Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty we włosach

Kwiaty we włosach

Aurelllia 21:51, 21 lut 2017

ojej to koniecznie muszę go mieć jak długo kwitnie
MirellaB 22:00, 21 lut 2017

Przetaczniki podobno po trzech latach robią się brzydkie. Moje będą miały teraz drugi sezon. Mam podobne do Twoich
gosika67 20:31, 22 lut 2017

Witaj Ania co do rozplenic, to pogadamy jak się zobaczymy. Ja mam kilka traw posadzonych w ubr. zobaczymy jak będą wyglądały po zimie.
20:55, 22 lut 2017
Masz parapetów pełno to posiejesz.Nie bój żaby,one wschodzą ładnie Nasiona dostaniesz.Wyhodujesz i będziesz mieć pełno swoich siewek.A jaka satysfakcja
Mam 'Hameln','Moudry' i ciutkę 'Little Bunny'- ta jest z miniatur.
A jak z różami? Myślałaś jakie kupisz? Decydujesz się na wysyłkową czy DOD?
A clematisy? Widziałaś je rok temu na DOD?
Co planujesz kupić na DOD?
Ale Cię zasypałam pytaniami ale masz je w jednym poście to sie nie pogubią
Ja listę na targi sobie zrobiłam ale taką malutką,taką aby,aby...
gosika67 20:56, 22 lut 2017

Aurelio i Mirello ja mam przetaczniki dopiero od lata ub.r. posadziłam kilka sadzonek.
Kiedyś moja siostra Ania z wątku Radości...miała ładne okazy ale nie widziałam teraz u niej na wątku,może się już wysłużyły, muszę zapytać. Fajnie wyglądają, gdy kwitną i długo kwitną, w tym roku też się na nie nastawiam.

rododendron

krzewuszka
Aurelllia 21:01, 22 lut 2017

Krzewuszka jaka śliczna mam taką w takim samym odcieniu
21:01, 22 lut 2017
Przetaczniki mam już kilka lat.Z roku na rok tworzą fajniejsze kępki.
Żelazny przetacznik dla mnie to przetacznik siwy,jest nie do zdarcia.
I nadaje się na słońce,na patelnię Lubię takie "patelniowe" byliny bo mam taki przedogródek a tam wszystko się gotuje a ten przetacznik żyje,ma się dobrze.Ciągle go dzielę i rozsadzam po ogrodzie

Aurelllia 21:02, 22 lut 2017

Nie wiem czy też czasem wycinasz jej najstarsze pędy ? Bo ja zauważyłam, że jak wycinam te starsze i pojawiają się nowe to na tych nowych obficiej kwitnie
21:03, 22 lut 2017
Minęłyśmy się wpisami.
Mam przetaczniki i je uwielbiam.
Jutro pokażę u siebie.
Będę pokazywać rośliny grupami u siebie.Dziś była pora na hortensje
Jutro mogą być przetaczniki
gosika67 21:05, 22 lut 2017

Ania nie wiem czy będę na DOD, może z kimś przyjadę, o clematisie myślę na murze garażu bo wiciokrzew lichy. W Dod nie wiem co będę kupować, w ub.r. pojechałam tylko po miniatury berberysów a obracaliśmy autem 3 razy, taka zachłanna byłam. Co do róż do stawiam na Rosacwik. Dziś słuchałam pogody i na południu Polski pod koniec lutego i na początku marca ma być powyżej 15 stopni. Zobaczę jak wszystko będzie wschodzić i wtedy będę planować. Muszę też się skupić na trawniku. Muszę wyrąbać migdałek bo się rozrasta wszędzie jak chwast, chyba go zlikwiduję.