Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:27, 23 sty 2017

Do góry
Przyjazny ogród 09:24, 23 sty 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Hej co tu taka cisza? Jak ogród ? Pewnie do zimy już przygotowanyPokaż jak przy takiej pogodzie jak obecnie gunnera okryta?

Cisza jest zawsze przed burzą Wiosna blisko...

Przyjazny ogród 09:21, 23 sty 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Twój ogród jest jak zaczarowany z bajki.

Bajkowy fotograf

...uDany ogród 09:16, 23 sty 2017

Do góry
dana1s napisał(a)
I troszkę bardziej śnieżna, ale jakże piękna

Przez takie widoki łatwiej przetrwać długi czas oczekiwania na wiosnę

Ogród masz zachwycający! Kazda pora roku mnie urzekła,ale ten zimowy krajobraz jest cudny. A fotki takie piękne robisz, że nie można oczu oderwać
Będę często zaglądać
...uDany ogród 09:10, 23 sty 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

potwierdzam, a do tego mozna kupic szczepione na pniu
u mnie niestety traci wiekszoac lisci, a te ktore zostaja sa poskrecane od mrozu

Wszystko zależy od zimy, tegoroczna pokazała co potrafi.
U mnie było -29 w tym roku.
Nawet udało nam się doświadczenie, podglądnięte na YT przeprowadzane głównie na Syberii

...uDany ogród 09:07, 23 sty 2017

Do góry
abiko napisał(a)

Dana witam się i ja. Doczytałam o przeciętnych zdjęciach.. no nie wiem tu jest trochę fotografów, którzy pewnie Cię wyprowadzą z błędu
To jest śliczne
Ogród bardzo ciekawy

I jeszcze jedno.. zdjęcie księżyca.. jesteś zawodowym fotografem?

Dzień dobry!
Witam serdecznie w moim zimowym, dzisiaj nawet bardzo zimowym, ogrodzie
Dziękuję za miłe słowa odnośnie moich zdjęć, to miłe że komuś się podobają

...uDany ogród 09:03, 23 sty 2017

Do góry
dana1s napisał(a)

Tak, kaliny to moje ukochane rośliny
U mnie Kalina Burkwooda Anne Russell nie traci liści, jest zwarta i kompaktowa, przepięknie kwitnie, a pachnie nieziemsko.

potwierdzam, a do tego mozna kupic szczepione na pniu
u mnie niestety traci wiekszoac lisci, a te ktore zostaja sa poskrecane od mrozu
...uDany ogród 09:01, 23 sty 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Jak fajny bociuś, to dopiero frajda. Ja mam nieduży ogródek w środku miasta, ale jak na taką lokalizację śmiało mogę pochwalić się dużą ilością ptaków. Wczoraj po raz pierwszy widziałam w swoim ogródku grubodzioby np. . Też nie mogę doczekać się Waszych dalszych poczynań .

U mnie jest mnóstwo ptaków, ale to zasługa drzew i krzewów. Gdzie mają sporo pożywienia i schronienie.
W zeszłym roku pierwszy raz nad stawem mieszkała czapla
Płochliwa, ale mam ją

Bażantów też u nas dostatek

Anulajda w raju 09:01, 23 sty 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Anulka oglądam pismo obrazkowe, jestem na 70 str.
Doczytałam, że masz wsadzone ponad 1200 tulipanów... ilość mnie oszołomiła
Pięknie z nimi
A co robisz z nimi, jak przekwitną?

Już doczytałam...Ale musisz jakoś zaznaczać, które mają jaki kolor?

Wstążkami nie zaznaczam one sukcesywnie odmianami przekwitały i schły wykopane odmianami a potem odmianami przechowywałam w takich skrzynkach z etykietami
...uDany ogród 08:58, 23 sty 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
a ja chetnie poogladam fotki kalin z jakims slowem komentarza

Przygotuję sobie fotki z opisem i wstawię trochę później :
Tu najwcześniej kwitnąca Bodnantska Dawn

...uDany ogród 08:56, 23 sty 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Dana pisałś, że uwielbiasz kaliny. A czy jest jakaś cudnie pachnąca, nie bardzo duża i zimozielona? Więcej wymagać nie mam .

Tak, kaliny to moje ukochane rośliny
U mnie Kalina Burkwooda Anne Russell nie traci liści, jest zwarta i kompaktowa, przepięknie kwitnie, a pachnie nieziemsko.

W rejonach gdzie są ostrzejsze zimy może tracić liście.
Całkowicie zimozielona jest Koreańska Eskimo, ale nie pachnie. Kule są śnieżnobiałe.

...uDany ogród 08:55, 23 sty 2017

Do góry
dana1s napisał(a)

Tu zahibernowana

Dana witam się i ja. Doczytałam o przeciętnych zdjęciach.. no nie wiem tu jest trochę fotografów, którzy pewnie Cię wyprowadzą z błędu
To jest śliczne
Ogród bardzo ciekawy

I jeszcze jedno.. zdjęcie księżyca.. jesteś zawodowym fotografem?
...uDany ogród 08:46, 23 sty 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Cześć Dana. Sylwia zostawiła mi wczoraj link z Twoim ogrodem i koniecznie kazała zobaczyć twierdząc, że ona się zakochała. I co tu dużo gadać - zakochałam się i ja . Wpadłam jak śliwka w kompot. I choćbyś chciała już się mnie nie pozbędziesz . Już wczoraj u Ciebie buszowałam, ale wpis dopiero dziś na spokojnie mogę zrobić, póki dzieciaki śpią . Ogród masz taki jakie kocham najbardziej . Cudowny, zaskakujący, tajemniczy i nie pod sznurek. I tyle zwierząt, i kaczka z dziećmi - zakochać się i umrzeć . Ja też uwielbiam fotografować ptaki. /nieba niestety nie dam rady u siebie, bo wokół mam domy. Tym bardziej Was podziwiam, że zrobiliście wszystko tak szybko, tak pięknie i własnymi rękami. Chylę czoła, naprawdę. Jesteś z przedogródka raju powiadasz. Moim zdaniem to już raj . Pozdrawiam i będę częstym gościem .

Witaj Kasiu w moim przedogródku
Tak, to jeszcze tylko wstęp do raju, ale powoli, drobnymi kroczkami stworzymy swój własny raj
Będzie mi miło jeśli zechcesz mi w tej drodze towarzyszyć
Zapraszam rozgość się!

Przed nami jeszcze sporo pracy, ale też ogrom za nami. Teraz już sama przyjemność i kształtowanie ostateczne.
To już takie dopieszczanie.
Ne mogę się doczekać ścieżek, murków, postumentów...achhh niech już się zrobi ciepło
Dziękuję za uznanie, takie wpisy to jak miód na moje serce

W zeszłym roku miałam takich gości

Może i w tym przylecą
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:41, 23 sty 2017

Do góry
kto nie moze osobiscie, to chociaz wirtualnie

...uDany ogród 08:37, 23 sty 2017

Do góry
Asiu, Kamilko ja podglądam wiele wątków na forach fotograficznych i wierzcie mi moje fotki są zwykłe i totalnie przeciętne.
Bardzo mi miło, że moje pstrykanie się podoba
Dziękuję!

Kiścień

Pieris

Azalodendron

Kalina Bodnantska Dawn

...uDany ogród 08:27, 23 sty 2017

Do góry
Posprawdzałam sobie proponowane rośliny i na moją listę trafił Kwaśnodrzew konwaliowy, coś pięknego i ta purpura na jesień. Cudo!

Gunnera - parzeplin 08:01, 23 sty 2017

Do góry
A moja gunnera zimuje w takim domku.
...uDany ogród 07:57, 23 sty 2017

Do góry
anbu napisał(a)
Obłędne zdjęcia

Aniu bardzo mi miło. Fotografowanie to moja wielka pasja. Wszędzie chodzę z aparatem i pstrykam tysiące zdjęć.

Dereń Kwiecisty Alba

...uDany ogród 07:44, 23 sty 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
No cóż, mogę się pod wpisem Sylwii podpisać obiema rękami.. Niesamowity masz Dano ogród, perełkę. Poprzedni- piękny, ale ten ma swoisty klimat, nutkę tajemniczości, swojskość i nostalgię.... Kurczę, poprostu chcę się usiąść na ławeczce i chłonąć muzykę przyrody....

A staw ... poprostu marzenie.
Powiem szczerze, że twoje fotki rzuciły trochę inne światło na moje plany zagospodarowania okolic stawu (choć powinnam powiedzieć kałuży).

Dano te różowe korale to śnieguliczka? Czy ona puszcza odrosty korzeniowe jak biała?

Tedzio vel Tadeusz boski, i wtapia się w obecną aurę....

Witam i bardzo dziękuję za komentarz. Cieszę się , że efekty mojej pracy są warte uwagi i podobają Ci się
Masz rację dostałam prezent życia z ogromnymi możliwościami, miejsce gdzie mogę się wyżyć i stworzyć swój mały raj.
Już go kocham dalej będzie tylko lepiej

Staw jak już pisałam to moje ulubione miejsce w ogrodzie.
Jest ogromny i kosztował nas mnóstwo pracy.
Czyściliśmy go ręcznie, bo żaden sprzęt tam nie wjedzie. Teraz, mam nadzieję będzie z nim znacznie mniej roboty.
W zeszłym roku jedną część obsadziłam szczelnie bergenią, żeby zrobiła naturalny brzeg. Na kamienie , czy pale mnie nie stać.
Drugą część, tą większą po usypaniu wału i zrobieniu odpływu obsadziłam bluszczem i dereniem Kelsey.
Wyspa pod wierzbą z bujanym fotelem obsadzone są bergenią, irysami i firletką ciekawa jestem efektu...już mnie skręca.

Tak to różowa śnieguliczka Ametyst nie jest tak agresywna jak jej biała siostra, ale mam kilka młodych krzaków, które wsadziłam w inne miejsca ogrodu. Bo jest śliczna.

...uDany ogród 07:30, 23 sty 2017

Do góry
Jana napisał(a)
uwielbiam takie parkowe ogrody pięknie

Dziękuję i zapraszam serdecznie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies