Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To miejsce trzeba kochać 10:10, 26 paź 2016

Do góry

Rzeczywiście dużo igieł spada z sosen.

Ogród Mirelli 10:08, 26 paź 2016

Do góry
Ogród Mirelli 10:05, 26 paź 2016

Do góry
Ogród Mirelli 10:02, 26 paź 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

a co to za drzewko/krzaczek? pięknie sie przebarwia.
w tym roku przerabiasz kuchenna czy na wiosnę?
To miejsce trzeba kochać 10:02, 26 paź 2016

Do góry
Takie widoczki z niedzieli

Pod cisami marzy mi się żółta żurawka. Ale to może w przyszłym roku
Ogród Mirelli 10:00, 26 paź 2016

Do góry

Ogród Mirelli 09:59, 26 paź 2016

Do góry
Kilka jesiennych zdjęć

Mój ogród pod lasem 09:55, 26 paź 2016

Do góry

a to mój drzewostan
Rododendronowy ogród II. 09:54, 26 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To najlepiej posadzić coś innego.. w korze rh marnieją.. wiem z własnego doświadczenia, bez kory rosną pięknie.

Pokazywałam u siebie, pokaże i TUTAJ (wybacz Bogdzia), ale to dzięki tobie uratowaliśmy RH. Był posadzony wzorowo, z jednym wyjątkiem.. nasypałam mu kory i to nie żałowałam. Po 2 latach nie było już rh...
Przesadzony, w dużó grzej przygotowane stanowisko, ale bez kory.. po 4 latach jest jednym z najpiękniejszych rh w ogrodzie.

I po reanimacji..

wow wow wow wow wow nie wie rzę! szok
skoro tak wygladający rododendron odżył to dla moich jest raczej nadzieja??Bożenka powiedz?
Mały ogród Kasi 09:54, 26 paź 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)

Ta skrzynka piękna coś mi się dziwnie kojarzy z moją pracą - dawniej u mnie w takich trucizny trzymali...zamykane na kłódkę (mam taką jedną w domu, odmalowana na biało)
Rododendronowy ogród II. 09:52, 26 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wzdycham do kolorów i do klonów... pięknie, cudnie... można zachorować na nie..
Jednak klony rosną wolno... takich jak w Rogowie już nie dożyjemy.. wiem, wiem, jestem brutalnie szczera.. Możesz podkrzesać jodełki/świerczki wysoko i posadzić klony..
Jak już to zostaw żółtka.. wyciepaj "choinke" zasłaniają widok na ogród, robią się już łyse w środku, malutkie klony będą cieszyć oko i nie zginą w głębi ogrodu.. i 34 klony w miejsce jednej choinki..
Z przodu nie zginą na tle ogrodu, a puki nie urosną to miejsce zagospodarujesz bylinami czy cebulowymi.. a by chwasty nie rosły to klony lubią korę

o nie.. ja protestuje i się nie zgadzam. z transparentem pod bramą będę stać! tego z lewej nie usuwaj....... on może i zasłania ogrod ale własnie o to chodzi, wprowadza dynamizm i tajemniczosć do ogrodu. zobacz jak pięknie urozmaica Bogdzi widok z okna, bez niego według mnie za plasko będzie, za mało zimozielono. a tego z prawej bym wyciapała, jak mnie pamięć nie myli to chyba ostatnio jak bylam u Bożenki to były juz tajne spiski na niego
Mój ogród pod lasem 09:49, 26 paź 2016

Do góry
Przez 5 minut wczoraj było słońce.A właściwie jeden promyk chyba zrobiłam kilka fotek kapusty i takich tam jesiennych

oby przezyły zimę te brązowe trawki

Żywopłotki cisowe. 09:31, 26 paź 2016

Do góry
Anabell napisał(a)
Posadziłam 3 woreczki rzeczki szafirki i narcyz Talia.
Problem bo zabrakło 1 cały woreczek i tam gdzie zamawiałam już nie ma, i pojedynczo narcyzów też nie ma.
w dwóch miejscach muszę zamówić.
w worku było 200 szafirków i 50 narcyz. Troszkę tu poszło

Ale będzie pięknie wiosną.
Pozdrawiam.
Ogród z pergolą 09:28, 26 paź 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Aniu, mnie się wydawało, że w wersji Lukiego
wrzucam dla przypomnienia

ten szkielet jak najbardziej jest: masz żywopłot, masz 10 dużych kwadratów zimozielonych, masz kilka drzew i trochę krzewów - rodki zimozielone, hortensje też w zimie widać, do tego dasz trochę traw i będzie bardzo dobrze.
Skala też jest dobra. Wydaje mi się, że jak najbardziej można się trzymać tej wersji.

Jeśli jednak bardzo Cię swędzi, to ja bym zaproponowała coś takiego:

Przy czym te z tyłu, w drugim rzędzie powinny być trochę wyższe, niż te z przodu.

oj tam swędzi od razu nazamawiałam cisów jak glupia i teraż rzeźbie w gó... a najgorsze że juz mnie w plecach łupie i pewnie jutro mnie rozłoży...(M i dziewczyny już leżą)
musze dzisiaj je posadzić nawet bele gdzie :/
wezme wszystkie wersje na warsztat i będę dumać w terenie. zastanawia mnie tylko u Ciebie ta duza kostka bez drzewa?to tak żeby symetrie przełamać?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:28, 26 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Gosiu Dobrze, że nie wiesz, bo ja też nie wiem Właśnie dlatego są takie, jakie są.

Dla mnie aminek w finalnym etapie mógłby być taki...

Witam się i zachwycam tym zdjęciem))))) Piękny ten aminek czy on jest jednoroczny? Jak go sie wysiewa?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:26, 26 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

W Auchanie jest już wyprzedaż. I nawet można jeszcze ładne znaleźć

Nie mam czasu na jazdę do miasta Ale dzięki za info.. może w sobotę???

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:25, 26 paź 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Pięknie u ciebie, a połączenie buksików z klonem - mega. Pozdrawiam i macham

Ma swoje 5 minut

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:24, 26 paź 2016

Do góry
Borbetka napisał(a)
Ale masz wykulkowane!! I co, i co? A pisałaś u mnie, że masz bajzel. Wcale nie, nie zgadza się to. Na aleję się też nie mogę napatrzeć. A tak w ogóle to od jakiegoś czasu macie chyba w Polsce najlepszą pogodę. Zawsze w tym kącie słońce pokazują. Ciekawe czy się sprawdza .

W dużym ogrodzie z daleka bajzlu nie widać Od połowy sierpnia.. raz zbierałam liście (kosiarką z trawnika i łowiłam z oczka i z otoczenia oczka odkurzaczem) i koszę trawnik co 2 tygodnie.
W sumie nie licząc koszenia, to na ogród przez pełne 2 miesiące zmarnowałam pół dnia, w te pół dnia wycięłam zważone dalie (ale nie wykopałam jeszcze), posadziłam piwonie (narobiłam tylko bałaganu), zbierałam liście z otoczenia oczka , wycięłam buszu w warzywniku aby mieć miejsce na zadołowanie rh i innego dobra w doniczkach.

Pół dnia na tyle to wiesz co zrobiłam...

A i jeszcze czasami podleje doniczki i wyczyszczę filtry w oczku.. i jeszcze przez długi czas nic nie zrobię.. ale najpierw praca, a potem przyjemności.. wczoraj już mnie osłabiło... i padłam.. dziś zaspałam do pracy.... świadomie... wiec uciekam ..

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:20, 26 paź 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
dodong i flanrock

amanogawa i tulipanowiec

red sentinel i ambrowiec ( wciaz zielony)

i jeszcze uchowaly sie surfinie

Kasia piękne przebarwienia u ciebie. ambrowca masz odmianowego czy gatunek?
u mnie grujeczniki jeszcze zielone a jablonie łyse..dobrze ze krajobraz zapozyczony mam booski, dęby, brzozy, jarzabki
Rododendronowy ogród II. 09:14, 26 paź 2016

Do góry
luk napisał(a)

Co do kory to jakoś nie mam pomysłu na coś innego a i tak nie ogarniam ogrodu.

To najlepiej posadzić coś innego.. w korze rh marnieją.. wiem z własnego doświadczenia, bez kory rosną pięknie.

Pokazywałam u siebie, pokaże i TUTAJ (wybacz Bogdzia), ale to dzięki tobie uratowaliśmy RH. Był posadzony wzorowo, z jednym wyjątkiem.. nasypałam mu kory i to nie żałowałam. Po 2 latach nie było już rh...
Przesadzony, w dużó grzej przygotowane stanowisko, ale bez kory.. po 4 latach jest jednym z najpiękniejszych rh w ogrodzie.

I po reanimacji..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies