Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Szklarnia w ogrodzie 00:40, 11 sty 2014

Do góry
Na wniosek zainteresowanych osób mamy dwa wątki.

Nadal pozostał o uprawach ekologicznych w szklarni.

Piszcie tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/4055-szklarnia-uprawy-szklarniowe-ekologiczne?page=2
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:05, 10 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie, byłam w Podkowie w kwiaciarni

Aaaaaa myślałam, że rozeznanie robiłaś i "podkablujesz" co i jak
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:52, 10 sty 2014

Do góry
Nie, zrobiłam przedbiałkowy wyjazd do Wrocka Cytrynówkę piłam
jestem oprotestowana. przymus domowy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:48, 10 sty 2014

Do góry
Aha, siedziałam obok przy stole, ale tak byłam zaaferowana nagraniem, że nie słuchałam
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:47, 10 sty 2014

Do góry
Mamy nawet taki wątek widoki z okna czy coś takiego, ale o wnętrzach też coś jest, ale w dziale Pogaduszki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:46, 10 sty 2014

Do góry
Będzie stała, podobno to "wieczna róża". Zobaczymy, zapytam Pani Ani
Podaruj nasiona 19:43, 10 sty 2014

Do góry
Mam jeszcze nasiona i pakuję kolejne koperty zamawiajcie a adres na pw poproszę.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:43, 10 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aga Sz - wolno wklejać tylko swoje zdjęcia, już skasowałam

Bukszpany 100 lat? ależ skąd, krócej, 10-15 taki okaz rośnie

Sorry Danusiu za zdjęcia, poprawię się...

Niemożliwe, że 10-15 lat, chyba, że na jakiś super dopalaczach
Ja mam 2 przed domem, ok 20- letnie, fakt, że w życiu nic z nimi nie robiłam, ale wyrosły tak na ok. 1,50 m., a że były to brzydkie, nieforemne krzaczory, w dodatku dwa obok siebie zlepione, tworzyły jajo wielkanocne, to obciachałam je i powstały jeszcze brzydsze niby kulki na pniach

Na wiosnę muszę je rozsadzić i doprowadzić do porządku, trochę by było szkoda taki materiał zmarnować.
Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 15:41, 10 sty 2014

Do góry
Agrowłóknina pomaga jedynie krótkotrwale, np. na czas porannych przymrozków, a zima to jest zima. Pomaga też jako ochrona przed wiatrem czy wysuszającym słońcem. Agrowłóknina nie pomoże jeśli przyjdą duże mrozy. Pączki albo zmarzną, albo przeżyją. Inne sposoby owszem są., ale to dotyczy sadów w czasie majowych przymrozków, a regularna zima z dużą minusową temperaturą to już całkiem inna bajka i się nie ochrania. Nawet jakbyś maty słomiane zrobiła i ogaciła drzewa to i tak nie pomoże.
Czekaj i albo natura się obroni, albo nie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:34, 10 sty 2014

Do góry
justi napisał(a)
Ja tylko urywek oglądałam i też nie wiem co to było i gdzie skakałam po kanałach i tak trafiłam.

W takim razie trzeba obejrzeć aktualną Maję w ogrodzie na TVN Meteo i po niej Akademię Ogrodnika, pewnie cosik będzie.
Albo w internecie, jest, bo oglądałam

Tutaj jest róża po odcinku o winnicy. Dom pani Ani z zimozielonego

http://tvnmeteo.tvn24.pl/magazyny/maja-w-ogrodzie,13
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:33, 10 sty 2014

Do góry
Aga Sz - wolno wklejać tylko swoje zdjęcia, już skasowałam

Bukszpany 100 lat? ależ skąd, krócej, 10-15 taki okaz rośnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:47, 10 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Taką różę widziałam, przy okazji nagrywania Akademii Ogrodnika w zimozielonym. Maja w domu klientki mówiła o tej róży i ją wstawiła do pustego wazonu. Wieczna róża wygląda tak

Ha,ha, ha To właśnie to oglądałam
a nie mogłam skojarzyć jaki to program... Skleroza nie boli
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:38, 10 sty 2014

Do góry
justi napisał(a)
Ogród pięknie się prezentuje, wciąż zachwyca i to bardzo, chodź widzieliśmy przecież setki zdjęć. Danusiu, to magia jakaś w nim tkwi.
A odnośnie róż ciętych napiszę ciekawostkę, może ktoś też oglądał ten program w telewizji. Wyprodukowano juz róże, które stoją w wazonie bez wody do pół roku. I wcale nie sztuczne. Poddano je procesowi podobnemu do mumuifikacji. No i czego to ludziska nie wymyślą

aga_szsz napisał(a)

Widziałam ten program, ciekwe, ale coś mi się nie chce wierzyć, żeby przetrwały tyle czasu wyglądając, jakby były dziś ścięte

Taką różę widziałam, przy okazji nagrywania Akademii Ogrodnika w zimozielonym. Maja w domu klientki mówiła o tej róży i ją wstawiła do pustego wazonu. Wieczna róża wygląda tak

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:24, 10 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mam nowe hiacynty, bladożółte Mam też tulipany do wazonu, będzie..hm co tam będzie już jest wiosennie, bo rozebrałam choinkę Lampiony z bombek też rozebrałam, ale wianki zostawiłam. Podobają mi się

Wieje, a norweska prognoza osłabła nieco w tych mrozach, już jest lepiej

Gdybym właśnie nie jechała na narty skopiowalabym Ciebie
Za tydzień jadę na giełdę aby powitać wiosnę w domu
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 13:47, 10 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Możesz przecież pokazać jakie masz widoki z okien i wtedy wnętrze będzie uzasadnione

Faktycznie Danusiu co racja to racja Mozna tez ustawic w tle jakis kwiatuszek i juz element ogrodowy sie pojawi , Pozdrawiam cię serdecznie
Kamienny ogród 12:34, 10 sty 2014

Do góry
Ronin Cię już zalinkował, masz dobry podpis
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:32, 10 sty 2014

Do góry
Na to wygląda. jakby się uparł to zamiast cisowej można ją posadzić zygzakiem.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:30, 10 sty 2014

Do góry
Mam nowe hiacynty, bladożółte Mam też tulipany do wazonu, będzie..hm co tam będzie już jest wiosennie, bo rozebrałam choinkę Lampiony z bombek też rozebrałam, ale wianki zostawiłam. Podobają mi się

Wieje, a norweska prognoza osłabła nieco w tych mrozach, już jest lepiej
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:26, 10 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To całe pole, tak jak w górnej części projektu, tylko nie chciałam zamazać całkiem malowidła
Między Platycladus do tej linii jest irga Major. Nie sama linia, a płaszczyzna .

Tak myślałam, ale wolałam sie upewnić.
Bukszpanowa obwódka do przesadzenia w inne miejsce, prawda?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:22, 10 sty 2014

Do góry
Janina napisał(a)
Wiele firm projektuje przez internet, tylko czy taki projekt uwzględnia już istniejące nasadzenia czy wszystko co jest posadzone idzie do wyrzucenia i projektuje się ogród jako pusty teren?

Na mapkę, którą wysyłasz, nanosisz drzewa czy elementy, które są, muszą zostać, robisz spis innych roślin do wykorzystania, które już posadziłaś, bo te mniejsze dadzą się przesadzić. Opisujesz sąsiedztwo, np. brzydkie budynki, bałagan u sąsiada.

Ja wtedy oceniam i projektuję ogród z ich wykorzystaniem. Tylko brzydkie i mało cenne krzewy można oddać albo się pozbyć, bo np. nie nadają się. Ale jak się uprzesz możesz wszystko co istnieje wykorzystać, choć niekoniecznie będzie to ładnie wyglądało. Ale to jest do ustalenia.

Wszystko zależy od profesjonalizmu firmy, doboru roślin i pomysłu na ogród.

Projekt zlecasz firmie, której ufasz, której realizacje znasz i Ci się podobają. Wtedy jest pewność, że Twój nowy ogród Cię zachwyci
Jak dasz niesprawdzonemu, co ma kiepskie realizacje, albo wcale ich nie pokazuje, a na stronie ma zdjęcia "skradzione, czyli nie swoje" - to możesz wydać pieniądze, a ogrodu dalej nie będziesz miała.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies