Jeszcze trochę zdjęć klonów, bo jeden zaczął już powoli zrzucać liście, więc trzeba jeszcze łapać chwile kiedy są najpiękniejsze .
ten jest czerwoniutki
Dziewczyny, minelo troche czasu z moja duza rabata szambowa nic nie wymyslilam , wiem ze jest rrudna przez jej wielkosc dlatego juz nawet nie pytam o pomoc, ale tasmietnikowa co powyzej jest bardziej ksztaltna moze pomozecie mi zaplanowac co pod trzema drzewkami nasadzic mozechoc ta udaloby mi sie przed zima zrobic.
Dla przypomnienia ok 12m dl, szerokosc w najwezszym pkt 1m w najszerszym 3.
Wczesniej zamieszczalam rozne uklady drzew radzilyscie zeby wybrac ta opcje drzew, a co pod nimi, czy isc w te hortensje i miskanty.
Aha zapomniałem zapytać. Te graby zostały posadzone zeszłej jesieni. Wiosna będzie półtora roku. Jak one znoszą przeprowadzki?
Kilka ogrodów, które nam się podobają (choć nikt w to nie uwierzy)
makadamia dziękuję, ze zadałaś sobie take trudu Graby można wygrzebać z tyłu, bo prawie ich nie widzimy. Ale strona zachodnia jest w brzozach. Wschodnia natomiast pusta z kiepskimi tujami. Mam trzy propozycje
1. Osłonięcie tarasu z sąsiadem
2. Miedzy budynkami
3. W miejscu, w którym nic nie ma
Posadzone w taki sposób
lub tak jak zaproponowała Nett
Zywopłot z serbów OK. Za serbami drzewka?
z drzew, które jeszcze mam w ogrodzie sosna watereri (ta przed tarasem )- rośnie do 5 m, forma kulista, bardzo wolno rośnie
bardzo dobra na bonsai
Grusza chanticleer dorasta do (uczeni spierają się o to) 8-10m - to ta na samym środku trawnika
Cudowny jesienny klimat wkrada sie do twojego ogrodu. Super wygląda trawnik zasnuty przebarwionymi liśćmi, choć pracy z nimi dużo. I wspaniałe dekoracje.
Powiedz mi proszę co to za miskant na ostatnich zdjęciach? Jego kłosy aż świecą.
I co to za krzew tak pięknie przebarwiony?
Ogród w świetnej formie
Mam nadzieję, że Właścicielka również
Cudnie u Ciebie Agnieszko, liściaste na tle jodeł przepięknie przebarwione
Pozdrawiam serdecznie