Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 07:34, 22 lut 2017

Ananasek napisał(a)
Danusiu, czy umieszczałaś zdjęcia na ogrodowisku z tej realizacji: http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-tarasowy-w-stylu-chelsea-flower-show
Piękny ogród. czy jest już ukończony?

ps. mnóstwo słońca życzę podczas prac wiosennych. Ja już ogród wygrabiłam

Zamieszczałam, ale nie wiem w jakim wątku. Ukończone są te tarasy, nawet byliśmy już na dwóch konserwacjach polegających na oczyszczeniu i cięciu topiarów.

Ogród jako całość jest wielki i nie jest nawet zaczęty, co dopiero mówić o ukończeniu Ale taras jest i brzęczy owadami.

Instagram Ogrodowiska
jolanka 08:51, 22 lut 2017

Gardenarium napisał(a)
Miałam taki sam przypadek, wyrosły i zakwitły mi w lutym. Teraz jeszcze nic nie rób, trzymaj tylko żeby nie uschły, staraj się obniżać temperaturę, gdy nie ma mrozu. Mróz to dla nich zabójstwo.

Nie wystawiaj, poczekaj do ciepła, wtedy przytnij i wystaw, ale nie od razu na słońce, tylko hartuj w cieniu, w razie mrozu - do garażu. Powoli przyzwyczajaj do światła. Odbiją wtedy już mocnymi pędami. Gdybyś teraz przycięła, znowu wypuszczą byle co rachityczne więc szkoda ich sił.

Dziękuje Tak zrobię, mam nadzieje, ze sie uda je utrzymać.
Ananasek 17:04, 22 lut 2017

Gardenarium napisał(a)

Zamieszczałam, ale nie wiem w jakim wątku. Ukończone są te tarasy, nawet byliśmy już na dwóch konserwacjach polegających na oczyszczeniu i cięciu topiarów.

Ogród jako całość jest wielki i nie jest nawet zaczęty, co dopiero mówić o ukończeniu Ale taras jest i brzęczy owadami.

Własnie te tarasy mnie bardzo ciekawią Ze zdjęc wynika że toną w kwiatach Poszukam po wątkach...może coś znajdę.
Ale jeśli w międzyczasie przypomnisz sobie gdzie umieszczałaś zdjecia....będę wdzięczna
jola54 17:04, 22 lut 2017

Danusiu! odpisałam na Twój e-mail, ale skrzynka Twoja jest zapełniona i jeszcze chyba nie doszedł, nie wiem czy mogę tu pisać więc tylko napiszę, że wszystko zrozumiałam i nawet nie wiesz jak mi pomogłaś. Pozdrawiam serdecznie
Gardenarium 17:20, 23 lut 2017

Ananasek napisał(a)

Własnie te tarasy mnie bardzo ciekawią Ze zdjęc wynika że toną w kwiatach Poszukam po wątkach...może coś znajdę.
Ale jeśli w międzyczasie przypomnisz sobie gdzie umieszczałaś zdjecia....będę wdzięczna

Zapewne więcej niż na stronie nie ma.

Instagram Ogrodowiska
Ananasek 17:25, 23 lut 2017

Gardenarium napisał(a)

Zapewne więcej niż na stronie nie ma.

hm...szkoda ...zadowole się w takim razie tymi ze stronki.
BKosimkArt 08:13, 24 lut 2017

Gardenarium napisał(a)
Taki bukiet nabyłam

Cudowne Danusiu, moje ulubione, kiedyś dostałam takie od męża i niesamowicie długo się trzymały w wazonie czego i Tobie życzę... wspaniale mieć troszkę wiosny w domu gdy za oknem jeszcze buro...
i dlaczego tak wieje!??!!
Milka 11:49, 24 lut 2017

Danusiu, czy u was też tak wieje??? Jak Kreseczka???
kaisog1 12:36, 24 lut 2017

Szefowo... ponieważ wiesz z czym przyjedzie mi się zmierzyć ogrodowo to mam prośbę... dużąąąąą Znasz te ogrody angielskie niemal jak własną kieszeń.... podpowiedz, którymi mogłabym się zainspirować przy robieniu tego naszego ogródka w Wawie? Styl formalny jest mi obcy.... tu trzeba przemyśleć i wiedzieć co i jak...
Sugerowałaś by zachować jeden kolor w ogrodzie.... biel, ale ja bym chciała wyjść do ogrodu i móc ściąć kwiaty do wazonu Czy da się w ten styl wpleść jednak moje ukochane pastele? Róże, niebieskości, fiolety?
I najważniejsze dla mnie teraz.... czy przy tym stylu jest jakaś lista drzew, które są temu stylowi przypisane? Pytam bo chciałabym w tym roku nasadzić drzewa w miejscach "malo twarzowych"
kaisog1 13:31, 24 lut 2017

...dobra sama sobie pomału odpowiadam na pytania Połączyć się da To już plus (zajrzałam do Twojej książki )