Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bajkowy ogród Weroniki 00:48, 10 paź 2016

Do góry
Przyznam się, ze zabrakło mi sił na Ogród Sensoryczny, który wymaga spaceru całodziennego. Myśleliśmy, że jest blisko Ogrodów Biblijnych i poszliśmy pieszo, a potem jeszcze na górę. Ogród jest rozległy z wygodnymi ścieżkami spacerowymi, gdzie nawet osoby niepełnosprawne mogą wyczuć Ogród Zapachów, dotknąć roślin o specyficznej strukturze w Ogrodzie Dotyku, a zmysłem smaku spróbować poziomek w Ogrodzie Smaku, itp. Wniosek, nie planować obu ogrodów w jednym dniu.

Muszyna

Wspomnę, że zajrzeliśmy do Wysowej, by z bliska zobaczyć Ogród Richiego z Ogrodowiska. Zadbany bardzo. Właściciela nie mieliśmy okazji spotkać, ale pozdrawiamy serdecznie.

Bajkowy ogród Weroniki 00:25, 10 paź 2016

Do góry
Ogrody Biblijne w Muszynie Zdroju symbolicznie przedstawiają treść Pisma Sw.

W głębi żelazna rzeźba z wodą, która ustępuje przy przejściu symbolizuje ucieczkę Izraelitów z Egiptu,w czasie której ustąpiły wody M. Czerwonego.

Ukryta w trzcinach kobiałka symbolizuje narodziny Mojżesza, co wyjaśnia tabliczka.

Stos dla Izaaka przygotowany przez ojca Abrahama iw krzakach ukryta owieczka ofiarna i tabliczka z cytatem biblijnym to symbole przedstawiające Miłość do Boga.

I jeszcze jeden przykład symbolicznych języków ognia...podczas Zesłania Ducha Sw. Taki ogród i czas na przemyślenia bardzo zbliża i poucza jak czytać Pismo Sw. które "w czasach ostatnich będzie głoszone po całej ziemi"...
Komendówka 00:03, 10 paź 2016

Do góry
Życie kopniaki daje i nic na to nie poradzimy , ale znając Romę wszystkiemu radę da

Dawno mnie u Ciebie nie było i z przyjemnością patrzę jak ogród wypiękniał z taką ogrodniczką nie ma wyjścia

Rewelacyjne zdjęcie!

roma2 napisał(a)

Mirkowy ogród (początki) 23:28, 09 paź 2016

Do góry
Takie kupiłam w wiosną 2015r po 2 zł.

Dzisiejsza foteczka dla porównania☺

A na Słomczyn to ja mam blisko.
Bajkowy ogród Weroniki 23:24, 09 paź 2016

Do góry
Jeszcze kwiaty Krynicy...znanej z wód leczniczych, koncertów operetkowych,
miejsc związanych z malarstwem Nikifora, i słynnego tenora Jana Kiepury (uwielbiam operetkę).

Cerkiewki w okolicach Krynicy.

Wnętrze cerkwi z ikonostasem.
Moja działka. 23:04, 09 paź 2016

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Mój biedny ,,roduś''chyba uschnie

Bogusiu, nie martw się, nie uschnie. To coroczne, normalne zjawisko.
Malutki pod lasem 22:55, 09 paź 2016

Do góry
Czasu jeszcze bardzo dużo, ale nie daje mi coś spokoju Otóż na przodzie domu mam taki mały wąski pasek ziemi o wymiarach 5,5 metra na 85 centymetrów. Wąsko strasznie, ale nic więcej się nie wyczaruje. Na wiosnę najprawdopodobniej będziemy robić ogrodzenie i będę mogła się zająć w końcu docelowo tym paskiem
Od razu uprzedzam pytanie: nie chcę tam żywopłotu Słupki płotu tylko te skrajne mają być wymurowane i otynkowane na ciemny szary, taki jak przy oknach na domu, reszta to słupki i ramy z czarnej stali, a w tym deski w kolorze jak wszystkie elementy przy domu ułożone poziomo

Powiem Wam co ja tam widzę i co by, chciała, a Wy mi powiedzcie co myślicie, czy ewentualnie coś innego Chciałabym tam 3 graby fastigiata, w kółeczkach z bukszpanu, w tych kółeczkach tulipany, pomiędzy grabami miskanty ML i chyba tyle, bo tam mało miejsca jest. Czy coś jeszcze? Co myślicie?
Bajkowy ogród Weroniki 22:33, 09 paź 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)
Bajkowo u Ciebie )

Brakuje mi czasu na Ogrodowisko, ale spróbuję zaglądać w jesienne dłuższe wieczory. Pozdrawiam.

Będąc w Krynicy podkurowałam troszkę zdrowie i przy okazji odwiedziłam Ogród Biblijny i Sensoryczny w Muszynie Zdroju.
Oto fotki z Krynicy, z kwiatami też.

Hirutkowy raj:)) 22:24, 09 paź 2016

Do góry
Krys napisał(a)

Agata tak to pendula,kupiony 10.2009r. malutki,pierwszą zimę zadołowany i na wiosne wsadzony w to obecne miejsce,zmierze jutro jego szerokosc.

Krysiu bardzo ci dziękuję i za zdjęcie poglądowe również. To bezcenne zobaczyć jak ogród wyglądał parę lat temu. Takie zdjęcia zawsze zadziwiają. Cyprysik ci śmignął do nieba że hej Mój eM bardzo go chce a ja nie wiem czy mam dla niego miejsce. Pozwolisz, że połażę trochę u ciebie
Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:24, 09 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kwitną miskanty zebrinusy... wniosek jeden - mamy ciepła jesień.. co mi się bardzo podoba.. krótkie spodenki, krótki rękaw.. ale zapowiadają koniec dobrego

Nie spodziewałam się, że i u mnie zakwitną.
Coś mi przypomina ten rozcapierzony kwiatostan, tylko nie potrafię skojarzyć co.
Tu ma być ogród :) 22:22, 09 paź 2016

Do góry
zieloniutka napisał(a)
Znalazłam takie zdjęcie -może przyda się przy przesadzaniu brzóz

Dzięki Zuza, widać, że takie przesadzanie to konkretne przedsięwzięcie jest!
Lawendowy zawrót głowy 22:20, 09 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Dubelek

O rany Jola już sie przestraszyłam, ze Ty rozplenice powiązalaś!!! dopiero oczy przecieram i czytam drugi raz, że to z ubiegłego roku foty ... ufff
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:16, 09 paź 2016

Do góry
bleebla napisał(a)
Poważnie? Dzisiaj? W taką pogodę?

Seriously
I dzisiaj i wczoraj...
Zobacz ile mam cebulek do wsadzenia:

Zdążyłam moze 1/3 posadzić, większość tulipanów została na później...
Człek se nakupi, a później za głowe się łapie
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:14, 09 paź 2016

Do góry
A niektóre nawet nie zauważyły, ze to już październik i stoją całe w pąkach:

I lawenda znowu kwitnie...
Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:12, 09 paź 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Oj, jak dobrze, że miałaś taką odskocznię Mam nadzieję, że czujesz się "rozerwana".

Teraz czuję się rozerwana... czy jeszcze coś podzióbać na kompie czy iść spać...
Los padł na spać.. o tej porze od dawna nie szłam.....
Macham i spadam.. jutro może coś poszukam w ogrodzie do obrazków..

Ogródek Iwony II 22:12, 09 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Październik:

Piękny ten październik.
Co to za trzcinnik? Wydaje się bardzo wysoki.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:11, 09 paź 2016

Do góry
Niektóre rózyczki jeszcze kwitną:

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:08, 09 paź 2016

Do góry
Sponiewierałam się ogrodowo masakrycznie: pomimo że padało, uparcie robiłam porządki w warzywniku, kompostowniku, sadziłam cebulowe i maliny.

Po trochu ogród nabiera jesiennych odcieni..

Chociaż werbena sobie nic z jesieni nie robi...

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 22:03, 09 paź 2016

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:57, 09 paź 2016

Do góry
mira napisał(a)

Królowa Elżbieta

Kiedyś bardzo popularna.
Teraz nieczęsto się ją widuje. Chyba na fali wspomnień muszę się o nią postarać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies