dajana
01:57, 22 lut 2017

U was widzę dużo cieplej
rośliny startują ,a u mnie potop!topnieją góry śniegu, ziemia zmarznięta i na dodatek deszcz pada .Nic to ,za kilka dni będzie sucho.Zbieram kartony ,ilosc ogromna na moje skarpy co by mi po przekopaniu żaden chwast nie urósł zanim ich nie obsadzę .Musze skończyć murki ,pracy mam moc ale to mnie cieszy bo to mój pierwszy sezon wolności, czyli na emeryturze Mogę pracować od samego rana do wieczora Nareszcie podgonię prace w ogrodzie.Dzięki Haniu za zdjęcie kwiatuszków. Pytasz mnie czy mi je przysłałaś. Kiedyś proponowałaś mi jakies kwiatki ale nie byłam gotowa na sadzenie Nie sztuka wziąć i zmarnować.Podziękowałam grzecznie .Dopóki nie przygotuję terenu niczego nie posadzę.Musze to bardzo dokładnie przemysleć bo i kolorystyka u mnie określona .Kiedy można będzie juz wjechać na działkę to najpierw muszę ściąć dwie sosny póki mozna ,co by nie zmienili ustawy
.Prac ziemnych mam duzo i na tym się skupię najmocniej.Nasadzenia pewnie zacznę jesienią.Zbieram kasę na brzozy,płaczące bordowe buki,inne krzewy i drzewa .Z drzewami to u mnie licho będzie ,na skale przecież nie rosną U mnie tylko przed domem jest ziemia ,reszta to skała i rupieć wapienny Byliny urosną z drzewami to problem .Zobaczę kiedy zacznę kopać .Dobrej Nocki Haniu