Za dużo gatunków i każdy inny, a co w takim razie w innej części ogrodu, znowu inne gatunki ? Zabraknie Ci pomysłów i stworzy się chaos, to wielki ogród i zaplanowanie go z dużej liczby gatunków nie da dobrego efektu. Musisz zmienić upodobania. Ja nie umiem pomóc co tu dosadzić bo tu trzeba wręcz zmniejszyć ilość tych roślin
To wszystko nie wejdzie, sam świerk zajmie 6 metrów po latach.
Zdjęcie wklejasz sama, klikasz na Mój profil (Pasek u góry po prawej) i patrzysz gdzie jest taka opcja "Wgraj zdjęcie" - pobierasz zdjęcie "Wybierz plik" i "Wyślij" i masz
Co do podpisu to nie masz jeszcze własnego wątku, bo podpis powinien prowadzić do Twojego wątku, Jak założysz wtedy pomogę z podpisem
Dziękuję Danusiu za szybką odpowiedź.
Tak właśnie mi się wydawało, że tuj trzeba dosadzić a na trawniku wydzielić rabatę.
O lampie też pomyślałam, że trzeba ją w rabacie umieścić a nie na trawniku.
"Dziura pokryta siatką" to posadzone tulipany, zabezpieczone chwilowo przed psem.
Co to jest to na płocie? Kratka na pnącza? Ja myślałam o pnących różach.
Co do podziału rabata/trawnik widzę, że proponujesz trawnik w kształcie łezki, a może powtórzyć linię brzegową tzn. trawnik ciągnął by się 1,5m od brzegu?
Lampę trzeba przesunąć, to nie jest ozdoba trawnika, trzeba ją właczyć w rabatę, a najlepiej zamienić na reflektorek który będzie podkreślał jakieś drzewo.
Różanecznik nie może rosnąć w trawniku, to pierwszy powód że padnie przez zasolenie. Dodaj do niego jeszcze kilka różaneczników, one lubią rosnąć w grupie.
Cała ta część jako rabata moim zdaniem będzie za duża. Trzeba częśc trawnika zostawić, a z rabatami lecieć pod płot.
Danusiu, kilka dni temu sprawdzałam, to cebule siedziały grzecznie w ziemi, ale teraz ... nie wiem. Nie mam ochoty wychodzić, bo u nas mżawka i zimno, a ja sie już na wiosnę przestawiłam
Dziękuję , że mnie odwiedziłaś
Piękna naturalistyczna kompozycja. Takie kocham najbardziej Proszę o więcej Dla podratowania zdrowia psychicznego na tę szarość za oknem
Już nie mogę się doczekać prawdziwej wiosny w ogrodzie. Na razie to u mnie też rośliny głupieją z powodu tych temperatur.