Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:37, 28 lis 2016

Do góry
Nowalijka napisał(a)

Halo, halo, tu okolice Gdańska, u nas śniegu niedużo, temperatura w dzień była dodatnia, teraz -1, rano i do południa mało co łba nie urwało, teraz trochę się wyciszyło. To nie zmienia faktu, że do upragnionej (jak dla mnie) wiosny szmat czasu. A już chciałabym zobaczyć pączki tulipanów, krokusów... Czyżbym za wiele chciała? Powiedźcie, że nie.

Witaj w Szmaragdowej
Ja dzisiaj pomyślałam, że właśnie się zima zaczęła na całego.....i pewnie ze trzy miesiące trzeba będzie poczekać na kfiotki , a potem sobie przypomniałam, że może wcale nie bo zobacz co ciemierniki wyprawiają

nawet maleństwa z jednym listkiem
Ogródek Iwony II 20:33, 28 lis 2016

Do góry
asiak napisał(a)
Iwonko, śliczne ozdoby świąteczne u Ciebie... i te w domku, i na zewnątrz
Aniołki cudowne

Udały się? Nie wiedziałam, czy wyjdą, bo pracy niewiele na szydełku... Tylko główka i skrzydełka

Pochodziłam sobie po Ogrodowisku dzisiaj za pomocą hasła "img"
Takie dekoracje świąteczne znalazłam:
U Justynki:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7162-moj-eden?page=23#post_6
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7162-moj-eden?page=23#post_5
U Asi:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7075-ogrod-w-remoncie?page=39#post_5

Bardzo mi się podobają
Lubię szydełkowe robótki. Chyba najbardziej
Moja bajka 20:29, 28 lis 2016

Do góry
Wróble lubią przesiadywać na tym kulkowym hibiskusie

moje malutkie pelargoncie

to niezwykłe i cudowne zarazem, że ambrowiec tak długo trzyma liście .

od cioci dostałam takie ozdoby choinkowe. Cudne, wyglądają jak z koronki

Ogródek Iwony II 20:28, 28 lis 2016

Do góry
Nallar napisał(a)
No gdzie ta skrzynka?

Ciągle ją staram się kadrować, ale ona tam jest
Skrzynka od prądu - jak zamaskować?

Znowu na wsi 20:25, 28 lis 2016

Do góry
Niestety, zima zagląda do nas powoli. Na razie jeszcze nieśmiało. Ale kto wie, może i jakieś zaspy wyprodukuje. Nie tęsknię za śniegiem, zaspami bo dużo jeżdżę. W tym co 3 tygodnie wybieram się przymusowo w tereny gdzie zima potrafi dać się we znaki.
Płaszcz bardzo wygodny, miękki i ciepły. Nawiązując do wpisu Zbyszka przyznaję się do posiadania butów, które służą mi kolejną zimę dzięki oszczędnemu ich używaniu w zimach poprzednich .

Ostatnio zwróciłam uwagę na cypryśnika, który pięknie się rozrósł i zagęścił. Dostałam go od znajomych ( znajoma też lubi rośliny), rósł u nich na tarasie w dużej donicy, ale w końcu zrobił się za duży. Na pewno nie mógł narzekać na brak pielęgnacji, jednak był łysy i chuderlawy.

Teraz wygląda o wiele okazalej (pokażę różnicę jak naładuje się bateria od aparatu). Nie chcę żeby urósł bardzo duży i rozłożysty więc podcinam mu końce gałązek.
Moja bajka 20:23, 28 lis 2016

Do góry
nasi bracia mniejsi
Moja bajka 20:18, 28 lis 2016

Do góry
M.in dla tej ślicznoty te kukurydze były dedykowane i jak widać słusznie .
Ogród pod lasem 20:15, 28 lis 2016

Do góry
Nowych fotek dziś nie ma, bo nie chciało mi się pstrykać, ale za to znalazłam coś z wiosny, przed rozpoczęciem kampanii ogrodowej

I dla porównania coś z lata.

Podwórkowa rehabilitacja 20:15, 28 lis 2016
Do góry
ryska napisał(a)

Dziękuję i również pozdrawiam.
Pracy z katalogowaniem dużo, ale ja już się przyłapałam na tym, że wykopałam coś, co przekwitło i dziwiłam się co to Taki los spotkał sasanki i krwawniki. Chciałabym uniknąć takich sytuacji a wiosna już tuż tuż
Marcowe kwiatki

żęby pochopnie nie wykopać tego co nie trzeba (byliny głownie ) wkładam znaczniki ...plastikowe noże ...ale można tez patyczki lekarskie kupić (ładniejsze sa) i wtedy jak coś wbite koło kępy to się zastanawiam co to?...bo już kilka bylin wyplewiłam ....a tak to muszę myśleć

katalogowanie to wyzwanie mam spis róż, jeżówek i azalii .......no i cebule tulipanów spisałam te co kupiłam w tym roku.... reszta w planach ...ale 5ciolatka może nie wystarczyć

Ogródek Mirelli 20:11, 28 lis 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Miejsce przy tarasie zostało bez obsadzenia. Zrezygnowałam z posadzenia tutaj hortensji i żurawek. Na razie zostaje puste.

Piękne jesienne hortki,dobrze ze zostawiłaś miejsce przy tarasie,jesienią będziesz mogła sobie wszystko zaplanować napewno będzie pięknie.Pozdrawiam!
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:07, 28 lis 2016

Do góry
Rany tak mi się te dynie białe u kogoś na wątku spodobały że.... przemalowałam nasze rodzime No sama się z siebie smieje ale tak mi teraz białe do śniegu pasują

Kto wpadł na jakiś dziwniejszy pomysł ?
Ogród to moja bajka 20:04, 28 lis 2016

Do góry
Nie umiem jeszcze założyć wizytówki ogrodu może mi ktoś pomóc. Z góry dziękuję.
W ogródku Iwony 20:02, 28 lis 2016

Do góry
Witaj Iwonko!
Jak mogłam nie być jeszcze w Twoim ogrodzie?
Nie muszę specjalnie wracać do historii, bo przecież zajęcie I miejsca przez ten ogród jest nobilitacją samą w sobie. Gratuluję!
Nie znaczy to że nie będę odkrywać kolejnych faz rozwoju ogrodu, będę to robić w wolnych chwilach z największą przyjemnością
Już zaczęłam od pierwszych kilkunastu stron i stąd przekonanie, że warto ten ogród odwiedzać . A więc zaznaczam do oglądania.
I jeszcze raz gratuluję otrzymanego wyróżnienia.
Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 19:57, 28 lis 2016

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 19:56, 28 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A ja szukam zdjęć na ścianę. Jak znalazł

Na ścianę Iwonko to proponuję brzozy
Bije od nich taki spokój. Moje ulubione plus słońce i mgła.

To mam na tapecie laptopa
Ogródek Iwony II 19:46, 28 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przed domem pelargonie w donicach zmarzły. Nie chcę jeszcze wystroju świątecznego, jest więc tak:

Ależ ładne te dekoracje. Bardzo mi się podobają.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:42, 28 lis 2016

Do góry
Dłubie sobie świątecznie, ale nic twórczego raczej nie powstaje pomysły mam, ale weny brak. Zastanawiam się co u siebie zrobić, ale na to jeszcze przyjdzie czas

Część tego co powstało do tej pory, chociaż prawa strona wymaga dokończenia

Chociaż z tego jestem bardzo zadowolony i chyba nawet go sobie zostawie

Moja bajka 19:41, 28 lis 2016

Do góry
Tak się wczoraj tą małą choineczką z gałązek i sznurka rozochociłam, że dziś takie cuś ukręciłam. Wiosną zawiśnie w ogrodzie i będę zawieszać na tym różne rzeczy: malutkie lampioniki ze świecami, moje nadmorskie skarby , może roślinki...

A tymczasem...

W domu też takie coś będę miała całorocznie. Lubię takie naturalistyczne różności. Z brzozowych gałązek byłoby bomba, ale nie miałam na podorędziu . Może jakieś bombki jeszcze dowieszę.
W sumie mogłaby to też być taka całoroczna świetlna ścianka .
Podwórkowa rehabilitacja 19:41, 28 lis 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Inny wymiar ))) to jest dopiero kosmos )) buziaki jak Ty to robisz )))

Mgła Jolu była, raczej klęczałam na mchu niż fruwałam w obłokach
Ale Ty mnie tu zagadujesz a u Ciebie nowe arcydzieło powstało- cudna choinka. Też mi wpadła w oko nawet mam materiał na nią, miałam robić ale przypomniałam sobie, że robiłam dwa lata temu z gałązek brzozowych i jak na złość zabezpieczyłam ją szczelnie i wygląda nieskazitelnie
Chyba z materiału powstaną domki dla pożytecznych owadów.
Forsycja- zwana prawie cały sezon krzaczorem na pniu- jak zakwitnie to ją przepraszam

Ogród z łezką II 19:39, 28 lis 2016

Do góry
Te są moje Nie zazdrościć, to na dwa domy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies