Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blaski i cienie nowego życia 10:29, 27 paź 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Ula trawnik masz soczyście zielony, śliczny. Artemisy mam od niedawna dwa, nie oparłam się im . ŁĄcznie posadziłam 12 nowych róż + dwie NN z marketu . Będzie co kopczykować . Pozdrawiam .

Ja mam 5 Artemisek, a innych pojedynczych 7, więc wszystkich mam też 12 ale tylko Artemis i Eden kwitną o tej porze

Blaski i cienie nowego życia 10:24, 27 paź 2016

Do góry
wrobelki napisał(a)
Hej Ula u mnie też 'Artemiski' kwitną jak szalone, jak będzie jeszcze toroche ciepła to będą ładnie zdobić
Jak można to podłączę się do spotkania w Goczałkowicach wiosną

To super śliczne są Artemis, zobacz u mnie młodziaki Edenki, też sobie nieźle wyglądają (na karton nie zwracaj uwagi bo się do wiosny rozkłada

Fajnie się będzie spotkać
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 10:23, 27 paź 2016

Do góry
Haniu

- wpadłem z rewizytą a przy okazji napisałem u siebie odpowiedż na Twoje pytanie i gdy będziesz miała wolną chwilę to zapraszam do mnie.
Pozwoliłem sobie zostawić fotkę z ogrodu aby zaznaczyć swoją obecność u Ciebie

pozdrawiam
Jan
Ogród bez roweru 10:19, 27 paź 2016

Do góry
MariBere napisał(a)
Polinka –. Staram się zbierać je z trawnika. Jak wczoraj zebrałam wszystkie to dzisiaj znów było tak.

Z reszty terenu zbieram raz tu raz tam. Nigdy do czysta, bo za chwilę i tak będą następne.
Mam taką skarpę, na którą nie lubię patrzeć i nie lubię jej pokazywać. Ale o tej porze to ona nawet fajnie wygląda. Dobrze widać, ile u mnie jest liści. A to dopiero początki…

Trzeba się pocieszać, że mamy darmowy fitness i to jeszcze taki z dotlenieniem
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:15, 27 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Właśnie zaprosiłam do ogrodu cisy. Teraz jako żywopłot na gługą, wąską frontową rabatę
To było moje wielkie olśnienie No i wzięłam się do roboty, zmoblizowana przez Pszczółkę. Skoro nie ma niepogody na ogród...
Żywopłocik już posadzony, choć jeszcze nie do końca, bo mi cisków zabrakło.
Graby kolumnowe odm. Lucas już zakupione, czekają, aż skończę przewozić co najmniej 20 którąś taczkę przekompostowanej ziemi.
Takie coś wymyśliłam na szybko. Cisy jako kulki? O buksach myślałam, bo mam już ukorzenione sadzonki. Na cisowe kulki to mnie raczej nie stać, chyba że sobie sama ukorzenię, ale długo by czekać.

Witaj Margaretko !
Fajna rabate planujesz Jaka ona długa ? Co ile będziesz sadzić graby ? I co tam będzie oprócz kulek buksowych ? A i jaka szeroka nie licząc tego co będzie na żywopłot z cisa ?

Zasypałam pytaniami
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 10:11, 27 paź 2016

Do góry

Haaniu

- a tutaj wrzuciłem Tobie dla przykładu fotki klona : acer palmatum 'Aureum' który raczej nadaje sie do zacienionej miejscówki, u mnie jest to zachodnia część ogrodu gdzie słońe świeci tylko rano i częściwo w wpołudnie.

pozdrawiam
Jan
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:07, 27 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

To może kule cisowe? Pasowałyby na pewno.

Mi się też pod koniec sezonu jakiś speed włącza. Ale jak przejść obojętnie obok kul cisowych, jak?

Właśnie zaprosiłam do ogrodu cisy. Teraz jako żywopłot na długą, wąską frontową rabatę
To było moje wielkie olśnienie No i wzięłam się do roboty, zmoblizowana przez Pszczółkę. Skoro nie ma niepogody na ogród...
Żywopłocik już posadzony, choć jeszcze nie do końca, bo mi cisków zabrakło.
Graby kolumnowe odm. Lucas już zakupione, czekają, aż skończę przewozić co najmniej 20 którąś taczkę przekompostowanej ziemi.
Takie coś wymyśliłam na szybko. Cisy jako kulki? O buksach myślałam, bo mam już ukorzenione sadzonki. Na cisowe kulki to mnie raczej nie stać, chyba że sobie sama ukorzenię, ale długo by czekać.
Ogród Tosi 10:06, 27 paź 2016

Do góry
atena35 napisał(a)
Miłorząb jesienią jest najpiękniejszy

i widać go z daleka

dokładnie cudny jest
U mnie jeszcze pięknie jarzęby wyglądają o tej porze...

buziaki zgubo
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:01, 27 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Pochodzą z etapu kupić coś co reklamowane i ładne ... po odkryciu, że na internecie można robić zakupy Niestety trochę tych wynalazków nie przetrwało ... np. judaszowiec i ..ot skleroza.. zapomniałam nazwy.. Ale to co przetrwało cieszy bo trochę inne
Z tego okresu fascynacji zakupami na necie mam kalinę Watanabe co jest inna, Itea, orszeliny, barbule..

I moje drzewka owocowe czyli jabłonki kolumnowe też ślicznie się przebarwiły

Dlaczego judaszowiec nie przetrwał (pytam, bo mam 2 sztuki i już drżę)?

Jabłonki mają się dobrze, widzę. Moje oczko w głowie.

Też mam 'Watababe' - śmieszna jest w tej swojej mini wielkości.

Tu ma być ogród :) 09:59, 27 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

U mnie dziś zaczęły powolutku łysieć, więc im sesję jeszcze na koniec zrobiłam.

co to za miskanty te przy ścianie domu? pięknie masz bardzo stylowo
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:56, 27 paź 2016

Do góry
Ogłoszenie nasionkowo aminkowe.
Kilka osób prosiło mnie o nasionka aminka. Proszę, wyślijcie mi wiadomość na priv, żebym się nie pogubiła, w temacie wpiszcie aminek. Będę wysyłać dopiero w zimie, teraz nie mam na to czasu.
Ogród Tosi 09:51, 27 paź 2016

Do góry
I na koniec drugie życie zaschniętego wrzosa
Ogród Tosi 09:49, 27 paź 2016

Do góry
Taras w słońcu

Ogród Tosi 09:47, 27 paź 2016

Do góry
Bliskie spotkania z Zebrinusem

jeszcze bliżej

wpadłam w środek
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 09:46, 27 paź 2016

Do góry
witam,

Haniu

- w cieniu też będą rosnąć a dla niektótych odmnian zacieniona miejscówka w ogrodzie nawet jest zalecana zwłaszcza takim odmianom klonów, które mają tendencję do przypalanych listków promieniami słońca - więc takie miejsce zacienione lub półsłoneczne będzie idealne.
Ale są odmiany którę potrzebują miejscówkę nasłonecznioną aby ich kolor liści był wyrazisty więc miejscówka zacieniona nie do końca im by służyła.
U siebie na herbaciarni mam ogród z ekspozycją nasłonecznienia wschód, połudne oraz częsciowo zachód i staram się w przemyślany sposób dobierać lokalizację zasadzenia danego klona. Do tego uwzględniam też wybór odmiany klona w taki sposób by wykorzystać pózniej jego wszystkie atuty i walory estetyczne - tak aby póżniej cieszył oczy swym pięknem.
A tutaj poniżej dla przykładu masz sesję fotek gdzie zaprezenowałem Ci klon który potrzebuje pełne słońce - acer palmatum 'Skeeters Broom' (o czerwonych listkach).
Pragnę tutaj zwrócić szczególną uwagę - bo to ważne dla oglądających moje fotki na wątku - że wszystkie zdjęcia jakie zamieszczam na moim wątku są oryginalne bez jakiej kolwiek ingerencji w kolory oraz nie posiadają żadnych poprawek.

pozdrawiam
Jan
Ogród Tosi 09:44, 27 paź 2016

Do góry
Za to hortensje idą spać

Ogród Tosi 09:42, 27 paź 2016

Do góry
Ambrowiec nie chce jeszcze słyszeć o jesieni

Ogród Tosi 09:41, 27 paź 2016

Do góry
Miłorząb jesienią jest najpiękniejszy

i widać go z daleka

Moja "przyziemna" :) pasja 09:39, 27 paź 2016

Do góry
Hej Jagodo, wpadłam, aby podziwiać jesień, na trawy u Ciebie mogłabym patrzeć i patrzeć A tymczasem znowu czegoś nowego się dowiedziałam. Chciałam wsadzić przy domu (od frontu koło garażu) sosnę himalajską, ale patrząc na zdjęcia Twojej kostki muszę zmienić plany. Drzewo u nas byłoby otoczone z 3 stron brukiem. Chyba jednak pójdziemy w rododendrony, bo to od strony północno - wschodniej. Boję się tych korzeni, u sąsiadów brzoza regularnie wypycha kostkę, wygląda to podobnie jak u Ciebie

Jagodaa napisał(a)

Lorka Ci dobrze poradziła, poczekaj do wiosny z lawendą.

Zrobiłam fotki dla Ciebie. Na szczęście mój wjazd jest jeszcze prowizoryczny, ale pasy były równiutko położone. Teraz na pewno nie będę inwestować w porządną kostkę, gdy widzę co się dzieje. Korzenie już były kilka razy usuwane spod kostki...

Ta kostka wystaje 1,5cm i zawsze się o nią potykam pień sosny widać w oddali za płotem, ok 3m od tego miejsca.

po stronie sąsiada

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:29, 27 paź 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Gosia czy Ty planujesz kolejny rok mieć takie wysiewy jak w tym roku?
czy może bylinki już zajęły Ci więcej miejsca ?
Aminek sam się potem wysiewa?

jak chcesz zobaczyć mojego klonika to zapraszam, wstawiłam fotkę

Właśnie przed chwilą oglądałam zdjęcia z maja. Jakie pustki jeszcze były na rabatach. A teraz zaczynam sie już martwić nadmiarem. Ale będę wysiewać, jak tu nie wysiewać... I ja nabyłam klonika. Pierwszego zresztą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies