Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:28, 08 paź 2016

Do góry
Potem przyjechały kamolki

Moja bajka 20:27, 08 paź 2016

Do góry
Ta roślinka to biedronkowy powojnik, a takie owocki dziś na nim znalazłam. Tak ma być???

owocki wiciokrzewu

MW
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:23, 08 paź 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Dla Gabrysi

ten znajduje sie w Bad Füssing, wszystkie fotki jakie mam sa z tej samej strony ale jesli chcesz moge przy okazji lepiej obfotografowac.

Piękny jest, dziękuję. Hanię pytałam o dużo większy w Kołobrzegu z XIX wieku.
Ogród z uśmiechem 20:22, 08 paź 2016

Do góry
jolanka napisał(a)

Witaj Jolu róża dech zapiera!
Moja bajka 20:22, 08 paź 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Zrób zdjęcie w przybliżeniu tego poidełka, bo chciałabym z bliska mi się przyjrzeć
Igunia bardzo słodka w tym jogurcie

Ewuniu proszę uprzejmie

Cudowne, prawda?
Ewunia na ferie nie wiem czy się wyrwiemy, bo wolnego mieć nie będę, ale zapraszamy do nas .
Bawarka 20:20, 08 paź 2016

Do góry
eda napisał(a)
kolorowych snów

Slicznie Kochanie dziekuje
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:19, 08 paź 2016

Do góry
Nie pokazałam Wam jeszcze mojej jesieni i nadal nie pokażę bo dzisiaj się tyle działo, że nie wiem nawet od czego zacząć

Na początek zapodam taką dziś spotkaną inspirację może ktoś u siebie wykorzysta
Ja mam pomysł taki , żę można posadzić tuje w duuuuużym kole, wejście zrobić jak na fotce i w środku dać stolik i ławeczki

ta dam

to tylko dwie tuje
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:13, 08 paź 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Dziękuję

Wow - cudone ujęcia Artystko
Ogród Nety- moje marzenie 20:13, 08 paź 2016

Do góry
Rozglądałam się też dzisiaj nad czymś co mogłabym posadzić w tym wcięciu na zdjęciu. Chciałam plamą przesadzić żurawki te żółte, które rosną teraz w linii, ale pomiędzy przydałoby się coś wyższego o kontrastującym kolorze.

Mam trzmielinę oskrzydloną compacta pod płotem - widac ją między tujami, ale jakoś nie jestem przekonana. Mogłabym też przesadzić tam 2 hortensje Baby Lace- one bardzo szybko przebarwiają sie na czerwono i nie bardzo mi pasują w tym miejscu gdzie są. Mają około 1m wysokości.
Patrzyłam w szkółce na berberysy red pillar żeby może dwa tam wsadzić, ale może podpowiecie co jeszcze mogłoby tam być.
Ogród Mirelli 20:12, 08 paź 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Witaj Mirellko po przerwie świetne widoczki!zawsze mi się podobają te Twoje trzmieliny na pniu no i hortki też cudnie się przebarwiają. Rabata przy wejściu fajnie się rozrosła, piękne rozpielnice.
Ogród w budowie - nieustającej 20:11, 08 paź 2016

Do góry
mira napisał(a)

No tak... chyba te astry obejrzę jeszcze ze 100 razy - cudne i to są zalety dużego ogrodu że można mieć dużo i wielkie plamy i większą perspektywę no.

Róże i te mebelki - klimat ogrodu jesiennego piękny oby jeszcze jesień potrwała długo by się nią nacieszyć.

Ten przepis jest super jak się ma skarpę - piękna kompozycja. Pokaż ten niski przywrotnik z bliska i czy on ma takie czerwonawe naloty ?

pozdrawiam

a! zapomniałam pewnie nie masz czasu to Ci wstawię mój bukiecik / Twój talerz pamiętam /

Trzymają się te astry w wodzie? Ja nie ścinam, bo wydaje mi sie że od razu więdną, ale może to zależy od odmiany?

Drobny przywrotnik obiecuję pokazać, ale trochę później, on jest ciemnozielony i nie ma nalotów w innym kolorze.

Jesień nie chce być złota, woli być zimna i mokra, przymrozmków na szczęście niet, nie mam czasu na ogród teraz.
Znowu na wsi 20:05, 08 paź 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Bardzo proszę, Aniu.
Na koniec widoczki ogólne: z ziemi

i z wysokości poddasza

Jolu cudne widoczki u Ciebie z ziemi i z powietrza piękny biały domek.Pozdrawiam serdecznie.
Lawendowy zawrót głowy 20:03, 08 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Teraz czytam co Ty piszesz ja nie pisałam o berberysach tylko o dereniach )))
Zoju to jest 21 wrzesień

Musze poszukać fotek

Sierpień

Witam po małej przerwie, jak zwykle się nie zawiodłam, widoki jak z katalogu!
Mam w palnie kupno miłorzęba ale chciałabym pendulę,zawsze Twój ogród mi się kojarzy z miłorzębami cudowne wyglądają u Ciebie.
Moje małe królestwo 20:02, 08 paź 2016

Do góry
Iwonka,Alu,Ewuniu u mnie dziś pogoda się poprawiła
podziałałam ogrodowo :
-wykopałam cześć dalii
-posadziłam 2 róże Nostalgie
- wykopałam róże żółtą NN, chyba razem z różą Moniką pójdą do warzywnika
-nawiozłam komposu na rabaty z których wykopała dalie
-przygotowywałam rabatę na przyszły rok

kilka migawet
MariaTheresia nie przestaje kwitnąć to prawdziwa dama ciągle zachwyca

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:00, 08 paź 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasiulek pytałaś o co chodzi z tym, że ta mała, ukorzeniona hortka jest trzykolorowa. Zobacz sama - to ten sam krzew, a ile różnych kolorów mają kwiaty . Cudna po prostu .

O świetna - jest już w lasku przy ławeczce dzieki Kasiula
Moja działka. 19:57, 08 paź 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Bogusiu z rh na razie nic złego się nie dzieje, gubi stare liscie i to jest normalne ale myślę ze nie ma dobrych warunków do rosniecia w tej donicy gdy ze wszystkich stron jest dostęp latem ciepłego powietrza a zimą mrozu. Dużo lepiej by mu było gdyby był normalnie posadzony do ziemii oczywiscie do takiej zmieszanej z kwaśnym torfem.Ja bym go jak najszybciej przesadziła.Jak długo on w tej donicy u Ciebie rosnie?

Bożenko on nie rośnie w donicy to jest taka mała rabata,w środku rośnie duża śliwa ,ale jak spadną liście to będzie usunięta ...może miał za mało wody.
Pokaże ci go z drugiej strony.

Działeczka Asi :) 19:56, 08 paź 2016

Do góry
asiak napisał(a)
Pokażę Wam, zdjęcie przed remontem domku i po

Cześć Asiu, super metamorfoza jak tam jesień u Ciebie w ogrodzie?pozdrowionka zostawiam!
Do raju daleko - u Ewy 19:51, 08 paź 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Dzięki, Ewo, za miłe słowa

Moja rabata z hortensjowo-rododendronowa z obwódką begoniową

Widzę że begonki w tym roku jak malowane .Zakupki cebulkowe były ,ja też ostatnio kupiłam czekam aż przyślą. Skusiłam się na czosnki bo jeszcze nie mam.
Do raju daleko - u Ewy 19:44, 08 paź 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Nie masz pojęcia, jakie miłe są Twoje słowa
Ostatnio nie mam zupełnie czasu na ogród. Musi sobie sam radzić
Buziaki

Ewciu witaj!troszkę mnie nie było, mam nadzieję ze wybaczysz Cudownie wyszła ta rabatka,hortensje masz cudowne. Widzę że było spotkanie i pałaszowanie muffinków
Typografia ogrodu 19:37, 08 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
W oczekiwaniu na gości pokaże nad czym wczoraj pracowałam.

Zawsze marzył mi się zielony obraz z roślin.
Gotowe systemy do tego są bardzo drogie. Obmyslilam nawet jak domowym sposobem taki system zbudować ale ostatecznie zdecydowałam się na obraz z chrobotka

Bomba!!!Ty to masz głowę ,pełna pomysłów.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies