Nie pokazałam Wam jeszcze mojej jesieni i nadal nie pokażę bo dzisiaj się tyle działo, że nie wiem nawet od czego zacząć
Na początek zapodam taką dziś spotkaną inspirację może ktoś u siebie wykorzysta
Ja mam pomysł taki , żę można posadzić tuje w duuuuużym kole, wejście zrobić jak na fotce i w środku dać stolik i ławeczki
Rozglądałam się też dzisiaj nad czymś co mogłabym posadzić w tym wcięciu na zdjęciu. Chciałam plamą przesadzić żurawki te żółte, które rosną teraz w linii, ale pomiędzy przydałoby się coś wyższego o kontrastującym kolorze.
Mam trzmielinę oskrzydloną compacta pod płotem - widac ją między tujami, ale jakoś nie jestem przekonana. Mogłabym też przesadzić tam 2 hortensje Baby Lace- one bardzo szybko przebarwiają sie na czerwono i nie bardzo mi pasują w tym miejscu gdzie są. Mają około 1m wysokości.
Patrzyłam w szkółce na berberysy red pillar żeby może dwa tam wsadzić, ale może podpowiecie co jeszcze mogłoby tam być.
Witaj Mirellko po przerwie świetne widoczki!zawsze mi się podobają te Twoje trzmieliny na pniu no i hortki też cudnie się przebarwiają. Rabata przy wejściu fajnie się rozrosła, piękne rozpielnice.
Witam po małej przerwie, jak zwykle się nie zawiodłam, widoki jak z katalogu!
Mam w palnie kupno miłorzęba ale chciałabym pendulę,zawsze Twój ogród mi się kojarzy z miłorzębami cudowne wyglądają u Ciebie.
Iwonka,Alu,Ewuniu u mnie dziś pogoda się poprawiła
podziałałam ogrodowo :
-wykopałam cześć dalii
-posadziłam 2 róże Nostalgie
- wykopałam róże żółtą NN, chyba razem z różą Moniką pójdą do warzywnika
-nawiozłam komposu na rabaty z których wykopała dalie
-przygotowywałam rabatę na przyszły rok
kilka migawet
MariaTheresia nie przestaje kwitnąć to prawdziwa dama ciągle zachwyca
Bożenko on nie rośnie w donicy to jest taka mała rabata,w środku rośnie duża śliwa ,ale jak spadną liście to będzie usunięta ...może miał za mało wody.
Pokaże ci go z drugiej strony.
Widzę że begonki w tym roku jak malowane .Zakupki cebulkowe były ,ja też ostatnio kupiłam czekam aż przyślą. Skusiłam się na czosnki bo jeszcze nie mam.
Ewciu witaj!troszkę mnie nie było, mam nadzieję ze wybaczysz Cudownie wyszła ta rabatka,hortensje masz cudowne. Widzę że było spotkanie i pałaszowanie muffinków