Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 12:37, 04 gru 2016

Do góry
Dziękujemy za życzenia ślicznie !!! Hanuś Yolciu róże nie to z archiwum tak dmuchawiec udał się mi też się podoba

a to dla was odwiedzających mnie miłych gości dzieła makaronowe świetlicowe

Działeczka Asi :) 12:26, 04 gru 2016

Do góry
asiak napisał(a)
U mnie nawaliło sporo śniegu... miałam kopczykować różyczki, póki co, śnieg musi im starczyć

Pozdrawiam wszystkich

Pięknie i klimatycznie się zrobiło Lubię zimę w mieście ale na wsi już niekoniecznie. Szczególnie jak rano trzeba się odkopać ze śniegu żeby do pracy dojechać. Na drogowców nie zawsze można liczyć.
Przejrzałam Asiu Twój wątek i jestem pełna podziwu dla ogromu prac jaki wykonaliście na działeczce. Wiosną będzie naprawdę pięknie.
A różyczki sobie poradzą pod śniegową kołderką, moje też nie wszystkie okopczykowane.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 12:02, 04 gru 2016

Do góry
Róże sadzone jesienią mają podwójną kołderkę.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:59, 04 gru 2016

Do góry
Ciężki śnieg położył mi wszystkie miskanty, róże i większość hortensji. W przyszłym roku obetnę kwiatostany hortensji i skrócę najdłuższe pędy róż żeby sytuacja się nie powtórzyła.
Z iglastych otrzepałam śnieg żeby ich nie połamało.
A tak wygląda większość sosen w lasach po sobotnich opadach śniegu. Tak naprawdę to tylko te najmniejsze nie ucierpiały, a pozostałe okaleczone. Tej najwyższej ocalał tylko jeden konar.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:38, 04 gru 2016

Do góry
Aganiu, Alicjo, Jolanko, Sylwio
Dziękuję za odwiedziny, trzymamy się ciepło mimo mroźnej zimowej aury.
Na szczęście mamy już prąd i ciepełko w domu
A zima to chyba już do wiosny u mnie zostanie bo taka ilość śniegu nieprędko się rozpuści tym bardziej że mrozek cały czas trzyma.
Działeczka Asi :) 11:17, 04 gru 2016

Do góry
U mnie nawaliło sporo śniegu... miałam kopczykować różyczki, póki co, śnieg musi im starczyć

Pozdrawiam wszystkich

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 11:11, 04 gru 2016

Do góry
dla poprawy humoru własnego
lipiec 2015:

październik 2016:

podsumowując ... czuje się na dobrej drodze muszę przyznać nieskromnie, że jestem zadowolona

miłej niedzieli
Ogród Loczka 10:29, 04 gru 2016

Do góry
Widoczek z okna
Ogrodowe skarby 10:22, 04 gru 2016

Do góry
Sen zimowy hymmm czy ja wiem
Ostatnio troche sie pozmieniało .
Pracuje i jak wrócę do domu z dzieciakami to zaraz robi sie tak późno ze nie mam kiedy zajrzeć na O. Wiesz lekcje trzeba odrabiać i takie tam :/
A w końcu zaczął sie u mnie remont wszędzie jest gruz kurz i jestem tak pochłonięta tym jak urządzić kuchnie sypialnie i cała resztę ze jakos czasu mam mało! Do świąt powinno wszystko sie uspokoić przynajmniej takie mamy plany !
Moja bajka 10:14, 04 gru 2016

Do góry
Patrzcie jaki armagedon krety mi zrobiły i nadal robią. Nie pomaga trutka, pręty wbite w ziemię. Jak tak dalej pójdzie to sama je zagryzę.

dziś 3 nowe kretówy

resztka koloru ku pokrzepieniu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:06, 04 gru 2016

Do góry
Padłam wczoraj, przesyłam niemal cały wieczór. okna daly mi w kość. Dekoracji jeszcz eżadnych nie ma wiec nie ma co fotografowac
Bombki sfotografowane telefonem....

Mój ogród pod górkę... 08:53, 04 gru 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Poglądowo wstawiam jeszcze fotki z góry - widać, że w jednym miejscu rabata zdecydowanie wymaga poszerzenia. Planuję usunąć jałowca i dosadzić tam hortensje. Prosi się jeszcze jedna kula buksowa od strony jałowca. Przed hortki pójdą rozchodniki z jeżówkami a za hortki rozplenice. Od łysego miejsca w prawo planuję rozplenice z białymi różami i coś, jeszcze nie wiem co -rozchodniki, jeżówki a może szałwia, zawilce?

Nie rób tej rabaty zbyt płaskiej (znaczy niskiej), proponuję postawić kilka "świec" z ciemnozielonego cisa 'Wojtek'. Nasdzenia kul nieco bardziej łukowato, teraz jest za prosto (linie proste nieco podnieś w łuk).

Niby nic, ale będzie różnica. Zamysłem moim w projekcie było przechodzenie, przenikanie

Jak to wszystko ogarnąć? 07:25, 04 gru 2016

Do góry
Jaka sympatyczna wizyta
Mirko, każde zdanie jest cenne. Ale ostateczną decyzję muszę podjąć sama. Też mi się bardzo podobają choiny kanadyjskie, zresztą ciągle się przy nich upieram. Ale oczywiście nie tylko one będą na granicy mojej działki. Właśnie nad tym myślę. Zdjęcie bramy wjazdowej u Agnieszki w Jurajskim z świerkami serbskimi uświadomiło mi, jak dobrze trzeba przemyśleć to co chcemy posadzić. Niby wszystko wiemy, bo wiemy, ale nie zawsze tę wiedzę sobie uświadamiamy. Zdjęcie swierków z Jurajskiego, w moim przypadku, zrobiło swoje. Oto moje wymarzone drzewa zimozielone:

Muszę dobrze przemyśleć w którym miejscu mam je posadzić, bo nawet gdy będę je cięła, one będę chciały rosnąć
Osiedlowy ogródek 23:11, 03 gru 2016

Do góry
Ogródek od strony parkingu, widać lipy i krzewy śnieguliczki.

A tu przy samym płocie śnieguliczka, której rozłogi ciągle wchodzą na moją stronę, chyba jest posadzona za blisko płota, myślałam, żeby ją stamtąd usunąć.
Latem ten pierwszy rząd krzewów całkiem ładnie zasłania widok na ogródek.

Osiedlowy ogródek 22:54, 03 gru 2016

Do góry
Taki kształt trawnika przedzielony ścieżką z kostki też mi się podoba

to coś podobnego, jak ten z Pinteresta https://pl.pinterest.com/pin/35465915796057754/
Ogród niby nowoczesny ale... 22:43, 03 gru 2016

Do góry
Remont u mlodego ciągnie masakrycznie...bo ciągle jakieś problemy wyskakują. No ale to już takie nasze zycie...ciągle jakieś niespodzianki.

Ale udalo mi się przynajmniej odnowić 2 stare krzesla "skoczki" w spadku po babci

przed:

i po

Osiedlowy ogródek 22:35, 03 gru 2016

Do góry
Uff, to się dzisiaj narysowałam Mam nadzieję, że teraz lepiej widać proporcje.

Pomiędzy bylinami z prawej strony na dole są posadzone tulipany w odcieniach fioletu i różu, czosnki Purple Sensation, czosnki główkowate, czosnki unifolium

Między cisami i miskantami z lewej strony tulipany i narcyze w kolorach białym i żółtym, białe czosnki, Szafirki latifolium, żółte liliowce Stella d'oro i Omieg wschodni oraz fioletowe, białe irysy i przymiotno okazałe.
Ogólnie dominują tam kolory biały, żółty, fioletowy
Ogród w mieście-ogrodzie 22:33, 03 gru 2016

Do góry
2016.12.03 poranek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies