Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 21:32, 06 lut 2017

mira napisał(a)
widzę, to Margaretkę bardziej interesowało

a ja teraz ciekawa jestem czy coś robisz jak przekwita i jaka ona po

Kiedyś ścięłam i była kupką zieloną ale sterczały w tej kupce łodyżki sztywne (kikuciki) - mnie nie razi to na gęstej rabacie bylinowej. Ale w 2016 nie ścięłam i była przekwitłym kwiatkiem, stojącym. Jak na zdjęciach wyżej.

To może być ona teraz

Wyznaczanie rabaty pod lilakami: ja sobie a kot sobie:

Pszczelarnia 21:34, 06 lut 2017

margaretka3 napisał(a)
Margaretka też podgląda. I już od soboty nawet ma nasionka. Pewnie z Mirą też się nimi trzeba będzie podzielić...

Margaretko, Ty masz bank nasion!

Tak sobie oglądam nasienniki w tym roku:

Pszczelarnia 21:38, 06 lut 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mam dwie amorfy (indygowce) na zapłociu. Na szerokość rosną normalnie. Proporcjonalnie do wysokośi. Pszczół jest przy nich zatrzęsienie. U mnie w wątku na str. 73.
Ewo, nie mogę się nacieszyć kolorem żywopłotu bukowego w słoneczne zimowe dni. Mocno grzeje po oczach.

Tak. Żywopłoty bukowe to cudowna sprawa. A ja mam takiego szlachetnego graba w żywopłocie. Układ regularny, aż go szkoda na żywopłot, wyróżnia się spośród innych poplątanych.

Pszczelarnia 21:43, 06 lut 2017

Rumianka napisał(a)
Pczółeczkłe, kłechano białko, mam u Ce wiala do czytanio...wszandze furgałom, a u Ce nie bełam w łegrodze. Zasztopowałe. Sedza w checzi i wzyram, czy wiosne nie leze do młeigłe łegrodu. Łestawiam dla Ce kaszebszczi płezdrówczi...

Ja też furgam i upajam się kaszubskim:

Gruszka_na_w... 22:39, 06 lut 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Tak. Żywopłoty bukowe to cudowna sprawa. A ja mam takiego szlachetnego graba w żywopłocie. Układ regularny, aż go szkoda na żywopłot, wyróżnia się spośród innych poplątanych.

Czasem mnie zadziwia zbieżność toku myślenia!
Pożądliwym okiem łypię na kilka egzemplarzy grabów w moim żywopłocie. Zachwyciła mnie jesienna odsłona soliterów u Oli-Leona. Nie wiem tylko, gdzie ewentualnie wcisnąć te moje.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
margaretka3 22:55, 06 lut 2017

Do banku nasion to ja bym się chciała dostać, zwłaszcza tego globalnego
Pominęłaś milczeniem moje pytanie przedpołudniowe, właśnie w tymże nasionkowym temacie. Chętnie bym coś znalazła dla Ciebie. Rzodkiewkę strączkową upowszechniam na przykład...
anka_ 00:54, 07 lut 2017

Ewo pisałaś o robieniu sadzonek z łubinów- możesz mi powiedzieć jak to robisz i kiedy? Bo zamówiłam kilka kolorów i bardzo bym chciała je rozmnożyć.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Basilikum 08:47, 07 lut 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Wyznaczanie rabaty pod lilakami: ja sobie a kot sobie:

a co jak kot ma racje
mira 10:21, 07 lut 2017

Dzielenie i sadzonkowanie - hmmm no zaczyna mi się podobać - to jest rozsądne żeby z tego co po tej zimie przetrwać zrobić duże plamy

ja mam też apetyt na taką z jednorocznych tylko jak je dobrać - będzie kosmos,aminek,koper,godecja, chabry - no właśnie -jak te struktury poukładać - chyba pójdę na żywioł

pozdrawiam
ren133 10:23, 07 lut 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Bardzo podobają mi sie graby zimą z tymi brązowymi liśćmi