Jak tam kuchnia? Skończona?
Ja z pierwszymi zakupami wiosennymi czekam do lutego. Potem będzie hulaj dusza piekła nie ma Nasionka już mam, więc w lutym będę wiosenne kwiatki wykupywać
eksperymenty kolorowe. Kupiłam mieszanki nasion odmian kolorowych pomidorków koktajlowych,sałaty marchewki na taśmie- uwielbiam nasiona na taśmie, cebule kolorowe, rzodkiewki kolorowe otoczkowane. Oczywiście fasolki szparagowe i groszek cukrowy to mój must have. Po to mam działkę żeby rosła fasolka szparagowa.
Karolka w Jucce wiosna w pełni. Ogromne ilości cebulowych mieli różnych i pełno kolorowych prymulek - śliczne.
Twoje też piękne i z mikołajami hi hi
Nasiona słonecznika mam takie same - Kuba dzisiaj kupił
Na działce będziesz wszystko wysiewała?
Tak zakupy na działkę. Chciałabym koło domu też zrobić drewnianą małą donicę na sałaty, rzodkiewkę. Ale nie wiem czy nie skończy się i tak, że kwiatki w niej w końcu wylądują. Chcę kupić też maleńką szklarenkę taką foliową. Może coś mi w tym roku wyjdzie z tych planów. W domu nie mam zupełnie warunków na wysiew nasion. Bujają mi siewki bo słońca mało.
no niby taki jest plan. Uwielbiam warzywniak i uwielbiam móc coś chrupnąć coś własnego. I lubię patrzeć jak pojawiają się nowalijki. Skrzynię chyba zrobię od ścianą, albo doniczki na sałaty kolorowe.
posadz salate na kwiatowej rabatce zobaczysz jaka bedzie ozdoba. Teraz modny Jarmuz miedzy kwiatami, Mangold a nawet szczypiorek.
Ja mam w prawdzie nie porownywalnie duzy ogrod ale wlasnie to mi sie podoba, ze wylaze w kapciach kuchennymi drzwiami do ogrodu i zrywam sobie natke do zupy, ziola i warzywka i od razu w garze wszystko laduje. Warto choc mala skrznke miec
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Izo, na mojej rabatce to nawet sałata się nie zmieści chcę zrobić donicę drewnianą pod ścianą. Będzie ciepło, a wiosną postawię taką wąziutką szklarenkę- foliową. wczesną wiosną posieję rzodkiewki, posadzę pietruszkę korzenie na natkę sałatę a później pewnie pomidorki koktajlowe ;D