Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gabisiowy ogród...początki....:-) 18:36, 11 sty 2017

Do góry

Trawa wschodzi:

Gabisiowy ogród...początki....:-) 18:32, 11 sty 2017

Do góry
Potem kolejna spontaniczna akcja i powstał chodniczek...

A ja z gracą przygotowywałam kolejne metry pod trawnik:

Potem sadzenie roślin:

Gabisiowy ogród...początki....:-) 18:25, 11 sty 2017

Do góry
A w dalszej części ogrodu zaczął się realizować pewien spontaniczny pomysł:

Gabisiowy ogród...początki....:-) 18:19, 11 sty 2017

Do góry

Gabisiowy ogród...początki....:-) 18:16, 11 sty 2017

Do góry
A w żółtych kwiatach nowy gość

Gabisiowy ogród...początki....:-) 18:14, 11 sty 2017

Do góry

Gabisiowy ogród...początki....:-) 18:10, 11 sty 2017

Do góry
A latem...

Gabisiowy ogród...początki....:-) 18:06, 11 sty 2017

Do góry
No i narobiło się....dawno mnie tu nie było....wiele spraw się na to nałożyło. Pomimo przeciwności i problemów ogród żył i tworzył się dalej, a ciężka praca w nim dawała wiele satysfakcji i była lekiem na stres.

Kończąc temat wiosny:

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 18:01, 11 sty 2017

Do góry
Elisko, Wirusy hulają, a jak jeszcze z dziećmi się pracuje, to zawsze można coś dostać w gratisie. Od kiedy skończył się u mnie okres przedszkolny, zero chorób, chociaż codziennie jestem na powietrzu kilka razy.
Aktualnie śnieg intensywnie posypuje moje tereny. Ciekawe jak dużo nagoni?

Ogród Ani :) 17:17, 11 sty 2017

Do góry
Dziewczynki, mróz dalej trzyma

Byliśmy w górach w weekend
Ustroń przy - 20 stopniach

W sumie to mam już dość tej zimy

Problem ze skalniakiem 17:13, 11 sty 2017

Do góry
Dodam jeszcze, że rojnik jest posadzony za głęboko. Nowy poziom sadzenia wyznacza dolna zielona linia.

Witam serdecznie w Nowym Roku 17:09, 11 sty 2017

Do góry
Witam, już dłuższy czas się zbierałam, żeby dołączyć do Ogrodowiska ale jakoś nigdy nie miałam śmiałości. Mój ogród ma dopiero dwa lata i niestety wszystko jest w powijakach. Nie ma za wiele do pokazywania. I właśnie dlatego liczę na waszą pomoc i pomysły w aranżowaniu mojego ogrodu. Marzy mi się ogród w stylu ogrodów angielskich.

W oddali można dostrzec obwódkę bukszpanową, rosną tam teraz hortensje i inne byliny.

Tu tworzę rabatkę obok tarasu, również obwódka bukszpanowa i byliny. Jest ich teraz więcej, zdj jest trochę nieaktualne.

Tutaj skrzynie na zioła i warzywa.

Front domu, już zarośnięty przez trawę, wzdłuż ścieżki są kule bukszpanowe.
Może jakieś pomysły co sadzić i jak "zagęścić" tę łysą łąkę.

[reklama]
Problem ze skalniakiem 17:09, 11 sty 2017

Do góry
Ogród Mirelli 16:37, 11 sty 2017

Do góry
Taki mały karmniczek kupiliśmy, ale jest fajny. Głodne wróbelki i sikorki już go oblegają - stołówka z wypasionym jedzonkiem

Ogród Mirelli 16:31, 11 sty 2017

Do góry
Gosia wianek Kubusiowi się podoba. To zimowy wianek do przedszkola

Iza rozkręcam się wiankowo

Alicja wianek w realu wygląda ładniej niż na zdjęciu. Włóczka nie jest czarna tylko ciemniejsza szara

Zoja bardzo fajnie napisałaś hi hi

Kamila tak mi się skumulowało wiele spraw, że weekend pracujący. Chorobowo u nas cały czas to wszystko komplikuje. Byle do wiosny

Terenia dziękuję Kubuś zadowolony, to wianek do przedszkola

Renia tak to był pracowity sezon. W nadchodzącym odpoczywam Najcięższe sprawy ogrodowe mam zrobione, a reszta to kosmetyka
Wianek owinięty czeka na przyozdobienie Nawet fajnie wygląda w tej pomponiastej włóczce

Ogrodowy spektakl trwa ... 15:43, 11 sty 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Ach, co za cudne widoki, wiosny mi się już chce...

No jak się popatrzy na fotki to by się chciało a jak za okno to nie wiadomo jak ogarnąć ten czas. Ale dłużej jest jasno no i domowe kwiatki teraz mają swoje 5 minut. Nie ma rady przetrwamy

Typografia ogrodu 15:42, 11 sty 2017

Do góry
obiecałam wstawic plan na 2017. przynajmniej to co na razie zostało zapisane na karcie ogrodowego zerszytu.
tak właściwie okaząło się, że mało tego

1. Dokupienie kolejnych (ostatnich) 11 serbów na zachodnia ścianę ogrodzenia. oczywisciwe wczesniejsze przekopanie jakichś 20x4,5 metra pod nie, choc robota juz się robi bo darń od 6 miesięcy folia przyklryta

2. Obrzeże przy płocie południowym i obsadzenie 40mb cisem (tu na szczęście juz przekopane.

3. przeoranie i obrzezenie kolejnych dwóch południowych pasów pola trzcinnikowego obiecałam sobie że ręcznie robic tego nie będę i tak posprzatanie po traktorzer będzie wystarczającą robotą. trzeba jedynie pamiętać, że natkniemy się na zakopane w ziemi u nas kamieni - oststnio przy orce uszkodził cię na nich pług

4. Wymiana molini na trzcinnik (tam gdzie juz rosną) i dokupienie trzcinnika - ile? ile się da

5. zmiany nasadzeń wokół tarasu (na razie bez szczegółów bo są omawiane)

6. ciurkadełko

7. stół i ławki pod pergolą

8. ławki przy moliniach

9. głazy

10. pomosty

11. ruszt ogniska

12. cd krokusów pod swidośliwy

wychodzi na to, ze roslin kupować poza trzcinnikiem niebęde jak zyć

i tak dla prztypomnienia

Ogrodowy spektakl trwa ... 15:39, 11 sty 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Miro, lenię się ogrodowo, poproszę o takie relacje i prywaty etc. Ogród Doroty - nie znajduję słów.

Gosiu, i mnie się podobają takie róże. Ale 'Star Profusion' po 4 latach wyrzuciłam, nie mogłam z niej wydobyć niczego. Może to wina szczepienia (podkładek) u nas. Podobne doświadczenia miały jeszcze 2 inne ogrodniczki.

Ewa i ja mam uwierzyć w to lenistwo ? Wszak ogród ma się w sercu a serce nie zna tego stanu .

Do prywaty mnie nie namawiaj bo celebrytą zostanę .
A relacja jak najbardziej będzie tylko szukam spokojnego wieczoru.

Taka może być ?

jestem teraz na etapie fuksji

Jeśli chodzi o różę Star Profusion to słyszę od wszystkich że narzekają ale tak mi się podoba że chyba ja kupię.
Widziałam piękny egzemplarz w Łańcucie w parku - musiała być już dobrze kilkuletnia bo tak dużej nie widziałam u nikogo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies