Van Pelts Blue - wyglądają inaczej niż jeden którego już miałam i ciekawa jestem czy to ta sama odmiana i czy się zrównają za jakiś czas bo różnica wielkości też ogromna .

Podwórkowa rehabilitacja 10:11, 29 paź 2016

Do góry
ryska napisał(a)

Specjalnie dla Ciebie
Buziaki

swietne ) pozdawiam )
Ogród z koniczynką 10:10, 29 paź 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
udało mi się złapać dzisiaj kilka promyków słońca...

ogród cudny w promykach słońca no i ten widok za płotem zazdraszczam
Lawendowy zawrót głowy 10:07, 29 paź 2016

Do góry
Połączyc troszke zabawy z notalgią tego czasu to dobry kierunek )) Dyniowe wariacje )) buzka weekendowa )

Miłkowo - sezon 2016-2022 09:22, 29 paź 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Macham wszystkim. Zalatana jestem ale zostawiam taki widok z Wroclawia.

Irenko ale cudo
Moje małe królestwo 09:12, 29 paź 2016

Do góry
U mnie jak zwykle brak czasu na forum, ale w ogrodzie sporo podziałałam. Posadziłam już prawie wszystkie cebule, 30 sadzonek malinek, truskawki, poziomki i porzeczkę aby było co poskubać Dalej pracuję nad przygotowaniem rabaty z kamieniem aby wiosną już tylko sadzić.Załatwiłam sobie od sąsiada,że mogę zabrać całą pryzmę kompostową więc będę całą zimę taczokować

a dziś uchwyciłam tęczę

stipa

anemon jeden w przyszłym roku dokupię mu towarzystwo

i takie jesienne widoczki

ta rabata musi być koniecznie poszerzona jakoś tak skromnie wygląda
Ogrodowe przygody 09:10, 29 paź 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)

też żałuję bo w tym roku oprócz września to był pięn=kny

nasze artemis

w tym sezonie jeszcze ich nie rozsadzę, ale na jesień 2017 będę musiała je porozdzielać
nn

róże u Ciebie pięknie kwitną bukietami napisz mi proszę czym je karmisz abym mogła w przyszłym roku swoimi się tak cieszyć
Szmaragdowy Zakątek 09:10, 29 paź 2016

Do góry
A w "szmaragdowym" mino aury deszczowo-deszczowej liście wygrabione, krzaczki pomidorowe wykopane, a ziemia pod nimi przekopana z odrobiną kompostu; ooooooogromnie dłuuuuugie pędy jeżynowe przycięte według instrukcji Caroli; cebule tulipanowe i krokusowe czekają do wiosny w ziemi; ciurkadełko też czeka na nowy sezon w garażu; złożona także huśtawka i zasłonki w altanie; woda zakręcona, lodówka w domku odmrożona....och chyba to już koniec sezonu... Czas zacząć przygotowania do WIOSNY !!!
Na pocieszenie jeszcz kilka jesiennych fotek…
…berberysy – śliczny HARLEQUIN i jeszcze śliczniejsza NATASZA

ORANGE ROCKET też w pełnej krasie

perukowiec „zapłakany deszczem”

dereń pagodowy – jeszcze malutki, a już uroczy (dziękuję Bogdziu, że mnie na niego namówiłaś…BARDZO mi się podoba)

jesienny cis - czerwone bombki na zielonym drzewku…czyżby już akcent Bożonarodzeniowy ???
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:48, 29 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Miałam dzisiaj zaplanowaną ostrą pracę w ogrodzie a wyszło całkiem co innego.
Rudolf zniesiony ze strychu... W grudniu chyba będę marzyć o styczniu

Pięknie to wygląda. Targi tak tak tak!!!
Na zielonej... trawce :) 08:47, 29 paź 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Mój zielony dywan...

Nierealne ? a jednak chyba realne ..
Szmaragdowy Zakątek 08:40, 29 paź 2016

Do góry
Alicja169 – oczywiście, że parthenocissus zdominuje hederę, i to bardzo. A to z bardzo prostej przyczyny Alicjo…winobluszcz ma roczne przyrosty ok. 3 metrów, a bluszcz dużo, dużo krótsze, tylko 0,5 – 1 metr. Zaraz poszukam fotki jak to u mnie wyglądało…

O już mam…
Znalazłam moja ścianę w wersji zielono-zielonej i zielono-czerwonej. Na załączonym piśmie obrazkowym wyraźnie widać, że w dolną część opanował bluszcz, a górnymi partiami ściany zawładnął winobluszcz.

W zielonej wersji widać strukturę liścia, ten bardziej srebrzysty to bluszcz a zieloniutki to winobluszcz. Wersja czerwona mówi sama za siebie.
Szmaragdowy Zakątek 08:32, 29 paź 2016

Do góry
Krys – Krysiu, nie wiem dlaczego tak jest….przecież strefa klimatyczna ta sama u ciebie i u mnie. MARIKENY chyba troszkę później się przebarwiają niż moje TROLLE. I właśnie dlatego moje miłorzęby od wczesnej jesieni żółciutkie jak jajecznica a marikeny jeszcze zielone…a na dodatek niekiedy nie zdążą się z wybarwić przed pierwszymi przymrozkami i szybciutko gubią liście.
Na pocieszenie moje jesienne hortensje…w porównaniu z twoimi to raczej hortrensiunie

Szmaragdowy Zakątek 08:29, 29 paź 2016

Do góry
Bogdzia – „kurczaczki” jeszcze bardziej żółciutkie niż 2 tygodnie temu…i o dziwo nadal ulistnione! W tym roku w konkurencji: „jesienna kolorystyka ” są po prostu niedoścignione…bezprecedensowy zwycięzca!

Moja bajka 07:54, 29 paź 2016
Do góry
Katkak napisał(a)
czerwony dywanik

kolor liści łał ...tylko szkoda ze juz opadły....szkoda że jesienne wybarwienia tak nie trwałe są ...i zachwilke za tymi kolorkami bedziemy tesknić
Pszczelarnia 02:27, 29 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ale śliczna szklarnia Zapinowałam sobie - może kiedy namówię połówka aby naszą na takie cacko wymienić.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:18, 29 paź 2016

Do góry
Podsumowując:
- 225 tulipanów
- 508 czosnków
- 58 pozostałych
oraz to co zostało wykopane latem

Uff, Trochę się tego uskładało A tu dość, że zimno to jeszcze jest niesamowice mokra ziemia, no i czas za chwilę zmienimy na zimowy
Obawiam się, że mogę nie zdążyć wsadzić tych wszystkich cebul.
Tak się zastanawiam nad tym aby część posadzić w donicach i przechować w budynku gospodarczym (nieogrzewanym). Po to aby wiosną wynieść w donicach i ustawić w ogrodzie gdzie o tej porze będzie jeszcze pusto (niestety teraz nie ma tam miejsca aby je wsadzić). Czy ma ktoś jakieś doświadczenia w sadzeniu cebulowych do donic? A może lepiej je zadołować?
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:00, 29 paź 2016

Do góry
Pozostałe cebulowe:

Hiacynty - 13 szt.

Szafirki i zawilce

Szafirek miękkolistny (Muscari comosum) - 10 szt.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies